Bozouls: Χτισμένο πάνω σε φαράγγι που σχηματίστηκε πριν από 2 εκ. χρόνια (vid)
Όσο όμορφη και γραφική κι αν φαίνεται κανείς δε θα ήθελε να βρεθεί μόνος του κάποιο βράδυ στα σοκάκια της πόλης Bozouls της Γαλλίας.
Χτισμένη σε μια μοναδική τοποθεσία, πάνω σε ένα φαράγγι βάθους περίπου 90 μέτρων το οποίο σχηματίστηκε πριν δυο χιλιάδες χρόνια.
Η πόλη την οποίοι οι ντόπιοι αποκαλούν «le Trou de Bozouls», είναι χτισμένη σε οροπέδιο και ο ποταμός Dordeau de Conques τρέχει μέσα στην πόλη.
Χάρη στη φυσική προστασία που παρέχει η ίδια η διαμόρφωση της γης η περιοχή κατοικείται εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Τον 9ο αιώνα χτίστηκε κι ένα κάστρο από το οποίο όμως σήμερα διατηρούνται μόνο ερείπια.

Το γραφικό χωριό είναι προσβάσιμο μόνο από τα νότια και, σύμφωνα με τη Βρατανική Daily Mail, το μεσαίωνα αυτόν τον δρόμο τον επέβλεπαν 24 ώρες το 24ωρο φρουροί σε δύο πύργους.
Στις μέρες μας το διασημότερο κτίριο είναι η εκκλησία Ste Fauste του 12ου αιώνα που στέκεται στην άκρη του γκρεμού πάνω από το ποτάμι.
Επί ποδός για την κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές καταιγίδες - 11 περιοχές σε Red Code την Παρασκευή
16:38
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της δωρεάς του Kaizen Foundation προς την Πολιτική Προστασία
16:35
Λήξη συναγερμού στον Άρειο Πάγο - Από γεννήτρια μετά από διακοπή ρεύματος έβγαιναν οι καπνοί
16:29
Μαύρος καπνός από υπόγειο στον Άρειο Πάγο - Επί τόπου η Πυροσβεστική
16:12