TECH

Επέλαση της Google σε κινητά, laptops και έξυπνα σπίτια

Επέλαση της Google σε κινητά, laptops και έξυπνα σπίτια
REUTERS

Τη δυναμική επιστροφή της στην κατασκευή κινητών αλλά και μία ανανεωμένη γκάμα προϊόντων παρουσίασε η Google σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στο Σαν Φραντσίσκο.

Μετά από μία περίοδο δυσκολιών, ο τεχνολογικός κολοσσός λανσάρει εκ νέου στην αγορά κινητά: το αδιάβροχο Pixel 2 έρχεται σε δύο διαστάσεις κυρτής οθόνης, 5’’ και 6’’, με αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος και χωρίς είσοδο ακουστικών. Η εταιρία ποντάρει πολλά στον ψηφιακό βοηθό της αλλά και στις αντίστοιχες με DSLR φωτογραφικές δυνατότητες των δύο συσκευών που θα κοστίζουν $649 και $849. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στις 16 Οκτωβρίου.

pixelbook1

To Pixelbook, laptop και tablet μαζί, μπαίνει δυναμικά σε αυτήν την κατηγορία των φορητών υπολογιστών με πολλές δυνατότητες. Θα διαθέτει οθόνη αφής 12,3’’, επεξεργαστή i5/i7, 16 GB Ram, σκληρό 512 GB και ανταγωνιστική τιμή για την κατηγορία: $999. Σημαντική προσθήκη το Pixelbook Pen με $99.

googlehomemini


Στην γκάμα των ψηφιακών βοηθών κατοικίας, η Google προσθέτει δύο ακόμη εκδοχές: το Google Home Mini με διαστάσεις ενός... ντόνατ αλλά και και το Google Home Max το οποίο θα παρέχει υψηλή ποιότητα αναπαραγωγής ήχου και θα έχει κόστος $399.

pixel buds

Η Google δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το πεδίο της Ενισχυμένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) όπου και τα AR Stickers θα εισβάλουν στην κάμερα. Το Google Pixel Buds, τα ασύρματα ακουστικά της έκλεψαν την παράσταση καθώς διαθέτουν μεταφραστή 40 γλωσσών σε πραγματικό χρόνο ($159).

lifelogging

Επίσης η εταιρεία παρουσίασε το Google Clips, μία φορητή κάμερα που αναλαμβάνει... πρωτοβουλία και παίρνει φωτογραφίες και βίντεο από τους κατόχους της. Το υλικό διαμοιράζεται στο κινητό και από εκεί, στο Διαδίκτυο και ακόμη... παραπέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ