Athens Gastronomic Forum: Κορυφαία ονόματα της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής δίνουν το «παρών»
Το 1ο Διεθνές Γαστρονομικό συνέδριο στην Ελλάδα παίρνει σάρκα και οστά και έρχεται στις 9 και 10 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, φέρνοντας μαζί κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου γαστρονομικού στερεώματος.
«Έμπνευση για καινοτομία και no food waste. Δεν αλλάζουμε απλώς τον τρόπο που τρώμε…Εξελίσσουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για την τροφή και τη γαστρονομία!». Με αυτό το σύνθημα έρχεται το πρώτο διεθνές γαστρονομικό συνέδριο της χώρας μας, συγκεντρώνοντας στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 9 και 10 Φεβρουαρίου τα σημαντικότερα ονόματα της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής μαζί με τα κορυφαία πρόσωπα του παγκόσμιου γαστρονομικού γίγνεσθαι.

Με εμπνευστή και δημιουργό του τον εξειδικευμένο δημοσιογράφο γαστρονομίας, Δημήτρη Αντωνόπουλο, το Athens Gastronomic Forum φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον ίδιο χώρο και στο ίδιο συνέδριο τους σεφ εκείνους που άλλαξαν και αλλάζουν την παγκόσμια γαστρονομική σκηνή. Πιο συγκεκριμένα, στις 9 και 10 Φεβρουαρίου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και να ακούσουμε τους:

Joan Roca/ El Celler de Can Roca, Χιρόνα
(3 Michelin stars, Best restaurant in the world 2013 & 2015)

Rasmus Munk/ Alchemist, Κοπεγχάγη
(2 Michelin stars, No 5 the World's 50 Best Restaurants 2025, World's Best Chef 2024 & 2025)

Andoni Aduriz/ Mugaritz, San Sebastian,
(2 Michelin stars, One of the best restaurants in the world since 2006, Icon Award 2023)

Albert Adria/ Enigma, Βαρκελώνη
(2 Michelin stars, World's Best Chef Patissier, Νο 34 the World's 50 Best Restaurants 2025)

Rene Frank/ Coda, Βερολίνο,
(2 Michelin stars, World's Best Chef Patissier 2022)

Konstantin Filippou, Βιέννη,
(2 Michelin stars, 5 σκούφοι Gault Millau)

Carlo Cracco/ Cracco, Milano,
(Michelin star, MasterChef Italia)

Zizi Hattab/ Kle, Ζυρίχη,
(Michelin star, vegan creative cuisine)
Φυσικά και ο Δημήτρης Αντωνόπουλος δεν είναι μόνος του σε αυτήν την τόσο σημαντική προσπάθεια, αφού στη Συμβουλευτική Επιτροπή του συνεδρίου συμμετέχουν οι διακεκριμένοι Έλληνες σεφ:

Σωτήρης Ευαγγέλου (Makedonia Palace),

Λευτέρης Λαζάρου (Varoulko Seaside),

Έκτωρ Μποτρίνι (Etrusco, Botrini's) και

Γιώργος Παπαζαχαρίας (Delta restaurant), οι οποίοι θα κάνουν επίσης παρουσιάσεις.

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου ομιλητές θα είναι επίσης οι Παναγιώτης Γιακαλής, Σταυριανή Ζερβακάκου, Κρυσταλλία Καραγεώργου, Άνταμ Κοντοβάς, Σπύρος Κουγιός, Αστέριος Κουστούδης, Αθηναγόρας Κωστάκος, Νίκος Λειβαδιάς, Τάσος Μαντής, Έκτορας Μποτρίνι, Θοδωρής Μωϋσίδης, Χριστόφορος Πέσκιας, Γιώργος Σαμοΐλης, Γιώργος Τρουμούχης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη.

Μέσα στην εκρηκτικά εξελισσόμενη γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας το Athens Gastronomic Forum έρχεται να εκφράσει και να παρουσιάσει το δυναμισμό και τον πλούτο της Ελληνικής Κουζίνας, τις δημιουργικές ανησυχίες των Ελλήνων σεφ και το κύρος της Μεσογειακής Διατροφής, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη διεθνή μας συνεργασία με τη συμμετοχή μερικών από τους καλύτερους σεφ στον κόσμο.

Πρόκειται για ένα διεθνές forum για την ανάπτυξη του γαστρονομικού προβληματισμού και της καινοτομίας, που θα αποτελέσει επίκεντρο ανταλλαγής ιδεών, γνώσης και έμπνευσης. Με διαδραστικά εργαστήρια και γαστρονομικές επιδείξεις, θεωρητικούς προβληματισμούς και κοινωνική ευαισθησία απευθύνεται σε σεφ, ιδιοκτήτες εστιατορίων, στελέχη f & b της φιλοξενίας, ξενοδόχους, σομελιέ, bartender, επαγγελματίες της βιομηχανίας τροφίμων, γκουρμέ foodie και θεσμικούς παράγοντες που διαδραματίζουν καίριο ρόλο στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου και καινοτόμου γαστρονομικού τοπίου για την ενίσχυση της αρμονικής συνέργειας ανάμεσα στη γεωργία, τη γαστρονομία και τον τουρισμό υψηλής αξίας.

Παράλληλα με το κύριο πρόγραμμα του συνεδρίου, θα διεξαχθούν ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα Masterclass γευσιγνωσίας με θέματα όπως «Μοναδική γευσιγνωσία καφέ από το λουλούδι και το φύλλο μέχρι τον καρπό και το αφέψημα», «Τα μυστικά της ανωτερότητας των ιταλικών ζυμαρικών», «Future Menus 2026 by Unilever : Οι νέες τάσεις της γαστρονομίας» και πολλά ακόμη.
Ειδικά για το κρασί το Athens Gastronomic Forum σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη Master of Wine προγραμματίζει 4 μοναδικές γευσιγνωσίες ελληνικών και ξένων κρασιών.
Πιο συγκεκριμένα τα «Cristal Roederer extravaganza» (7 καταπληκτικές σαμπάνιες σε διάφορες χρονιές), «Château Canon 1er Grand Cru Classé» (κάθετη γευσιγνωσία του εξαιρετικού κρασιού του Saint Emilion/ Bordeaux από τη συλλογή της Chanel), «Ρομπόλα και Μαυροδάφνη ή η Κεφαλονιά στα καλύτερά της» (μια σφαιρική γευσιγνωσία στην θεωρούμενη και «επόμενη Σαντορίνη») και «Εξαιρετικές παλιές χρονιές Νάουσας».
Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ
Εισιτήρια στο more.com
Τροχαίο στην Κρήτη: IX εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο - Νεκρός ο οδηγός (pics)
11:21
Βία ανηλίκων: Ο ρόλος των social media, των γονιών και τα μεταμφιεσμένα συναισθήματα
11:12
Επιχείρηση διάσωσης 62 μεταναστών στην ανατολική Κρήτη
11:00
«Πρεμιέρα» σήμερα για την 24ωρη λειτουργία του Μετρό της Θεσσαλονίκης
10:50