TECH

Τα ελληνικά βιντεοπαιχνίδια κέρδισαν τις εντυπώσεις σε έκθεση του Παρισιού

Τα ελληνικά βιντεοπαιχνίδια κέρδισαν τις εντυπώσεις σε έκθεση του Παρισιού
gi-cluster.gr

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το gi-Cluster, το ελληνικό Gold-Labeled Cluster στον τομέα των Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών, διοργάνωσε επιχειρηματική αποστολή με εθνικό περίπτερο στην διεθνή έκθεση «Game Connection Europe 2017» με την υποστήριξη του Corallia και τη συνεργασία του αρμόδιου εθνικού φορέα Enterprise Greece.

Η έκθεση, μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς συναντήσεις του κλάδου, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στον εκθεσιακό χώρο Paris Expo Porte de Versailles στο Παρίσι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο συντονισμός της ελληνικής αποστολής εντάσσεται στο πλάνο εξωστρέφειας του gi-Cluster και ειδικότερα στο πλαίσιο της στρατηγικής σχέσης που έχει αναπτύξει με τη Γαλλία.

Στην έκθεση συμμετείχαν οι ελληνικές εταιρείες Eyelead Software, Lazyland, Paspartu, καθώς και το Corallia ως συντονιστής του gi-Cluster εκπροσωπώντας όλη την εγχώρια βιομηχανία.

Τα ελληνικά βιντεοπαιχνίδια προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο business match-making, με στόχο τη δικτύωση, την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων και τη σύναψη εμπορικών συνεργασιών. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, να παρακολουθήσουν ομιλίες από αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου, καθώς και να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά workshops. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση ετησίως συμμετέχουν περισσότεροι από 2.700 εκπρόσωποι του κλάδου, από πάνω από 60 χώρες, ενώ «κλείνονται» περί τις 7.700 επιχειρηματικές συμφωνίες, αξίας άνω των 250.000 ευρώ η καθεμία κατά μέσο όρο.

IMG 4303


Πηγή: game-connection.com (Φωτογραφία Αρχείου)

Η Ευφροσύνη Μητά, σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α' στην Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι, ανέφερε: «Η εθνική αποστολή που διοργάνωσε το gi-Cluster αναδεικνύει τη δυναμική ανάπτυξη των ελληνικών εταιρειών ψηφιακών τεχνολογιών και δίνει την ευκαιρία στις πιο καινοτόμες εξαυτών να αναπτυχθούν αποκτώντας διεθνείς συνεργασίες. Η στρατηγική συνεργασία του gi-Cluster με το γαλλικό Cap Digital ενισχύει τις συνέργειες ελληνικών και γαλλικών εταιρειών, προς όφελος της χώρας μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece Ηλίας Αθανασίου, δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση ψυχαγωγικών, δημιουργικών τεχνολογιών και εφαρμογών Game Connection Europe 2017, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το gi-Cluster του Corallia και με την υποστήριξη του συνόλου, σχεδόν, των συνδέσμων της τεχνολογίας. Με την συμμετοχή μας στην έκθεση αυτή, ο Οργανισμός σε συνεργασία με τους φορείς και τους συνδέσμους της τεχνολογίας, έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα, με επιτυχία την Ελληνική συμμετοχή με εθνικό περίπτερο σε 5 διεθνείς εκθέσεις του κλάδου, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για ενιαία και συνολική προβολή του επιχειρηματικού μας οικοσυστήματος στις διεθνείς αγορές. Για το 2018, ο Οργανισμός σκοπεύει να ενισχύσει την έρευνα, την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα της χώρας μας, διατηρώντας παράλληλα το πολύτιμο επιστημονικό προσωπικό στην Ελλάδα, στηρίζοντας ακόμη περισσότερο την εξωστρέφεια του κλάδου με τη διοργάνωση της Ελληνικής συμμετοχής με εθνικό περίπτερο σε 6 διεθνείς εκθέσεις και τη διοργάνωση 2 επιχειρηματικών αποστολών».

Η Δήμητρα Ταμπαθάνη από τη Lazyland είπε: «Έχουμε πολύχρονη παρουσία στη Game Connection και είναι πολύ σημαντικό που, μέσω του gi-Cluster, η προσπάθεια αυτή είναι όλο και πιο οργανωμένη και συνεργατική. Ευχαριστούμε το Enterprise Greece για την πολύτιμη στήριξη του στη φετινή διοργάνωση».

Η Μαριάννα Χαλκιαδάκη από την Paspartu συμπλήρωσε: «Ευχαριστούμε θερμά το gi-Clusterκαι το Entreprise Greece που μας έδωσαν την ευκαιρία να προωθήσουμε την χώρα και τις υπηρεσίες μας σε αυτή την πραγματικά χρήσιμη εκδήλωση για όποια εταιρεία σκέφτεται την εξωστρέφεια. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε εκπληκτικές συναντήσεις και να εδραιωθούμε στο gaming industry».

Ο Ιωσήφ Ψιστάκης από την Eyelead Software πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε θερμά το Enterprise Greece και το gi-Cluster, που μας έδωσαν μια μοναδική ευκαιρία να παρευρεθούμε σε ένα από τα σημαντικότερα Β2Β events της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών, στο πλαίσιο της Ελληνικής αποστολής».

Ο Δρ. Νίκος Βογιατζής, Πρόεδρος του Δ.Σ. του gi-Cluster και CDOO του Corallia, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η εγχώρια βιομηχανία προωθείται εκτός συνόρων και που τα μέλη του gi-Cluster έχουν φτάσει στον κατάλληλο βαθμό ωριμότητας για να εξάγουν τα προϊόντα τους και να διεκδικήσουν επάξια μία θέση στη διεθνή αγορά. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να υποστηρίζουμε έμπρακτα τις ενέργειες εξωστρέφειας των ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων».

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Συνδέσμου Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ).

IMG 4215


Πηγή: game-connection.com (Φωτογραφία Αρχείου)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ