ΤΑΞΙΔΙ

Ζαγόρι: Πληρότητα κοντά στο 100% τις ημέρες του Πάσχα (pics)

Ζαγόρι: Πληρότητα κοντά στο 100% τις ημέρες του Πάσχα (pics)
ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι τουρίστες προτίμησαν το Ζαγόρι για τις Πασχαλινές τους διακοπές με τα ξενοδοχεία να σημειώνουν πληρότητα άνω του 90%.

Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας οι πληρότητες άγγιξαν στο 80%, όμως υπήρξαν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, που ανέβασαν το ποσοστό, με αποτέλεσμα τα περισσότερα ξενοδοχεία και οι ξενώνες στους δημοφιλέστερους προορισμούς να έχουν έως και 100% πληρότητα και συνολικά στο Ζαγόρι να κυμανθεί πάνω από το 90%.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν ο καλός καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και η παράδοση των νέων τμημάτων της Ιόνιας Οδού και του αυτοκινητόδρομου Πάτρας-Αθηνών, που έκαναν ταχύτερο και ασφαλέστερο το ταξίδι των επισκεπτών, όπως συμβαίνει για χρόνια με την Εγνατία Οδό.

Οι υψηλές πληρότητες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ικανοποίησαν τους επαγγελματίες της περιοχής, ενώ και την εβδομάδα που διανύουμε και μέχρι την Κυριακή του Θωμά, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζαγορίου Μιχάλης Βλάχος, οι πληρότητες κυμαίνονται μεταξύ 40% και 50%, είτε με επισκέπτες που παραμένουν στο Ζαγόρι, είτε με νέες αφίξεις Ελλήνων, αλλά και ξένων.

12998171

(ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Εκτός από τους Έλληνες οι οποίοι επέλεξαν το Ζαγόρι για το Πάσχα, πολλοί ήταν και οι ξένοι επισκέπτες, όπως Ισραηλινοί που προτιμούν τα τελευταία χρόνια την περιοχή, δεδομένου ότι το Εβραϊκό Πάσχα ήταν τη Μεγάλη Δευτέρα.

Επίσης, πολλοί ήταν και είναι οι επισκέπτες από Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρώπης οι οποίοι αξιοποίησαν τις διακοπές τους, αφού το Πάσχα των Καθολικών συνέπεσε φέτος με αυτό των Ορθοδόξων.

«Το γεγονός αυτό αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι το Ζαγόρι καθιερώθηκε ως διεθνής τουριστικός προορισμός, όλες τις εποχές του χρόνου», τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου Ζαγορίου.

12998180

(ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Η προσπάθεια προβολής», σημειώνει ο κ. Βλάχος, «συνεχίζεται για να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα προς τα χωριά του Ζαγορίου με συμμετοχή του δήμου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους φορείς των επαγγελματιών του τουρισμού της περιοχής, σε διεθνείς εκθέσεις, καθώς και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο».

Ήδη, οι κρατήσεις και για το υπόλοιπο της άνοιξης, αλλά και για τη θερινή περίοδο είναι καλές και οι επαγγελματίες του κλάδου αισιοδοξούν για ακόμη καλύτερες μέρες, με το Δήμο Ζαγορίου να στέκεται στο πλευρό τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ