ΤΑΞΙΔΙ

Ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου η Κόνιτσα

Ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου η Κόνιτσα
Άποψη από τη γραφική Κόνιτσα CK Strategies

Με στόχο την προβολή της Κόνιτσας, που προσφέρει στους ταξιδιώτες μοναδικές εμπειρίες όλες τις εποχές του χρόνου, ο Δήμος στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την εταιρεία CK Strategies, διοργάνωσε ένα ξεχωριστό ταξίδι εξοικείωσης (press trip) με διακεκριμένους δημοσιογράφους από την Ελληνική και Κυπριακή αγορά.

Για δύο ημέρες οι 20 δημοσιογράφοι προσκεκλημένοι του Δήμου Κόνιτσας, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι τόσο από την πληθώρα και την ποικιλία των δυνατοτήτων που προσφέρει η Κόνιτσα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όσο και από το εξαιρετικά αναβαθμισμένο ξενοδοχειακό δυναμικό που διαθέτει.

Οι ομορφιές της Κόνιτσας τους εντυπωσίασαν, αφού πρόκειται για έναν τόπο «ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους» με αγέρωχα βουνά από τα ψηλότερα ίσως της Ελλάδας και το ανάγλυφο που διαθέτει εκπληκτικό. Η περιοχή έχει τεράστιες περιοχές χαρακτηρισμένες Natura καθώς και το Γεωπάρκο του Βίκου – Αώου.

Η Κόνιτσα έχει όλα τα δεδομένα να γίνει ο απόλυτος τουριστικός προορισμός και τις 4 εποχές του χρόνου. Σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν να γνωρίσουν οι δημοσιογράφοι τον τόπο και να καταγράψουν αυτή τους τη εμπειρία στα ΜΜΕ που εκπροσωπούν.

Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου είναι η αρχή εντός προγράμματος ανάπτυξης του τουρισμού και διαμόρφωσης της τουριστικής και γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής. Μια πρωτοπόρα απόφαση του Δήμου να αναδείξει την περιοχή, τη γαστρονομία της, τον εναλλακτικό και τον θρησκευτικό τουρισμό.

Την αποστολή των Ελλήνων και Κυπρίων δημοσιογράφων συνόδευσε και ο Διευθυντής Marketing and PR της Cyprus Airways, Θεόδωρος Μάλλας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ