TECH

Λας Βέγκας: Πρεμιέρα με… τροχαίο για το αυτόνομο λεωφορείο

Λας Βέγκας: Πρεμιέρα με… τροχαίο για το αυτόνομο λεωφορείο
EPA/INGO WAGNER/φωτογραφία αρχείου

Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τα δρομολόγιά του στους δρόμους του Λας Βέγκας ένα από τα νέα αυτόνομα λεωφορεία, αφού ενεπλάκη σε τροχαίο, μόλις την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, το λεωφορείο δεν κατάφερε να αποφύγει τη σύγκρουση με ένα φορτηγό, αν και σταμάτησε να κινείται μόλις οι αισθητήρες του αντιλήφθηκαν την παρουσία του βαρέως τύπου οχήματος.

«Δυστυχώς, το φορτηγό δεν σταμάτησε εγκαίρως και χτύπησε το αυτόνομο λεωφορείο στο μπροστινό μέρος του. Αν και το φορτηγό είναι αισθητήρες παρόμοιους με εκείνους του αυτόνομου οχήματος, το ατύχημα θα είχε αποφευχθεί», σημειώνεται στην ανακοίνωση των τοπικών Αρχών.

Από την σύγκρουση των δύο οχημάτων δεν τραυματίστηκε κανείς, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αφού και οι 8 επιβαίνοντες στο λεωφορείο φορούσαν ζώνες ασφαλείας.

bus


Πηγή: City of Las Vegas

«Ο οδηγός του φορτηγού δεν είδε το λεωφορείο και συνέχισε την πορεία του. Όλοι το κοιτούσαμε και λέγαμε “θεέ μου, θα μας χτυπήσει” και τότε ακούστηκε το… μπαμ», ανέφερε περιγράφοντας τη στιγμή του ατυχήματος ένας εκ των επιβατών.

Οι μεταφορές με αυτόνομα οχήματα, ξεκίνησαν πιλοτικά τη 12μηνη λειτουργία τους, προσφέροντας ελεύθερη μετακίνηση για τους επιβάτες, καλύπτοντας μια διαδρομή σχεδόν ενός χιλιομέτρου, σε μια περιοχή που ο Δήμος σχεδιάζει να αναπτύξει σε κόμβο τεχνολογίας. Το κάθε ένα από τα ηλεκτρικά αυτόνομα οχήματα, γαλλικής κατασκευής, έχει 8 θέσεις επιβατών και το πιλοτικό πρόγραμμα θα τεστάρει αν μπορούν να αποτελέσουν μέρος του δικτύου συγκοινωνιών της πόλης.

Το λεωφορείο που ενεπλάκη στο ατύχημα προσωρινά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία, όπως ο Δήμος του Λας Βέγκας είναι αποφασισμένος να συνεχίσει το πιλοτικό πρόγραμμα με τα αυτόνομα οχήματα.

Self-driving bus involved in accident on its first day, by Madison Park

ΔΗΜΟΦΙΛΗ