TRAVEL

Επτά νέα από τη γευστική σκηνή της πόλης που δεν πρέπει να λείπουν από την ατζέντα μας

Επτά νέα από τη γευστική σκηνή της πόλης που δεν πρέπει να λείπουν από την ατζέντα μας

Το φθινόπωρο βρίσκεται πλέον και επίσημα στη ζωή μας και σιγά σιγά η πόλη επανέρχεται στους ρυθμούς της, φέρνοντας μαζί συναρπαστικά events και υπέροχες γευστικές προτάσεις.

Πλέον η πόλη αρχίζει να επανέρχεται δυναμικά στους φθινοπωρινούς και χειμερινούς ρυθμούς της, φέρνοντας μαζί συναρπαστικά γευστικά νέα για να υποδεχθούμε τη σεζόν. Παρακάτω επτά προτάσεις που δεν πρέπει να χάσουμε τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.

screenshot-2025-09-29-182412.jpg

GastrosoΦy Fest

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου έρχεται ένα νέο φεστιβάλ γαστρονομίας που βάζει την Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου γαστρονομικού γίγνεσθαι. Ο bigger than life chef Massimo Bottura και κορυφαίοι chef από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, συναντιούνται σε μία δυνατή γιορτή της γεύσης στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά για μία και μόνη μέρα, που φιλοδοξεί να αναδείξει την ελληνική γαστρονομία μέσα από ένα παγκόσμιο πρίσμα, με τη συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων της διεθνούς και εγχώριας σκηνής.

https://www.instagram.com/reel/DPB4EMYCJOb/

Καλεσμένος της διοργάνωσης είναι ο θρυλικός Massimo Bottura, ένας από τους σημαντικότερους και πιο καταξιωμένους σεφ στον κόσμο, ιδιοκτήτης του Osteria Francescana στη Μόντενα της Ιταλίας, του τριών αστέρων Michelin εστιατορίου που θεωρείται σημείο αναφοράς της διεθνούς γαστρονομίας, με λίστες αναμονής που ξεπερνούν τους τρεις μήνες.

Ο Massimo Bottura θα βρεθεί στο GastrosoΦy Fest powered by Protergia μαζί με σπουδαίους Έλληνες και διεθνείς Michelin starred chef, αναλύοντας την έννοια της θρέψης στη γαστρονομία και το πώς αυτή συνδέεται με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και παραδόσεις.

https://www.instagram.com/p/DPWmCz1DOkb/

Στο εντυπωσιακό line-up συμμετέχουν μαζί του οι Isabella Poti, Jeremy Chan, Kristian Baumann, Mark Doland, Rene Frank, Παναγιώτης Γιακαλής, Ανδρέας Καραπάνος, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, καθώς και οι καταξιωμένοι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Νίκος Καραθάνος και Γκίκας Ξενάκης.

Το GastrosoΦy Fest δεν είναι απλώς μια γαστρονομική εμπειρία, είναι μια γιορτή που περιλαμβάνει 15 live cooking stations με απεριόριστες δοκιμές από 20 και πλέον μοναδικές συνταγές talks και παρουσιάσεις για τις τάσεις της παγκόσμιας κουζίνας, καθώς και περισσότερες από 50 ετικέτες κορυφαίων ελληνικών κρασιών τις οποίες θα αναδείξουν οι Masters of Wine, Γιάννης Καρακάσης και Mark Andrew, ξεδιπλώνοντας τον πλούτο και την πολυμορφία της ελληνικής οινοποιίας για όλους τους παρευρισκόμενους.

Το ατελείωτο Food & Wine Party υψηλής αισθητικής, θα συνοδεύσει ένα μοναδικό live concert από τo αγαπημένο συγκρότημα των Onirama, χαρίζοντας στο φεστιβάλ μία άκρως γιορτινή και εκρηκτική διάθεση. Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα μέσω του Ticketmaster.

img3899.jpg

Ιταλικό πάρτι γενεθλίων

Το Mario & Luigi – The Eatalians, το αγαπημένο ιταλικό στέκι της πόλης, γιορτάζει τα πέμπτα του γενέθλια με ένα ανεπανάληπτο birthday party ανοιχτό προς όλους. Tη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου στην Ηλιούπολη οργανώνεται μια βραδιά γεμάτη ιταλική ενέργεια και γεύσεις με unlimited pizzas & spritzes για όλους και live Italian act από τον γνωστό καλλιτέχνη Alfio Consoli, ενώ έρχονται πολλές εκπλήξεις με αποκορύφωμα έναν διαγωνισμό που θα χαρίσει σε έναν τυχερό ένα αξέχαστο ταξίδι στην Ιταλία.

bst02646.jpg

Το μενού της ημέρας υπογράφει ο διακεκριμένος Ιταλός σεφ Vincenzo Abbate, ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα αποκλειστικά για το Mario & Luigi. Η γιορτή συνεχίζεται και την επόμενη ημέρα, Τρίτη 14 Οκτωβρίου, με ένα μοναδικό 2nd Celebration Dinner, όπου οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα δείπνο με την υπογραφή του σεφ Abbate.

jsph2783.jpg

Brunch στη θάλασσα

Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, το αγαπημένο brunch του Bungalow 7 επιστρέφει ανανεωμένο και απολαυστικό κάθε σαββατοκύριακο στα Αστέρια Γλυφάδας. Σε έναν χώρο με ξεχωριστή αρχιτεκτονική ταυτότητα, αίσθηση κομψότητας και έναν μαγευτικό διάλογο του χώρου με τη θάλασσα, το Bungalow 7 μετατρέπεται ξανά στο απόλυτο σκηνικό για πρωινά γεμάτα γεύση και διάθεση. Στα τραπέζια κυριαρχεί η ζεστή οικειότητα ανάμεσα σε φίλους, ενώ οι καναπέδες καλούν σε πιο laid-back στιγμές με καφέ και γλυκό ή μικρά πιάτα που συνοδεύουν κοκτέιλ και κρασί, όσο η μέρα προχωρά.

jsph2537.jpg

Ο σεφ Ντίνος Φωτεινάκης παρουσιάζει ένα μενού εμπνευσμένο από διεθνείς τάσεις αλλά και comfort επιλογές που όλοι αγαπούν. Από τα πιάτα με αυγά που πρωταγωνιστούν, έως urban δημιουργίες όπως tacos, sliders και λαχταριστά sandwiches, καθώς και επιλεγμένες κοπές κρέατος από την ανοικτή φωτιά. Όλα αυτά συναντούν τα δελεαστικά γλυκά της ημέρας, δημιουργώντας έναν πλούσιο συνδυασμό που καλύπτει κάθε γευστική προτίμηση.

brunchbungalow7-16.jpg

Το brunch πλαισιώνεται από δροσερά κοκτέιλ που επιμελείται η bartending ομάδα του Bungalow 7, ολοκληρώνοντας την εμπειρία με τον πιο γευστικό τρόπο. Η μουσική επιμέλεια των resident DJs προσθέτει τον κατάλληλο ρυθμό στο Σαββατοκύριακο, και γίνεται το ιδανικό backdrop για στιγμές διασκέδασης, χαλάρωσης και παρέας. Το brunch σερβίρεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 11:00 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ., στο Bungalow 7, στα Αστέρια Γλυφάδας.

2631971-studio-panoulis.jpg

BBQ Saturdays

Παραμένουμε στα νότια και στα BBQ Saturdays, που επιστρέφουν δυναμικά στο Colonial στο Golf Γλυφάδας, γεμίζοντας τα μεσημέρια του Σαββάτου με ξεχωριστές γεύσεις και ζωντανή ατμόσφαιρα. Κάθε Σάββατο μεσημέρι και μέχρι λίγο πριν τις γιορτές, οι παρέες, οι φίλοι και οι οικογένειες θα απολαμβάνουν μια αυθεντική BBQ εμπειρία, μέσα στο καταπράσινο τοπίο του γκολφ.

photo-by-emerson-vieiraa-on-unsplash.jpg

Το μενού επιμελείται ο σεφ Ηλίας Μιχαλόπουλος, με προτάσεις όπως Rib Eye Uru από Black Angus, χοιρινή tomahawk, βιολογικό φιλέτο γάλακτος, κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, αλλά και λαχταριστά burgers, λουκάνικα και street food γεύσεις που ψήνονται εκείνη τη στιγμή στα υπαίθρια μπάρμπεκιου.

Όσο ο καιρός παραμένει ήπιος, τα τραπέζια στρώνονται στον υπαίθριο χώρο με θέα το γκολφ, ενώ τους πιο δροσερούς μήνες οι επισκέπτες μεταφέρονται στον εσωτερικό, κομψό και φιλόξενο χώρο του Colonial, όπου η ατμόσφαιρα παραμένει εξίσου ζεστή και φιλική.

dsc4396.jpg

Συγκεκριμένα για το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, το Colonial φιλοξενεί μια ξεχωριστή BBQ εμπειρία. Ο σεφ Ντίνος Φωτεινάκης έρχεται από το Bungalow7, μαζί με την ομάδα του, δημιουργεί ένα ξεχωριστό μενού που υπόσχεται να ενθουσιάσει όλους τους λάτρεις του BBQ. Η γευστική αυτή γιορτή θα πλαισιωθεί από live μουσικό party με ήχους jazz, swing, funk αλλά και rock και pop, με ελληνικές και ξένες μουσικές επιλογές, που θα κάνουν την ημέρα ακόμα πιο ξεχωριστή. Τη φωνή της λαμπερής Νάγιας Δούκα θα συνοδεύσει ο Γιάννης Καρανάσιος με σαξόφωνο.

new-hotel-art-lounge-rooftop-restaurant-4.jpg

Κυριακές με την Αθήνα στο πιάτο

Το brunch που έγινε η αγαπημένη συνήθεια της πόλης, επανέρχεται στο NEW Hotel. Στο ξενοδοχείο όπου έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στην Αθήνα, δίνοντας στυλ και αλλάζοντας την έννοια του Κυριακάτικου πρωινού, το brunch θα σερβίρεται στο Art Lounge, τον ιδανικότερο χώρο για να βρεθεί κανείς τα πρωινά της Κυριακής.

new-hotels-brunch-kagianas.jpg

Το εστιατόριο Art Lounge που βρίσκεται στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου και απολαμβάνει υπέροχη θέα και ένα σκηνικό υψηλής αισθητικής με την υπογραφή των αδερφών Campana, λειτουργεί και ως άτυπος χώρος μοντέρνας τέχνης με έργα που συνεχώς ανανεώνονται. Στον χώρο αυτό οι επιλογές στο μενού που έχει επιμεληθεί ο executive chef Μπάμπης Κουντούρης, φέρνουν στο προσκήνιο την ελληνική παράδοση μέσα από πιάτα όπως ο καγιανάς, το τηγανόψωμο ή η κιμαδόπιτα, αλλά και τον διεθνή χαρακτήρα του ξενοδοχείου με all time classics, όπως το signature Steak Sandwich ή τα Pancakes Croque Madame.

new-hotel-art-lounge-rooftop-restaurant-2.jpg

Από τις προτάσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι γλυκές επιλογές, όπως το βάσκικο cheesecake, αλλά και ο εξαιρετικός καφές, οι φρέσκοι χυμοί και τα κοκτέιλ. Παράλληλα, από το Bloody Mary Station μπορούμε να επιλέξουμε το αγαπημένο μας για να συνοδεύσει τις πλούσιες γεύσεις. Το brunch στο New Hotel σερβίρεται κάθε Κυριακή από τις 11:00πμ έως τις 5:30μμ.

https://www.instagram.com/p/DPdfzjFjCDr/

Γλυκά την Κυριακή

Το εμβληματικό Athénée, υποδέχεται και φέτος αγαπημένους pastry chefs που θα δώσουν γλυκιά υπογραφή στα καθιερωμένα, talk of the town Sunday Brunch του. Την αυλαία για τη νέα σεζόν ανοίγει αυτό το σαββατοκύριακο ο κορυφαίος Στέλιος Παρλιάρος, με ένα concept αφιερωμένο στα πιο λαχταριστά κομμάτια ευτυχίας «Piece of Cake».

Ο διακεκριμένος pastry chef, γνωστός για την αξεπέραστη τεχνική και τη δημιουργικότητα του, θα παρουσιάσει μοναδικές γλυκές δημιουργίες που αναδεικνύουν τη φινέτσα της σύγχρονης ζαχαροπλαστικής, μέσα από ένα παιχνίδι υφών, γεύσεων και αισθήσεων.

img4213-1.jpg

Η γευστική εμπειρία θα συνεχιστεί και τις Κυριακές 19/10, 2/11 και 9/11, προσκαλώντας τους επισκέπτες να απολαύσουν τις εμπνευσμένες δημιουργίες του Στέλιου Παρλιάρου, σε μια ατμόσφαιρα που αποπνέει κοσμοπολίτικη φινέτσα και απόλυτη απόλαυση.

Μαζί με τα εκλεπτυσμένα γλυκά, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και τα νέα πιάτα brunch και lunch του Athénée, που επιμελείται ο βραβευμένος chef Νίκος Σκλήρας, συνδυάζοντας δημιουργικότητα, γεύση και εξαιρετική πρώτη ύλη.

vibo.jpg

Οινικές ιστορίες

Τα ViBo Bistrot στη Γλυφάδα και τον Πειραιά υποδέχονται τα Oenops Wines στα Vibo Wine Stories τους στα τέλη Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, στις 22 και 23 Οκτωβρίου, τα ViBo θα φιλοξενήσουν την Oenops Wines από τη Δράμα, ένα πρωτοποριακό οινοποιείο, που ιδρύθηκε στα τέλη του 2015 από τον καταξιωμένο οινοποιό Νίκο Καρατζά και επαναπροσδιορίζει τη θέση του ελληνικού κρασιού στον παγκόσμιο χάρτη. Οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν από την πολυβραβευμένη οικογένεια APLA - κρασιά που αποτελούν ύμνο στην απλότητα της ζωής.

1759938679629-949824448-vibo.jpg

APLA White: Συνδυασμός Μαλαγουζιάς (50%), Βιδιανού (30%) και Ασύρτικου (20%) από Μακεδονία, Θράκη και Κρήτη. Λαμπερό, ανοιχτό χρυσαφί χρώμα με αρώματα τροπικών και λευκόσαρκων φρούτων, νύξεις ανθών λεμονιάς και γιασεμιού. Πλούσιο στο στόμα, με συγκρατημένη οξύτητα και φρουτώδη επίγευση.

APLA Rosé: Ξινόμαυρο (50%), Μαυρούδι (30%) και Λημνιώνα (20%). Λαμπερό σομόν με ντελικάτα αρώματα μανταρινιού, φράουλας και λευκόσαρκου κερασιού. Τραγανή φρεσκάδα, ντελικάτες νότες ντομάτας, ισορροπημένο και μακρύ τελείωμα.

APLA Red: Ξινόμαυρο (50%), Λημνιώνα (30%) και Μαυρούδι (20%). Έντονο ρουμπινί χρώμα με αρώματα ζουμερών κερασιών, φρέσκων μούρων, νύξεις ντομάτας και πράσινων βοτάνων. Πλούσιο και κομψό, με βελούδινες τανίνες και φρουτώδες τελείωμα.

Παράλληλα, το ViBo Πειραιά συνεχίζει να φιλοξενεί το Vivo Piraeus Harvest Festival καθ' όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, εορτάζοντας τον τρύγο με πιάτα εποχής, επιλεγμένα κρασιά από όλη τη χώρα και εκδηλώσεις που τιμούν την ελληνική οινοποιητική παράδοση.