Η Χαλκιδική στην αγορά του Λιβάνου - Το τουριστικό πακέτο «δέλεαρ» για τους επισκέπτες της
Ένα ολοκληρωμένο τουριστικό πακέτο για την ανατολική Χαλκιδική προωθείται στην αγορά του Λιβάνου προκειμένου να αναδειχθεί η περιοχή και να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες και από άλλες δημοφιλείς αγορές.
Ταυτόχρονα, το επόμενο διάστημα, τουριστικό πρακτορείο της Βηρυτού, πρόκειται να συμπεριλάβει στους καταλόγους του, προγράμματα διακοπών αναψυχής και shopping, καθώς και πολιτιστικά, προσκυνηματικά, περιπατητικά και οινικά πακέτα διακοπών. Μετά από την απαραίτητη προετοιμασία που έγινε από το Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής και τον τουριστικό οργανισμό MidEast, ο Fernardo Bijiani, οutgoing manager του Tania Travel, που αποτελεί tour operator της Βηρυτού είχε την ευκαιρία να απολαύσει κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας μία πενθήμερη θεματική περιήγηση στην Ανατολική Χαλκιδική, καθώς και ειδική επίσκεψη στην Αθωνική Πολιτεία.
Το ταξίδι με θέμα «Πάσχα στον Άθωνα» είχε ως σημεία αναφοράς την Αρναία με τα αυθεντικά πασχαλινά έθιμα, την Ουρανούπολη με τον περίτεχνο Επιτάφιο που στολίζεται σταδιακά καθ` όλη τη διάρκεια του έτους, τον παράπλου του Άθωνα, τις ιδιαιτερότητες της τοπικής γαστρονομίας, την πομπή του Επιτάφιου στην Ουρανούπολη τη Μεγάλη Παρασκευή και το «κάψιμο του Ιούδα» στο Γομάτι το Μεγάλο Σάββατο. Ακολούθησαν επισκέψεις στα Αρχαία Στάγειρα και στο Μετόχι της Ζωοδόχου Πηγής της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, καθώς και ξενάγηση στην Ι. Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αριστοτέλη, η συγκεκριμένη επίσκεψη εγκαινιάζει μια ουσιαστική συνεργασία του προορισμού με το Λίβανο, η οποία προετοιμάζεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μέσα από δημοσιογραφικές επισκέψεις και επικείμενες δικτυώσεις. Παράλληλα ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος γνωστοποίησε ότι ήδη οργανώνεται σε συνεργασία με τον οργανισμό MidEast το επόμενο ταξίδι εξοικείωσης το Σεπτέμβριο με θέμα «ιερός τρύγος στον Άθωνα», στο πλαίσιο της προσπάθειας ενεργοποίησης αγορών της Μεσογείου, της Μάλτας, της Κορσικής, της Κύπρου, του Λιβάνου και της Σικελίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στη Σαντορίνη η εμβληματική Dr Maye Musk για το 1ο Διεθνές Συνέδριο Πολυτελούς Τουρισμού
Το πέτρινο χωριό της Στεμνίτσας, κρυμμένο στις πλαγιές του Μαίναλου
Η αλησμόνητη γοητεία της Άνδρου στην κορυφή προορισμών στις ΗΠΑ
Αυτοψία Χαρδαλιά στον Κηφισό: «Αποφύγαμε τα χειρότερα, φτάσαμε στα όρια των αντοχών μας»
17:28
ΠΟΤΕ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Κακοκαιρία Byron: Υποδομές στα όρια των αντοχών τους - Προβλήματα σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα
17:20
Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» - Οι τελευταίες στιγμές της (pics)
17:19
Μητσοτάκης: «Αν βρούμε φυσικό αέριο αλλάζουν τα πάντα» - Οι σχέσεις με ΗΠΑ, η Τουρκία και το SAFE
17:03