TECH

Για κάθε τζεντάι, για κάθε stormtrooper, η Google είναι εδώ

Για κάθε τζεντάι, για κάθε stormtrooper, η Google είναι εδώ

“Η πρώτη ανάμνηση που έχω από τον κινηματογράφο ήταν όταν ένα απόγευμα καθόμουν μαζί με τον πατέρα μου, πρέπει να ήμουν 4 ετών” αφηγείται στην ανάρτηση του στο επίσημο ιστολόγιο της Google το στέλεχος της εταιρίας Clay Bavor, VP of Product Management. “Ξαφνικά σηκώθηκε όρθιος και φώτισε την μεγάλη, ογκώδη οθόνη στην τηλεόραση του σπιτιού με τον Πόλεμο των Άστρων. Εννοείται ότι μαγεύτηκα, έκτοτε έχω δει την πρωτότυπη τριλογία πάνω από δώδεκα φορές” συνεχίζει.

“Δεν νομίζω να εκπλήσσει κανέναν ότι υπάρχουν δεκάδες It probably isn't a surprise that there are tons of Star Wars fans lμανιακοί με το Star Wars, εδώ, στα κεντρικά της εταιρίας. Συχνά άλλωστε συναντάς κάποιον Νταρθ Βέιντερ, κάναν σκύλο ντυμένο Γιόντα, αλλά και κάναν ξεχασμένο stromtrooper στους διαδρόμους μας. Όταν λοιπόν ακούσαμε ότι ακολουθεί ακόμη ένα επεισόδιο της εποποιίας σκεφτήκαμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για τη μεγάλη επιστροφή. Δεν θα είχε πλάκα να είχαμε κάτι που θα αφορά στο Star Wars στην επιλογή αναζήτησης μας; Μήπως το Google Translate να μετέφραζε και διαγαλαξιακές διαλέκτους; Όσο οι ιδέες πλήθαιναν, τόσο βρίσκαμε και άλλους ανάμεσα μας που ήθελαν να βοηθήσουν σε κάτι απίθανο.

Star Wars εναντίον Παπακαλιάτη σημειώσατε 2

Αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στους φίλους μας στη Lucasfilm και τη Disney και από εκείνη την ημέρα ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε το google.com/starwars. Είναι μια ηλεκτρονική διεύθυνση που απευθύνεται σε fans, έγινα από fans και από σήμερα μπορείς να διαλέξεις αν είσαι στη φωτεινή ή τη σκοτεινή πλευρά και μετά να δεις πως η επιλογή σου αλλάζει και το Google σύμπαν σου. Gmail, Google Maps, YouTube, Chrome και πολλά άλλα apps θα αλλάζουν καθώς γράφεις τη δική σου πορεία.”

Ήρθε και στην Ελλάδα: Google Maps με traffic information

Κάπως έτσι ο τζεντάι κύριος Bavor μας σύστησε τον φόρο τιμής που αποτίει ο τεχνολογικός κολοσσός σε ένα κολοσσιαίο κινηματογραφικό franchise. Αν μόλις τελειώσεις την ανάγνωση αυτού του post κανείς αναζήτηση στη μηχανή της Google με την φράση “A long time ago, in a galaxy far far away” ο άλλος ψηφιακός γαλαξίας θα ανοιχτεί μπροστά σου αλλά όταν κληθείς να διαλέξεις πλευρά, κανόνισε την πορεία σου. Μπορεί ο Νταρθ Βέιντερ να είναι πονεμένος αλλά μόνο η Φωτεινή Πλευρά αξίζει να νικήσει.

Αδιαπραγμάτευτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ