Eurostat: Λιγότερες εμπορικές πτήσεις σε όλες τις χώρες της ΕΕ - Μόνη εξαίρεση η Ελλάδα
Ανανεώθηκε:
Σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μοναδική εξαίρεση την Ελλάδα, έχει καταγραφεί σημαντική μείωση στον αριθμό των εμπορικών πτήσεων, όπως αναφέρεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής (Eurostat).
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Eurostat, υπολογίζεται πως τον Ιούνιο του 2022, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, η μείωση σε επίπεδο ΕΕ έφτασε στο 16%.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η μείωση των εμπορικών πτήσεων δεν αφορά τις περισσότερες χώρες της ΕΕ, αλλά όλες, με μοναδική εξαίρεση την Ελλάδα, όπου - αντίθετα με την ευρωπαϊκή τάση - όχι μόνο δεν υπήρξε μείωση αλλά καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 1%.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με την Eurostat, στη Σλοβενία οι εμπορικές πτήσεις μειώθηκαν κατά 40%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε μεσογειακές χώρες, οι οποίες αποτελούν παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς για το καλοκαίρι, η μείωση των εμπορικών πτήσεων δεν άφησε καμία άλλη χώρα ανεπηρέαστη, εκτός από την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, στη γειτονική Ιταλία η μείωση των εμπορικών πτήσεων έφτασε στο 10% σε σχέση με το 2019, στη Γαλλία το 14% και την Ισπανία το 9%.
Και ενώ η έκθεση της Eurostat αφορά τον αριθμό των πτήσεων και έχει ποσοτικά χαρακτηριστικά, φαίνεται πως και η ποιότητα των πτήσεων και η εμπειρία των ταξιδιωτών είναι αναβαθμισμένη για όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται πως ο διεθνής Τύπος και πιο συγκεκριμένα η γερμανική Handelsblatt, σε εκτενές ρεπορτάζ, περιέγραψε το πρωτοφανές χάος που παρατηρείται αυτό το καλοκαίρι στα αεροδρόμια της Ευρώπης, με εξαίρεση αυτά της Ελλάδας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κικίλιας: Το Ηράκλειο γεμίζει καθημερινά ένα «γήπεδο» από τουρίστες - 16.000 αφίξεις ημερησίως
Eurostat: Στο 12% εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο
Η σκληρή ρητορική Ερντογάν και η τουρκική ενόχληση για την τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
09:38
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Λος Άντζελες λόγω κινδύνου πλημμυρών τα Χριστούγεννα (vid)
09:25
ΗΠΑ: Στο Αρκάνσας ο τυχερός της λοταρίας που κέρδισε 1,8 δισ. δολάρια στο Powerball
09:14
Οι 10 ταινίες που σημάδεψαν το 2025: Από τον «Φρανκενστάιν» έως το «One Battle After Another»
09:01