Λαχταριστά hot dogs, lobster rolls, αυγά και pastry trolleys στα πιο viral brunch της πόλης
Ο χειμώνας φέρνει μαζί του μία από τις πιο αγαπημένες μας συνήθειες στην πόλη, το brunch, και τα καλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια στρώνουν τραπέζι για τη δική μας απόλαυση.
Τα Σαββατοκύριακα έχουν άλλον αέρα στην Αθήνα το χειμώνα, αφού οι συναντήσεις για brunch βάζουν τη δική τους πινελιά στις all-day εξορμήσεις και βόλτες μας στην πόλη. Τα πιο απίθανα hot dogs και smashed burgers, τα πιο φινετσάτα lobster rolls και lobster sandos, σταθμοί στρειδιών και σαμπάνιας, pastry trolleys με φρεσκοφουρνισμένα κρουασάν, χειροποίητα τορτερλίνι τρόλεϊς και δωμάτια σοκολάτας δίνουν το tempo και εμείς επιλέγουμε τι γεύση θέλουμε να δώσουμε στα Σάββατα και τις Κυριακές μας.

Beefbar Athens
Το διάσημο Beefy Brunch επέστρεψε για ακόμη μία χρονιά σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της αθηναϊκής Ριβιέρας. Πανοραμική θέα στη θάλασσα, εσωτερικά και εξωτερικά bars, που σερβίρουν απίθανα cocktails, και κορυφαία πρώτη ύλη διεκδικούν τη θέση τους στις επιλογές του Σαββάτου και της Κυριακής μας.

Εκπροσωπώντας επάξια την πιο πολυτελή πλευρά του street food, εδώ απολαμβάνουμε ίσως το πιο λαχταριστό Lobster Sando της Αθήνας, υπέροχα Wagyu Scotch Eggs, αργοψημένο Wagyu Pastrami που δεν θέλουμε να τελειώσει, κρεμώδη Kobe Carbonara και άπειρες ακόμη επιλογές.

Παράλληλα αφηνόμαστε χωρίς τύψεις στις λιχουδιές του Pastry Trolley με τα φρεσκοφουρνισμένα κρουασάν να συναντούν τα Lotus Roll Buns και τη μεγάλη συλλογή από χειροποίητο ψωμί. Φυσικά και δεν ξεχνάμε να αφήσουμε χώρο για το θρυλικό Gelato Mantecato που φέτος παρουσιάζεται στην Sunday Brunch Edition του και σερβίρεται με επιλογή από churros, βάφλες, brownies και pancakes, για να μην μείνει κανείς με παράπονο.

Για να απογειωθεί η εμπειρία, η λίστα των κοκτέιλ έχει ανανεωθεί με ιδιαίτερες δημιουργίες που συνοδεύουν άψογα το brunch μενού. Απολαμβάνουμε Nihon Marry, την ιαπωνική εκδοχή του κλασικού Bloody Mary — τολμηρό, αλμυρό και αξέχαστο. Η Purple Mezcalita επιστρέφει ανανεωμένη, φτιαγμένη από τη ζωντανή πατάτα Περού, για μια καπνιστή και πολύχρωμη εμπειρία. Και για όσους αγαπούν το εκλεπτυσμένο τσίμπημα, το Dirty Fizzy Martini, αργομαγειρεμένο με ελιές και με μια αφρώδη νότα, είναι το νέο must-try που έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις.
Info: Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace Hotel Athens), Βουλιαγμένη, 2109670700. (Σάββατο και Κυριακή: 12:00–16:00, τελευταία κράτηση στις 15:45)

Bungalow 7
Ο Ντίνος Φωτεινάκης στρώνει τραπέζι και εμείς αφηνόμαστε στην απόλαυση. Στο πανέμορφο Bungalow 7 με τους cozy-posh εσωτερικούς χώρους και το μεγάλο ξύλινο deck να απλώνεται ακριβώς μπροστά στη θάλασσα και να μας ταξιδεύει για λίγο στο καλοκαίρι, εδώ μπαίνουμε σε σοβαρά διλήμματα. Μεγάλος πρωταγωνιστής φέτος το επικό Hot Dog, που μόνο ο Φωτεινάκης θα μπορούσε να κάνει τόσο ενδιαφέρον, χρησιμοποιώντας παναρσιμένο bun, λουκάνικο μαύρου χοίρου, πικλαρισμένα λαχανικά και λαχταριστή σως.

Στο κομμάτι του αυγού -βασικό συστατικό κάθε brunch- ξεχωρίζουν το Avocado Toast, από τα καλύτερα της πόλης, με μία γήινη κρέμα παντζάρι να βάζει αυτήν την πινελιά που τα διαφοροποιεί, ενώ τα Poached Eggs Carbonara με μπέικον, μανιτάρια και τραγανά κρουτόν, είναι ένα καθαρά χειμερινό πιάτο, που θα λατρέψουν όσοι αρέσκονται στις πληθωρικές γεύσεις.

Φυσικά και δεν λείπουν οι δροσερές σαλάτες και οι premium κοπές, με συναρπαστικά συνοδευτικά, ενώ πολύ μας άρεσαν οι μπουκιές Chicken Karrage με το κοτόπουλο να έχει γλασαριστεί σε gochujang (μία κορεάτικη πάστα που συνδυάζει αλμυρό και πικάντικο μαζί), η Beef Pasta με μοσχαρίσια μάγουλα και γραβιέρα Κρήτης και το Smashed Burger που πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύσει κανείς με τις λεπτοκομμένες και λαχταριστές αληθινές τηγανητές πατάτες.

Το brunch πλαισιώνεται από δροσερά κοκτέιλ που επιμελείται η bartending ομάδα του Bungalow 7, ολοκληρώνοντας την εμπειρία με τον πιο γευστικό τρόπο, ενώ η μουσική επιμέλεια των resident DJs προσθέτει τον κατάλληλο ρυθμό στο Σαββατοκύριακο και γίνεται το ιδανικό backdrop για στιγμές διασκέδασης, χαλάρωσης και παρέας.
Info: Λ. Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα, 2111907001. (Σάββατο και Κυριακή, από τις 11:00 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ.)

Mercato
Ίσως ένα από τα πιο viral brunch της Αθήνας επέστρεψε δυναμικά και μας περιμένει για πληθωρικές απολαύσεις στην καρδιά της αθηναϊκής Ριβιέρας. Το λόγος για το διάσημο Mercato Brunch στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, που με το διαδραστικό του concept δεν είναι απλώς μία έξοδος, αλλά ένας λαχταριστός και fun τρόπος να περάσεις ολόκληρη την ημέρα σου, με φόντο φυσικά τη θάλασσα.

Η νέα σεφ του εστιατορίου Μάγκυ Ταμπακάκη εξελίσσει και φέτος για δεύτερη χρονιά το δικό της brunch με ιταλικό ταμπεραμέντο και απίθανες προτάσεις. Το brunch έχει καθιερωθεί ως θεσμός για τα κυριακάτικα μεσημέρια της Αθήνας. Το νέο, ανανεωμένο concept ανεβάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, με live σταθμούς μαγειρικής, εκλεκτά ιταλικά προϊόντα που σπάνια συναντώνται στην Ελλάδα και ένα ενεργητικό, feel-good περιβάλλον με ιταλικές μουσικές επιρροές και DJ sets.

Φίλοι και οικογένειες μπορούν να απολαύσουν ένα πλούσιο buffet brunch κάθε Κυριακή, ενώ ξεχωρίζουν ο σταθμός στρειδιών και σαμπάνιας, το τρόλεϊ με τορτελίνι από την Μπολόνια, τα live carving stations με porchetta και brisket, τα σπάνια ιταλικά τυριά, καθώς και μια σοκολατένια έκπληξη για το φινάλε. Να θυμίσουμε πως για τους μικρούς επισκέπτες, η δωρεάν πρόσβαση στο Kids Club, επιτρέπει στους γονείς να απολαύσουν ξέγνοιαστα το γεύμα τους και να χαλαρώσουν, επιλέγοντας τις πιο επικές αλμυρές και γλυκιές προτάσεις, ενώ δεν λείπουν φυσικά τα cocktails και μία εξαιρετικά ενημερωμένη λίστα κρασιών και σαμπάνιας.
Info: Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace Hotel Athens), Βουλιαγμένη, 2108901000. (Κυριακή, 13.00-17.00)

Ora By Ettore Botrini
Στο One&Only Aesthesis, οι Κυριακές αποκτούν άρωμα και ρυθμό, σε μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει κομψότητα, εξαιρετικές γεύσεις και μοναδική θέα. Kάθε Κυριακή, οι επισκέπτες του ORA by Ettore Botrini μπορούν να βιώσουν ένα απολαυστικό Sunday Brunch δίπλα στη θάλασσα, όπου η υψηλή κουζίνα συναντά την απόλυτη χαλάρωση, μέσα στη ζεστή και κομψή ατμόσφαιρα του ORA.

Το brunch περιλαμβάνει ένα ειδικά επιμελημένο buffet με έμφαση στα φρέσκα, εποχιακά υλικά, αναδεικνύοντας τη φιλοσοφία της σύγχρονης μεσογειακής κουζίνας. Εδώ βρίσκουμε μία εκλεκτή ποικιλία κρύων και ζεστών πιάτων, δροσερών σαλατών και εκλεκτών γεύσεων, ενώ οι à la carte προτάσεις προσθέτουν μια νότα αποκλειστικότητας, με την υπογραφή του βραβευμένου chef Ettore Botrini.

Στο pastry bar, οι δημιουργικές γλυκές απολαύσεις γίνονται αφορμή να παρατείνει κανείς τη μέρα του, με εποχιακά επιδόρπια και ευφάνταστους συνδυασμούς που μετατρέπουν το γεύμα σε μικρή γαστρονομική τελετουργία.

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο, το brunch γίνεται μια συνήθεια τόσο για οικογένειες όσο και για φίλους, δημιουργώντας το ιδανικό σκηνικό. Και για τους μικρούς επισκέπτες, το KidsOnly club προσφέρει έναν χώρο χαράς και δημιουργικότητας, με δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ηλικίες και το ενδιαφέρον των παιδιών. Με την καθοδήγηση εξειδικευμένων παιδαγωγών, τα παιδιά παίζουν, δημιουργούν και εξερευνούν, ώστε οι γονείς να απολαμβάνουν ξέγνοιαστα το brunch τους, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά περνούν το ίδιο όμορφα, αν όχι και καλύτερα.
Info: Λ. Ποσειδώνος (One&Only Aesthesis), Γλυφάδα, 2166861310. (Κυριακή 13.00-16.00)

Art Lounge
Κατευθυνόμαστε προς κέντρο και κάνουμε μία γευστική στάση στο Art Lounge του πάντα design-first New Hotel, του ξενοδοχείου που μας έμαθε την αγαπημένη συνήθεια της Κυριακής πολλά χρόνια before it was cool. Το εστιατόριο βρίσκεται στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου και απολαμβάνει υπέροχη θέα και ένα σκηνικό υψηλής αισθητικής με την υπογραφή των αδερφών Campana, λειτουργεί και ως άτυπος χώρος μοντέρνας τέχνης με έργα που συνεχώς ανανεώνονται.

Στον χώρο αυτό οι επιλογές στο μενού, που έχει επιμεληθεί ο executive chef Μπάμπης Κουντούρης, φέρνουν στο προσκήνιο την ελληνική παράδοση μέσα από πιάτα όπως ο καγιανάς, το τηγανόψωμο ή η κιμαδόπιτα, αλλά και τον διεθνή χαρακτήρα του ξενοδοχείου με all time classics, όπως όπως το signature Steak Sandwich ή τα Pancakes Croque Madame.

Από τις προτάσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι γλυκές επιλογές, όπως το βάσκικο cheesecake, αλλά και ο εξαιρετικός καφές, οι φρέσκοι χυμοί και τα cocktails, ενώ από το Bloody Mary Station επιλέγουμε την παραλλαγή εκείνη που μας ταιριάζει περισσότερο και ολοκληρώνει την εμπειρία μας.
Info: Ναυάρχου Νικοδήμου 1, Αθήνα, 6946379500. (Κυριακή από τις 11:00πμ έως τις 5:30μμ)

Geco Athens
Μένουμε κέντρο και ανακαλύπτουμε μία κρυμμένη στοά για επικά brunch experiences. Τα Brunch Sessions at Geco, στην στοά του Gatsby Athens κάθε Σάββατο και Κυριακή δίνουν ρυθμό και γεύση στις βόλτες στην πόλη.

Η ομάδα της κουζίνας, με τον Executive Chef Παναγιώτη Φλάκα και τον Head Chef Χρήστο Ρήγα, υπογράφει ένα à la carte μενού που αναδεικνύει τις εποχικές πρώτες ύλες με έμπνευση από τη Μεσόγειο και τον κόσμο. Κλασικά είδη πρωινού, δημιουργικά starters με street food χαρακτήρα, χειροποίητα ζυμαρικά, εκλεκτά κρεατικά και γλυκές ιδέες για φινάλε συνθέτουν ένα brunch με φαντασία, ισορροπία και χαρακτήρα.

Η επιβλητική 25μετρη λευκή μαρμάρινη μπάρα, η ανοιχτή κουζίνα και οι μεγάλες τζαμαρίες που προσφέρουν οπτική επαφή με τον δρόμο και φυσικό φως, δημιουργούν ένα περιβάλλον πολυδιάστατο, γεμάτο ενέργεια. Με μαξιμαλιστική αισθητική, έντονα χρώματα, εναλλαγές στα εικαστικά στοιχεία και ζωντανό ρυθμό, το Geco παραμένει σημείο συνάντησης που συνδυάζει την urban πολυτέλεια με τη νοσταλγική αύρα του εμπορικού κέντρου.
Info: Λέκκα 14, Αθήνα, 2103216001. (Σάββατο και Κυριακή, 12.00-18.00)

MooCasa
Καταλήγουμε στο Νέο Ηράκλειο όπου το brunch του ΜοοCasa αποτελεί εδώ και καιρό μια από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην πόλη. Με το νέο μενού που εξακολουθεί να περιλαμβάνει την πιο γευστική Egg Experience της Αθήνας, comfort πιάτα αλλά και το διάσημο Steak & Lobster να παραμένει πάντα στο προσκήνιο, το MooCasa έχει καθιερώσει τη δική του brunch εκδοχή.

Η μέρα ξεκινά με δημιουργίες που τιμούν το πιο αγαπημένο υλικό του πρωινού: το αυγό. Από αυθεντικά benedict με καπνιστό σολομό σε τραγανή βάφλα και αφράτες ομελέτες, μέχρι panko eggs με τραγανό bacon Wagyu, ο κατάλογος του Egg Experience του MooCasa μετατρέπει την απλότητα σε απόλαυση. Στο ίδιο τραπέζι, οι πιο πληθωρικές γεύσεις από τη στεριά και τη θάλασσα παίρνουν τη σκυτάλη: lobster rolls αλλά και burger, lobster Mac & Cheese αλλά και στρείδια Fine de Claire, συνθέτουν ένα μενού με πλούσιες γεύσεις, ποιότητα, ισορροπία και φινέτσα.

Το signature “Steak & Lobster” πιάτο φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την εμπειρία. Αυτό είναι εξάλλου και το σήμα κατατεθέν του MooCasa: premium βοδινές κοπές με αστακό σε ένα πλατό, που σερβίρεται με τηγανητές πατάτες για 2 ή και 4 άτομα. Η κοπή που επιλέγεται για το πιάτο είναι το Flatiron steak, ενώ ο αστακός προέρχεται από τη Jamaica. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα να αναβαθμιστεί η εμπειρία και σε κρέας και σε αστακό, ανάλογα πάντα με τη διαθεσιμότητα.

Στο κλείσιμο οι προτάσεις για γλυκό περιλαμβάνουν τραγανή βάφλα με μπανάνα και παγωτό ή καραμελωμένο τσουρέκι, και φυσικά όλα τα επιδόρπια του καταλόγου, όπως το διάσημο τιραμισού και την signature εκδοχή του cheesecake. Η εμπειρία συμπληρώνεται με αρωματικό καφέ από το επιλεγμένο χαρμάνι του, signature cocktails που έχουν σχεδιαστεί για να συνοδεύουν ιδανικά κάθε πιάτο, καθώς και με μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.
Info: Μαρίνου Αντύπα 62-66, Ν. Ηράκλειο, 210 2750006 (Κυριακή 11:00-19:00)
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρύξει η Λιθουανία για τα αερόστατα από τη Λευκορωσία
20:23
Ιταλία: Δολοφόνησε τον γείτονά του που προσπαθούσε να του γκρεμίσει το σπίτι και... αθωώθηκε
20:16
Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και Αντικύθηρα
20:11
Ουκρανία: Νέα συνάντηση στις ΗΠΑ - Ο Γουίτκοφ ενημερώνει για την επαφή με Πούτιν
20:08