Τουρκία: Έστρωσαν το δρόμο με καυτερές πιπεριές
Κόκκινη καυτερή πιπεριά.
Ιδανική για τη φασολάδα, το κεμπάπ και αναπόσπαστο μπαχαρικό στην κουζίνα των μερακλήδων. Στην τουρκική κουζίνα, που αναβλύζει αρώματα, χρώματα και μπαχαρικά οι κόκκινες καυτερές πιπεριές κατέχουν τιμητική θέση.
Στην Τουρκία, στην πόλη Κιλίς (που πιθανόν συνδέεται με την αρχαία Ασσυριακή πόλη Κιλισί), οι παραγωγοί έστρωσαν έναν ολόκληρο δρόμο με καυτερές πιπεριές για να τις αποξηράνουν. Στη συνέχεια θα τις μαζέψουν και θα τις διοχετεύσουν στα τοπικά εργοστάσια παραγωγής και συσκευασίας μπαχαρικών.

REUTERS/Umit Bektas
Λίγα λόγια για τα οφέλη της καυτερή πιπεριάς
- Ανοίγει την όρεξη
- Διευκολύνει την χώνεψη
- Είναι αφροδισιακή
- Καταπολεμά το συνάχι, τις φλεγμονές του λάρυγγα και δρα αποτελεσματικά κατά της ιλαράς και της οστρακιάς.

REUTERS/Umit Bektas
Έρχεται τριπλή επιστροφή ενοικίου το 2026: Ποιους πολίτες αφορά - Τα ποσά
02:00
Νέο πρόγραμα επιχειρηματικότητας της ΔΥΠΑ για άνεργους 18-29 ετών - Τα βήματα για την ένταξη
01:00
Εβδομάδα πληρωμών από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ - Ποιους αφορούν
00:30
Ουκρανία: Έκκληση από τον πάπα Λέων για «μια ημέρα ειρήνης, τουλάχιστον για τα Χριστούγεννα
23:57