ΤΑΞΙΔΙ

Κέρκυρα: Εκεί που η απλότητα της φύσης συναντά τη μαγεία της πολυτέλειας

Κέρκυρα: Εκεί που η απλότητα της φύσης συναντά τη μαγεία της πολυτέλειας

Μπορεί η κλασική ελληνική ομορφιά της Κέρκυρας, να μαγνήτιζε ανέκαθεν ναυτικούς, κατακτητές και καλλιτέχνες στις ακτές της, ωστόσο είναι γνωστό πως ακόμη και σήμερα, η ποικιλομορφία αυτού του τόπου και η πλούσια παράδοση που φέρει, προσελκύουν -κάθε εποχή του χρόνου- ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο.

Ομολογουμένως, η δική μου απόφαση να επισκεφτώ φέτος την άνοιξη το ξακουστό ομηρικό νησί των Φαιάκων, ήταν ένα όνειρο χρόνων, έτσι ώστε να γνωρίσω από κοντά τα έθιμα και τις παραδόσεις -δύο πολύ σπουδαία στοιχεία του πολιτισμού της Κέρκυρας- τα οποία κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε εμπειρία που θα ζήσεις εκεί. Ποιος άλλωστε δεν θα ανυπομονούσε, έχοντας κατά νου τις μαγικές εικόνες της Κέρκυρας αλλά και τη μακρόχρονη ιστορία της, να γίνει μέρος αυτής;

Φυσικά, δεν είναι μόνο η ιστορική παρουσία από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή, που με έκανε να καταλάβω πολύ γρήγορα πως η Κέρκυρα έχει κάτι να προσφέρει σε κάθε επισκέπτη. Οι καταπράσινοι λόφοι και οι γαλαζοπράσινες θάλασσες, τα μοναδικά, κινηματογραφικά χωριά, οι ποικίλες διαδρομές και εξερευνήσεις, η πλούσια γαστρονομική κληρονομιά, η φιλοξενία των ντόπιων και οι υψηλές υπηρεσίες φιλοξενίας που παρέχει το μέρος, με έκαναν να αισθανθώ από την πρώτη κιόλας ημέρα, την ανάγκη να επιστρέψω σε αυτόν τον μαγικό τόπο, έτσι ώστε να αναβιώσω ξανά μοναδικές στιγμές, που συνδυάζουν την αγνότητα της φύσης, με τον κοσμοπολίτικο αέρα του νησιού.

Ιδού, τρεις λόγοι για να πας διακοπές στην Κέρκυρα ανακαλύπτοντας κάθε γνωστή και άγνωστη πλευρά, ενός από τα βορειότερα νησιά της Ελλάδας.

Μία ιστορική πόλη που σε ταξιδεύει στον χρόνο

Όσο και εάν μιλήσει κανείς για την πλούσια παράδοση του νησιού, με τα δεκάδες αξιοθέατα και τις αμέτρητες πολιτιστικές εξερευνήσεις του, η ιστορία «πλημμυρίζει» από παντού. Από τη Γονιτσά μέχρι την Ιερά Μονή Παναγιάς Παλαιοκαστρίτσας και από τους καταπράσινους κήπους -όπου οι ντόπιοι συνηθίζουν να ξαποσταίνουν- μέχρι το μουσείο Casa Parlante, ένα είναι το σίγουρο: Η πολυπολιτισμικότητα αυτού του τόπου σε ταξιδεύει.

Είσαι έτοιμος για ένα ταξίδι σε διαφορετικά μέρη και παλαιότερες εποχές; Τότε ετοιμάσου να περπατήσεις στο «στολίδι» της Κέρκυρας, που δεν είναι άλλο από την Παλιά Πόλη, ένα υπαίθριο μουσείο, το οποίο μαγεύει τους επισκέπτες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το γεγονός πως μόλις πατήσεις το πόδι σου στην ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, θέλοντας και μη, θα ξεκινήσει ένα παραμυθένιο ταξίδι στην ιστορία του τόπου.

Τα βήματα των βασιλιάδων, των ευγενών και των ιπποτών που περπατούσαν κάποτε τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα καλοδιατηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά με τις βενετσιάνικες και βρετανικές επιρροές, οι χειροποίητες δημιουργίες και τα παραδοσιακά προϊόντα που θα έχεις την ευκαιρία να γευτείς στα πολύχρωμα σοκάκια του νησιού, πίστεψέ με, είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να κάνεις μία βόλτα… βγαλμένη από παραμύθι.

Εξερευνώντας τα κινηματογραφικά παραδοσιακά χωριά του νησιού

Από την «Αρχόντισσα και τον αλήτη» μέχρι τον «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Για τα μάτια σου μόνο», η Κέρκυρα αποτελεί ιδανικό σκηνικό για κινηματογραφικές ταινίες… και όχι άδικα. Ο συνδυασμός της άγριας φύσης, με τα τοπία μοναδικής ομορφιάς, που συνδέουν τα χωριά του νησιού, είναι το απόλυτο κάδρο για κάθε σκηνοθετικό μονοπλάνο.

Είναι τα μοναδικά παραθαλάσσια χωριά της, όπως ο κοσμοπολίτικος Άγιος Στέφανος, το γραφικό Καμινάκι και το μικροσκοπικό Καλάμι, αλλά και τα παραδοσιακά χωριά της Παλιάς Περίθειας και των Λούτσων, εκείνα που μεταξύ άλλων εμπνέουν κάθε επισκέπτη, έτσι ώστε να περιηγείται για ατελείωτες ώρες στα πλακόστρωτα σοκάκια της, συνομιλώντας με τους ντόπιους για το όμορφο παρελθόν, αλλά και το ήρεμο και γαλήνιο παρόν, που καταφέρνει να τους προσφέρει το νησί της Κέρκυρας, μέσα από την εξέλιξη και τις αλλαγές που επιτάσσει ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας του.

Ένας μοναδικός συνδυασμός ελληνικής και ασιατικής φιλοξενίας 5 αστέρων

Και επειδή εκτός από την ιστορία, τα μέρη και τις επιρροές, οι άνθρωποι και η ζεστασιά που σου παρέχουν είναι όλα όσα θα σε κάνουν να αγαπήσεις έναν τόπο, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο μέρος που «φιλοξένησε» τις μοναδικές εμπειρίες μου στο νησί των Φαιάκων.

Πρόκειται για ένα μεσογειακό «καταφύγιο» εξαιρετικής ομορφιάς, ένα πολυτελές spa και ένα παραλιακό θέρετρο, που προσφέρει τη ζεστασιά και τη γοητεία του μοναδικού μείγματος ελληνικής και ασιατικής φιλοξενίας, αναζωογονώντας την ψυχή και το σώμα, μακριά από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Ο λόγος για το Angsana Corfu Resort & Spa, ένα μέρος το οποίο έχει αναβαθμίσει την εικόνα του νησιού, ενσωματώνοντας πλήρως τον κοσμοπολίτικο αέρα της Κέρκυρας -μέσω της πολυτέλειας και των υψηλών υπηρεσιών που προσφέρει- σε συνδυασμό με την αγνή πλευρά της φύσης, λόγω του ότι το κτήμα περιβάλλεται από ένα τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς με μεσογειακούς κήπους και ελαιώνες, με θέα στον γραφικό κόλπο των Μπενιτσών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πολυτέλεια και η απλότητα, μπορούν να αποτελέσουν τον πιο απολαυστικό συνδυασμό. Πάνω σε αυτή τη λογική, το θέρετρο προσφέροντας μια συλλογή από 159 σύγχρονα δωμάτια και σουίτες, καθώς και 37 πολυτελείς βίλες χτισμένες σε στυλ τοπικής αρχιτεκτονικής, τοποθετείται μόλις 11 χλμ. νότια από την πόλη της Κέρκυρας, σε έναν ειδυλλιακό καταπράσινο λόφο με θέα στα γαλαζοπράσινα νερά του ιστορικού κόλπου των Μπενιτσών, ενώ βρίσκεται μία «ανάσα» μακριά από τις εξωτικές νησίδες Παξοί και Αντίπαξοι.

Φυσικά, για τους λάτρεις της γαστρονομίας και επειδή οι Κερκυραίοι είναι ιδιαίτερα περήφανοι για τη γαστρονομική τους κουλτούρα, καθένα από τα δέκα εστιατόρια και lounge bars του Angsana Corfu Resort & Spa είναι αναμφίβολα μία ιδιαίτερη εμπειρία. Στην «κορυφή» βρίσκεται το εστιατόριο Botrini’s, του βραβευμένου με αστέρι Michelin Έκτορα Μποτρίνι, που έχει βάλει την Κέρκυρα με τη ναυαρχίδα των εστιατορίων του Etrusco, στην αφρόκρεμα των γαστρονομικών προορισμών ανά τον κόσμο.

Και για εσένα που αναρωτιέσαι ακόμη γιατί η Κέρκυρα «κερδίζει» τις καρδιές όλων των ταξιδευτών, αρκεί να γνωρίζεις πως ένα ταξίδι στην χώρα των Φαιάκων, σε ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά, είναι ένα ταξίδι στον χωροχρόνο, μία «γέφυρα» επικοινωνίας της αρχαιότητας με το «σήμερα», με φόντο την καταπληκτική φύση και τα πανέμορφα τοπία του νησιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ