ΤΑΞΙΔΙ

Τα "πρέπει" και τα "μη" που ΔΕΝ κάνει να ακολουθήσετε σε ένα ταξίδι

Τα "πρέπει" και τα "μη" που ΔΕΝ κάνει να ακολουθήσετε σε ένα ταξίδι
REUTERS/Tami Chappell

Σε μια καθημερινότητα που τα «πρέπει» και τα «μη» δεσπόζουν αρκετές ώρες της ημέρας στη ζωή μας, τα ταξίδια αποτελούν εκείνη τη χρονική περίοδο που εκτός από την απαραίτητη ξεκούραση πρέπει να απαλλαγούμε και από τις μικρές και μεγάλες συμβάσεις.

Επιλέξαμε λοιπόν τους ταξιδιωτικούς κανόνες που επιβάλλεται να αγνοήσετε, αν θέλετε βέβαια το ταξίδι σας να είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής και όχι η συνέχεια των... «πρέπει».

“Μάθετε τα πάντα για τον προορισμό σας”

Το να οργανώσετε λεπτομερώς το ταξίδι σας, πριν ακόμα φτάσετε στον προορισμό σας είναι πλέον ξεπερασμένο. Τα αξιοθέατα που προτείνουν οι ταξιδιωτικές ιστοσελίδες και οι οδηγοί μπορεί να εξελιχθούν σε εφιαλτική επιλογή, αφού κατακλύζονται από τουρίστες, που τελικά δεν ανακαλύπτουν τίποτα από την κουλτούρα του κάθε τόπου. Δεν προτείνουμε φυσικά να αγνοήσετε τα σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος, αλλά να είστε ανοιχτοί στις προκλήσεις, αναζητώντας πιο “ψαγμένα” στέκια.

"Τραβήξτε πολλές φωτογραφίες"

Η “μόδα” του Instagram έχει δημιουργήσει μια καινούρια ταξιδιωτική νοοτροπία. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται “Θα τραβήξω μια φωτογραφία γιατί περνάω υπέροχα” ή ακόμα χειρότερα “Θα τραβήξω μια φωτογραφία για να δουν οι φίλοι μου πόσο υπέροχα περνάω”.

Το ταξίδι αξίζει για τις μοναδικές στιγμές που θα σας προσφέρει, τις αναμνήσεις και τις εικόνες που θα κρατήσετε για πάντα στο μυαλό και την ψυχή σας. Ακόμα κι αν δεν έχετε καμιά φωτογραφία, όλα αυτά θα σας συντροφεύουν για πάντα.

"Μη μιλάτε σε αγνώστους"

Αποφεύγοντας τους προφανείς κινδύνους, πιάστε κουβέντα με τους ντόπιους που θα συναντήσετε. Είναι σίγουρο ότι θα μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά της πόλης τους, θα σας πουν που θα φάτε το καλύτερο και πιο οικονομικό φαγητό και ποια είναι τα πιο δημοφιλή σημεία.

"Να έχετε ελαφριά αποσκευή"

Όσοι μπορούν να χωρέσουν τα ρούχα τεσσάρων εβδομάδων σε ένα μικρό σακίδιο αξίζουν βραβείο! Για όλους τους υπόλοιπους, συνιστούμε να αφήσετε, φυσικά, στο σπίτι οτιδήποτε θα σας επιβαρύνει στο κουβάλημα, αλλά να πάρετε μαζί σας τα αγαπημένα σας ρούχα και παπούτσια, αφού είναι καλύτερο να έχετε λίγα περισσότερα, παρά να σας λείψει κάτι.

“Διαγράψτε τα μέρη που επισκεφθήκατε από τη λίστα σας”

Ο κίνδυνος με τις λίστες, που κάποιοι ταξιδιώτες ετοιμάζουν πριν από το ταξίδι τους, είναι να μετατραπεί η απόδραση αυτή σε αγγαρεία. Πηγαίνετε όπου θέλετε, όταν θέλετε και να κάντε ό, τι θέλετε ενώ είστε εκεί . Ένα ταξίδι υποτίθεται ότι θα σας κάνει ευτυχισμένους και όχι περήφανους που σβήσατε κάτι από μια λίστα που φτιάχτηκε δεκαετίες πριν.

"Πάρτε μαζί σας ένα βιβλίο"

Εκτός του ότι συνήθως στα ταξίδια σας, δεν θα σας μείνει χρόνος για ανάγνωση, είναι προτιμότερο να έχετε μαζί σας ένα βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή, αφού είναι ελαφρύτερο και πιο εύχρηστο. Παράλληλα, θα σας φανεί εξαιρετικά ενδιαφέρον να ξεφυλλίσετε μια τοπική εφημερίδα ή να συμμετάσχετε σε μια συζήτηση ντόπιων για την καθημερινότητα τους.

"Ταξιδέψτε με έναν φίλο"

Πράγματι, το να ταξιδεύετε με έναν φίλο σας θα σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, αφού εκτός των άλλων θα νιώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια. Μερικές φορές όμως, ένα μοναχικό ταξίδι θα σας φέρει πιο κοντά στον εαυτό σας και στις επιθυμίες σας και μπορεί να εξελιχθεί σε εμπειρία ζωής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ