ΤΑΞΙΔΙ

Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου

Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου
REUTERS/Bobby Yip

Για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν έναν ταξίδι σε ένα μακρινό προορισμό, καλό θα ήταν να γνωρίζουν εκ των προτέρων πόσα χρήματα θα κληθούν να ξοδέψουν σε κάθε περιοχή. Οι πιο ακριβές πόλεις λοιπόν στον κόσμο ως προς το κόστος διαβίωσης βρίσκονται σε Ασία, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ. 

Όπως αναφέρει η εταιρεία Economist Intelligence Unit, την οποία επικαλείται το δίκτυο CNBC, οι ιαπωνικές πόλεις Τόκιο και Οσάκα περιλαμβάνονται στις πιο ακριβές πόλεις, καταλαμβάνοντας την 4η και 5η θέση, κάτι που οφείλεται στην ανατίμηση του ιαπωνικού γεν. Οι υπόλοιπες τέσσερις πόλεις που βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται στη Δυτική Ευρώπη, με τη Νέα Υόρκη να είναι η μόνη πόλη της Βόρειας Αμερικής που περιλαμβάνεται σε αυτήν, κάτι που το οφείλει στο σχετικά αδύναμο δολάριο.

Η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο, ως προς το επίπεδο διαβίωσης, αναδείχθηκε για τέταρτη κατά σειρά χρονιά η Σιγκαπούρη. Ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ, η Ζυρίχη, το Τόκιο η Οσάκα, η Σεούλ, η Γενεύη, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη και η Κοπεγχάγη, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Από την άλλη, οι πιο φθηνοί προορισμού, που βρίσκονται και στην τελευταία δεκάδα της κατάταξης, είναι το Αλμάτι (Καζακστάν), το Λάγος (Νιγηρία), η Μπανγκαλόρ (Ινδία), το Καράτσι (Πακιστάν), το Αλγέρι (Αλγερία) η Τσενάι και η Μουμπάι (Ινδία), το Κίεβο (Ουκρανία), το Βουκουρέστι (Ρουμανία) και το Νέο Δελχί (Ινδία).

Σημειώνεται πως η έρευνα διαμορφώνει τον δείκτη διαβίωσης με βάση το κόστος σε προϊόντα και υπηρεσίες σε 133 χώρες του κόσμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ