TECH

Οι αλλαγές που έρχονται στο News Feed του Facebook

Οι αλλαγές που έρχονται στο News Feed του Facebook
REUTERS/Stephen Lam

Το Facebook συνεχίζει τις αλλαγές στην πλατφόρμα και το νέο σύστημα που φέρνει είναι ο διαχωρισμός του News feed, σε δύο πεδία, γεγονός που φαίνεται να δημιουργεί ανησυχία σε εκδότες και χρήστες σελίδων.

Ουσιαστικά, το News Feed θα διαχωριστεί. Στο πρώτο "πεδίο" θα εμφανίζει ενημερώσεις φίλων και στο δεύτερο, το Explore, θα εμφανίζει αναρτήσεις από publishers.

Το πρόβλημα που αναμένεται να δημιουργηθεί είναι ότι πλέον οι χρήστες θα βλέπουν δημοσιεύσεις που θα διαφημίζονται περισσότερο.

Σύμφωνα με το Reuters, η δοκιμή αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη σε έξι χώρες: τη Βολιβία, την Καμπότζη, τη Γουατεμάλα, τη Σερβία, τη Σλοβακία και τη Σρι Λάνκα, και ανταποκρίνεται στους χρήστες που επιθυμούν έναν ευκολότερο τρόπο να δουν μόνο τις δημοσιεύσεις από τους φίλους και τις οικογένειες τους.

«Ακούσαμε από τους ανθρώπους ότι θέλουν έναν εύκολο τρόπο να ανακαλύψουν σχετικό περιεχόμενο από σελίδες με τις οποίες δεν έχουν συνδεθεί ακόμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook, Άνταμ Μοσέρι στο blog της εταιρείας, σημειώνοντας:

Ο στόχος αυτής της δοκιμής είναι να καταλάβουμε αν οι άνθρωποι προτιμούν να έχουν ξεχωριστά πεδία για το προσωπικό και το δημόσιο περιεχόμενο. Θα ακούσουμε τι λένε οι άνθρωποι για την εμπειρία τους για να καταλάβουμε εάν αξίζει να συνεχίσουμε.

Ο Μοσέρι δήλωσε ότι η δοκιμασία πιθανότατα θα συνεχιστεί για μήνες, αλλά τόνισε ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει να προβεί σε αλλαγές ακόμα και ότι θα διεξάγει δοκιμές και εκτός των έξι χωρών. Πρόσθεσε επίσης ότι η εταιρεία δεν θα υποχρεώσει τις σελίδες να “πληρώνουν για την εμφάνισή τους”.

Ωστόσο, οι αλλαγές αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις εταιρείες να διαφημίζονται περισσότερο στην πλατφόρμα σε μια προσπάθεια να επιδείξουν τις σελίδες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ