ΤΑΞΙΔΙ

Εικοσιπέντε «κρυφά διαμάντια» της Ευρώπης σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις!

Εικοσιπέντε «κρυφά διαμάντια» της Ευρώπης σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις!

Μαζέψτε βαλίτσες και ξεκινήστε την περιήγηση της Ευρώπης. Εικοσιπέντε προορισμοί – όνειρο βρέθηκαν και αναμένεται να κλέψουν πολλές καρδιές.

  1. Cesky Krumlov, Τσεχία

Η παραμυθένια αυτή πόλη στα νότια της Βοημίας, δεν έχει όμοια της. Είναι σαν να κάνεις ένα άλμα πίσω στο παρελθόν. Δρομάκια, γέφυρες και φυσικά έλλειψη των Αμερικάνικων επιρροών. Είναι εξαιρετικός προορισμός για μια μονοήμερη εκδρομή από την Πράγα και για πραγματική απόλαυση της τοποθεσίας, καλύτερη είναι η επιλογή της το καλοκαίρι.

1

2. Colmar, Γαλλία

Βρίσκεται στην Αλσατία και έχει ένα μοναδικό μείγμα Γαλλικής και Γερμανικής αρχιτεκτονικής, κουλτούρας και ψυχής. Είναι πολύχρωμη και ένα από τα πραγματικά κομψοτεχνήματα της Γαλλίας, που παραμένουν μυστικά.

2

3. Marsaxlokk, Μάλτα

Πρόκειται για το κυριότερο χωριό ψαράδων στη χώρα. Είναι πολύχρωμο και γεμάτο από το πνεύμα της Μάλτας.

3

4. Hallstatt, Αυστρία

Είναι στην λίστα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και έχει το πιο όμορφο χωρίο δίπλα σε λίμνη σε όλο τον κόσμο. Ανεξαρτήτως της χρονικής περιόδου που θα επιλέξει ο επισκέπτης, θα το ερωτευτεί. Είναι ένα από τα πιο ελκυστικά μέρη της Ευρώπης.

4

5. Bruges, Βέλγιο

Είναι δημοφιλής προορισμούς για φωτογράφος που θέλουν να αποτυπώσουν με την κάμερα τους τα σπίτια, που μοιάζουν με lego. Παραμένει μια από τις πλέον όμορφες πόλεις της Ευρώπης, αλλά όχι και τόσο κρυφή πια.

5

6. Bled, Σλοβενία

Παρότι και εδώ ο επισκέπτης έχει να δει και να κάνει πολλά, αυτό που κερδίζει είναι η μαγευτική λίμνη Bled, μια από τις πιο όμορφες της Γηραιάς Ηπείρου.

6

7. Bibury, Αγγλία

Αυτός είναι σίγουρα ο πλέον φωτογραφημένος δρόμος στο Biburry. Η πόλη είναι γεμάτη από την δόξα του παλιού και σίγουρα μια από τις πλέον όμορφες περιοχές της Αγγλίας.

7

(πηγή: handmade-saratov.ru)

8. Albarracin, Ισπανία

Μερικοί το ονομάζουν το πιο όμορφο χωριό ολόκληρης της Ισπανίας. Είναι μόλις δύο ώρες μακριά από τη Βαλένθια και τριάντα λεπτά με το τρένο από το Τέρουελ.

8

(πηγή: Wikicommons)

9. Pucisca, Κροατία

Η Κροατία έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες της στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια και ο προορισμός δεν είναι πλέον τόσο κρυφός στους λάτρεις των ταξιδιών. Παρ' όλα αυτά μια επίσκεψη στην ακτή της Δαλματίας, είναι σίγουρα στην λίστα των πραγμάτων που πρέπει κάποιος να κάνει στη ζωή του.

9

(πηγή: Wikimedia.com)

10. Eze, Γαλλία

Δεν είναι μακριά από την Νίκαια και ένας εξαιρετικός προορισμός για κοντινές εκδρομές

10

11. Annecy, Γαλλία

Χτίστηκε γύρω από μια εκκλησία του 14ου αιώνα και είναι σίγουρα μια από τις όμορφες πόλεις της Γαλλίας που υπάρχουν. Περιτριγυρίζεται από τις Άλπεις κάνοντας το θέαμα ακόμη πιο γραφικό.

11

12. Manarola, Ιταλία

Η εικόνα μιλά από μόνη της. Είναι μια από τις πιο ελκυστικές μικροπόλεις της ακτής. Αλλά υπάρχουν ακόμη πολλές. Η Ιταλία είναι γεμάτη με διαμαντάκια που περιμένουν να ανακαλυφθούν, αλλά να δώσετε τον απαραίτητο χρόνο και σε αυτή την πόλη.

12

(πηγή: twicsy.com)

13. Ittoqqortoormiit, Γροιλανδία

Νομίζεις ότι η προφορά είναι δύκολη. Προσπάθησε να φτάσεις εκεί. Οι επισκέπτες μπορούν να την δουν μόνο παίρνοντας πτήση που φεύγει μια φορά την εβδομάδα από την Ισλανδία και μετά ελικόπτερο. Αλλά το θέαμα αποζημιώνει!

13

14. Reine, Νορβηγία

Η μικρή αυτή πόλη στη Νορβηγία είναι τόσο γραφική. Αν μια εικόνα λέει χίλιες λέξεις τότε η συγκεκριμένη πρέπει να λέει τις διπλές. Εκθαμβωτικό!

14

15. Mostar, Βοσνία και Ερζεγοβίνη

Αυτή η μικρή πόλη είναι ένας από τους πιο υποτιμημένους προορισμούς της Ευρώπης. Αν βρεθείς στην περιοχή να επισκεφτείς και το Blagaj.

15

16. Odense, Δανία

Παρότι είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας, η Odense έχει μια γοητεία που δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού στη χώρα. Είναι πραγματικός θησαυρός!

16

17. Freiburg, Γερμανία

Είναι το σπίτι 230.000 κατοίκων και βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Γερμανίας. Η εικόνα λέει παραπάνω απ' ότι μπορεί να περιγράψει κανείς

17

(πηγή: Dooneyscafe.com)

18. Goreme, Τουρκία

Χτίστηκε κατά την διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και είναι σκαλισμένη εξ' ολοκλήρου πάνω σε πέτρα. Μαγική!

18

(πηγή: reversehomesickness.com)

19. Ghent, Βέλγιο

Είναι μια από τις κρυφές χαρές της Φλαμανδίας. Μόλις είκοσι λεπτά με το τρένο από τη Bruge, η Ghent είναι εξίσου όμορφη με την γειτόνισσα της, αλλά καθόλα διαφορετική. Γιαυτό να πάτε και στις δύο.

19

20. Ljubljana, Σλοβενία

Είναι η πρωτεύουσα της χώρας άρα δεν εμπίπτει στον χαρακτηρισμό μικρή πόλη. Αλλά έχει τέτοια γοητεία, που απλά πρέπει να μπει στη λίστα. Είναι μια από τις πιο υποτιμημένες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

20

21. Toruń, Πολωνία

Βρίσκεται στα νότια της χώρας και είναι μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της. Υπάρχουν πολλές. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τους παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς, αυτή είναι η κατάλληλη λύση.

21

22. Rothenberg, Γερμανία

Σας μοιάζει γνώριμο; Το χρησιμοποίησε ο Walt Disney ως έμπνευση για τον Πινόκιο.

22

(πηγή: Berthold Werner/Wikimedia Commons)

23. Arosa, Ελβετία

Η σχετικά μικρή πόλη στις Ελβετικές Άλπεις είναι στις τοπ επιλογές των Άγγλων γαλαζοαίματων. Αν είναι αρκετά καλή για εκείνους, είναι αρκετά καλή για όλους.

23

24. Bergen, Νορβηγία

Είναι δίχως αμφιβολία η πιο γραφική πόλη της χώρας. Βρίσκεται στην νότια ακτή και χτίστηκε το 1070μ.Χ.

24

25. Positano, Ιταλία

Είναι μια από τις πιο όμορφες παράκτιες πόλεις της Ιταλίας και δεν είναι κρυφό σε κανέναν. Αλλά η λίστα θα ήταν ελλιπής χωρίς το πολύχρωμο, ζωντανό Positano.

25

ΔΗΜΟΦΙΛΗ