Αυξημένη η τουριστική κίνηση το πρώτο δίμηνο του 2017
Aύξηση κατά 2,6% εμφάνισε η εισερχόμενη τουριστική κίνηση το πρώτο δίμηνο του έτους, φθάνοντας τους 444.000 τουρίστες, ωστόσο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν μείωση κατά 2,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 και διαμορφώθηκαν στα 310 εκατ. ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μείωση, κατά 6,8%, των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 138 εκατ. ευρώ, καθώς οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ αυξήθηκαν κατά 1,0% και διαμορφώθηκαν στα 168 εκατ. ευρώ.
Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν το ταξιδιωτικό ισοζύγιο να εμφανίσει πλεόνασμα 64 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 41,1%, έναντι πλεονάσματος 45 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
ΕΛΛΑΔΑ
Καθαρά Δευτέρα: Ποια καταστήματα λειτουργούν κανονικά – Ανοιχτή μέχρι το μεσημέρι η Βαρβάκειος (vid)
07:42
TRAVEL
Καθαρά Δευτέρα: Οκτώ ταραμοσαλάτες που ξεχωρίσαμε πρωταγωνιστούν στο σαρακοστιανό τραπέζι
07:36
ΕΛΛΑΔΑ
Κυψέλη: Άφαντος ο 64χρονος δράστης - Βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή που η μητέρα της 25χρονης τον «πιάνει» στο σπίτι
07:24
CULTURE
BAFTA 2026: Θρίαμβος για το «One Battle After Another» – Οι νίκες, οι ανατροπές και όλα τα βραβεία
07:14
ΚΟΣΜΟΣ