Άλογα - έργα τέχνης στρατοπέδευσαν στη Ρωμαϊκή Αγορά
Άλογα κατασκευασμένα από μάρμαρο και μπρούτζο βρίσκονται διάσπαρτα στη Ρωμαϊκή Αγορά.
Εμπνευστής των ιδιαίτερων αυτών δημιουργημάτων είναι ο Μεξικανός καλλιτέχνης Gustavo Aceves ο οποίος με την έκθεσή του “Lapidarium Waiting for the Barbarians" , μεταφέρει τα άλογά του από ευρωπαϊκή πρωτεύουσα σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (1945 – 2015).
Ο πρώτος σταθμός για το κοπάδι αλόγων του Gustavo Aceves ήταν το Βερολίνο. Τα άλογα «στρατοπέδευσαν» στην πύλη του Bραδενβούργου (Μάιος 2015). Σήμερα η έκθεση έχει μεταφερθεί στη Ρωμαϊκή Αγορά.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η Ρωμαική Αγορά βρίσκεται στη μικρή κοιλάδα μεταξύ των Λόφων Παλατίνου και Καπιτωλίνου.

Πηγή: REUTERS/Alessandro Bianchi
Η Ρωμαική Αγορά ήταν για αιώνες το κέντρο της δημόσιας ζωής της Ρώμης. Εκεί διοργανώνονταν παρελάσεις, εκλογές, δημόσιες ομιλίες, δίκες και αγώνες μονομάχων.
Τα αγάλματα και τα μνημεία τιμούσαν σημαίνοντα πρόσωπα της πόλης.
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (04 Απριλίου)
06:30
Διακοπές του Πάσχα: Πότε επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία - Όλες οι αργίες του 2026
06:00
Fuel Pass: Από τις 6 Απριλίου ανοιχτή η πλατφόρμα - Πώς θα κάνετε την αίτηση για το επίδομα
05:00
Εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ: Ποιες θεματικές ενότητες καλύπτουν
04:00