Φέτα, κασέρι Σοχού και μπουγάτσα στην ισπανική τηλεόραση
Κτηνοτροφική μονάδα της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η Ισπανίδα δημοσιογράφος Angeles Cortina για να δει από κοντά πώς παρασκευάζονται η ελληνική φέτα και το κασέρι Σοχού.
Στη συνέχεια κατέγραψε την διαδικασία παρασκευής της Θεσσαλονικιώτικης μπουγάτσας και των μελομακάρονων, προκειμένου όλο αυτό το οπτικοακουστικό υλικό να προβληθεί από την εκπομπή Aqui la Τierra, του Ισπανικού κρατικού καναλιού TVE1.
Τα γυρίσματα της ομάδας παραγωγής της εκπομπής ανέλαβε να οργανώσει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης μετά από πρόταση του γραφείου εξωτερικού του ΕΟΤ Ισπανίας. Όπως γνωστοποίησε ο Οργανισμός Τουρισμού, μέσα από την εκπομπή του ισπανικού καναλιού θα παρουσιαστούν η γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και η σύνδεσή της με την ντόπια παραγωγή, στοιχεία που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του καναλιού.
Η εκπομπή Aqui la Τierra μεταδίδεται από το κρατικό κανάλι «1» (TVE1) από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή από τις 20:00 έως τις 21:00 και τις Κυριακές από τις 20:30 έως τις 21:00. Όλες σχεδόν τις ημέρες μετάδοσης του είναι το πρόγραμμα με τις περισσότερες προβολές στο κανάλι «1». Έχει μερίδιο τηλεθέασης μεταξύ 10% και 11%, με περισσότερους από ένα 1.200.000 θεατές την ημέρα.
Σε δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου επισήμανε ότι η γαστρονομία μιας περιοχής όταν βασίζεται σε ντόπια υλικά και παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής μπορεί από μόνη της να αποτελέσει επαρκή λόγο για να επισκεφθεί κάποιος μια χώρα. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι προωθώντας τα τοπικά προϊόντα, βελτιώνουμε το brand του προορισμού.
Το πετρέλαιο «απειλεί» τα νοικοκυριά - Το εφιαλτικό σενάριο που εκτοξεύει τον πληθωρισμό
07:38
Θεσσαλονίκη: Σήμερα η κηδεία του 20χρονου που δολοφονήθηκε από τον 23χρονο - Αναζητούν δύο φίλους του θύματος (vids)
07:29
Επίθεση με μαχαίρι στην Αυστρία - Ένας νεκρός, ένας τραυματίας
07:19
Καμία πρόθεση συνεννόησης από Ιράν και ΗΠΑ: «Ίσως βομβαρδίσουμε μερικές φορές ακόμα για πλάκα» λέει ο Τραμπ
07:10