Η παραλία - «στέκι» πειρατών με τα κρυστάλλινα νερά και το απολιθωμένο δάσος
Η παραλία της Αγίας Μαρίνας και το απολιθωμένο φοινικόδασος του Αγίου Νικολάου στη Λακωνία ίσως είναι από τα πιο όμορφα τοπία της Ελλάδας, ενώ σύμφωνα με ιστορίες που ταξιδεύουν ανά τα χρόνια ήταν τόπος «στέκι» των πειρατών.
Κάτω από τα κατάλευκα βράχια απλώνονται τα κρυστάλλινα νερά του όρμου των Νυμφαίων, ενώ μικρές ειδυλλιακές παραλίες σχηματίζονται από κάτω τους.
Το γεωπάρκο Αγίου Νικολάου βρίσκεται σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του χωριού, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας κοντά στο ακρωτήριο Μαλέα.
Εκεί έχει φτιαχτεί ένα μικρό εκπαιδευτικό κέντρο και τους καλοκαιρινούς μήνες γίνονται ξεναγήσεις.
Στην ευρύτερη περιοχή του Γεωπάρκου και της χερσονήσου Μαλέα βρίσκονται το αναρριχητικό πάρκο Ζόμπολο, ο οικισμός του Προφήτη Ηλία με το ομώνυμο εκκλησάκι και το μικρό λιμάνι, το μονοπάτι προς το ακρωτήρι Μαλέα και την Αγία Ειρήνη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η άγνωστη νησίδα του Ιονίου στην «αγκαλιά» της Λευκάδας και της Ιθάκης
Η παραλία Αρίλλα, το «διαμάντι» της Θεσπρωτίας
Οι Λειψοί γίνονται πρότυπος προορισμός υδατικής αυτονομίας
SPONSORED
Αντίποινα για την φονική επίθεση στην ανατολική Ουκρανία υπόσχεται ο Πούτιν
19:30
Εκδηλώσεις μνήμης για τον σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη στα Χανιά
19:19
Ιρακινός σχεδίαζε τη δολοφονία της Ιβάνκα Τραμπ - Η σχέση με τους Φρουρούς της Επανάστασης
19:07
Στην εντατική μετά από τροχαίο ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Μάριος Οικονόμου
18:56