TECH

14 χρήσιμες εφαρμογές για το επόμενο μεγάλο ταξίδι σας

14 χρήσιμες εφαρμογές για το επόμενο μεγάλο ταξίδι σας
EPA/FELIPE TRUEBA

Για τους περισσότερους τα ταξίδια είναι κάτι ιδανικό και μία από τις σημαντικότερες εμπειρίες στη ζωή, παρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, ειδικά σε έναν πολύ μακρινό τόπο.

Πώς θα σας φαίνονταν εάν είχατε στην τσέπη σας κάτι που θα ελάττωνε σε σημαντικό βαθμό όλα αυτά τα προβλήματα; Ανακουφιστικό, σίγουρα. Ο τρόπος για να αποκτήσετε το σημαντικό αυτό εργαλείο, είναι πολύ απλός. Απλά θα μεταβείτε στο Play Store ή στο App Store του κινητού σας και θα εγκαταστήσετε μερικές εφαρμογές που θα σας «λύσουν τα χέρια».

PackPoint

packpoint

Η λίστα με τα πράγματα που θα χρειαστείτε μαζί σας ανέκαθεν ήταν μια ευχάριστη διαδικασία. Υπάρχουν φορές όμως που δεν υπάρχει χρόνος γι’ αυτό και εύχεστε να σας την έφτιαχνε κάποιος άλλος, ο οποίος όμως να γνώριζε τις ανάγκες σας και το λόγο του ταξιδιού.

Λοιπόν, υπάρχει! Στο PackPoint εισάγετε τον προορισμό σας και τις ημερομηνίες που θα ταξιδέψετε και η εφαρμογή θα δημιουργήσει μία αρχική λίστα σύμφωνα με τον καιρό. Στη συνέχεια θα σας ρωτήσει τι σκοπεύετε να κάνετε εκεί και θα σας κάνει διάφορες προτάσεις.

Φυσικά, εφόσον μιλάμε για προτάσεις δημιουργημένες από έναν υπολογιστή, σας δίνετε η δυνατότητα για επεξεργασία αυτών.

WiFi Map

wifi map

Την πονεμένη ιστορία με τα εναπομείναντα mb στα ταξίδια τη γνωρίζουμε όλοι. Όμως, πολύ δύσκολα μπορεί να αποφευχθεί η κατανάλωσή τους σε μια ξένη χώρα.

Το WiFi Map δίνει λύση σε αυτό προσφέροντάς σας όλα τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα που βρίσκονται κοντά στην εκάστοτε τοποθεσία σας και τους κωδικούς τους! Για οικονομία, οι χάρτες είναι διαθέσιμοι και για λήψη, ώστε να μη χρειάζεται να καταναλώνετε δεδομένα.

Google Translate

google translat

Πλέον δεν χρειάζεται να σας φρικάρει η άγνωστη -για εσάς- γλώσσα ενός τόπου, εφόσον για άλλη μια φορά η Google μας προσφέρει λύση.

Το app του Google Translate μπορεί να κάνει μετάφραση από 103 διαφορετικές γλώσσες και από αυτές οι 59 είναι διαθέσιμες για λήψη ώστε να έχετε πρόσβαση ακόμη κι αν δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο. Μάλιστα, 38 από αυτές μπορούν να μεταφραστούν με τη χρήση της κάμερας. Για παράδειγμα, βλέπετε ένα μενού εστιατορίου; «Το δείχνετε» στην εφαρμογή και αυτή το μεταφράζει!

Βέβαια, η συγκεκριμένη λειτουργία δε θα σας δίνει πάντα άριστα αποτελέσματα αλλά θα έχετε τουλάχιστον μια ιδέα περί τίνος πρόκειται.

TravelBank

travelbank

Η εφαρμογή απευθύνεται κυρίως σε εργοδότες και εργαζομένους εφόσον δίνει τη δυνατότητα στον πρώτο να οργανώσει το ταξίδι όπως αυτός κρίνει, ανάλογα με το πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει.

Ο εργαζόμενος χρησιμοποιεί το app για να κλείσει τις πτήσεις και το ξενοδοχείο του καθώς και να γνωρίζει το κόστος άλλων εξόδων (όπως τα γεύματα) , σύμφωνα με τις δικές του δυνατότητες.

Στη συνέχεια, αφού ολοκληρωθούν τα δύο παραπάνω βήματα, το TravelBank συνδυάζει τα δεδομένα και των δύο και προτείνει εναλλακτικές, με το ίδιο κόστος. Έπειτα δίνεται μία πλήρης αναφορά.

Εάν στο τέλος του ταξιδιού δεν έχει ξοδευτεί όλο το ποσό, εργαζόμενος και εργοδότης το μοιράζονται παίρνοντας δώρο έκπτωση σε υπηρεσίες όπως το Uber ή το Airbnb.

Dayuse.com

dayuse

Οι βραδινές πτήσεις συνήθως σας αφήνουν σε έναν ερημικό τόπο «με δεμένα τα χέρια», εφόσον δύσκολα κλείνεις δωμάτιο για πρωινές ώρες. Όμως, το Dayuse σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε ξενοδοχεία που σας φιλοξενούν τις πρωινές ώρες.

Συνήθως είναι πιο φθηνά και σας δίνεται πρόσβαση σε όλες τις ανέσεις που θα είχατε και το βράδυ.

AccuWeather

accuweather

Όσον αφορά στις εφαρμογές και στις ιστοσελίδες περί καιρικών προβλέψεων, πολλοί είμαστε απογοητευμένοι εφόσον συχνά αποτυγχάνουν.

Η εφαρμογή AccuWeather είναι διαθέσιμη σε παραπάνω από 100 γλώσσες και προσφέρει πρόβλεψη ανά λεπτό.

Airbnb

airbnb

Το Airbnb είναι κυρίως γνωστό για τις ενοικιάσεις σπιτιών, αλλά πλέον σας δίνει και μερικές άλλες δυνατότητες.

Εκτός από το κλείσιμο της επόμενής σας απόδρασης, η εφαρμογή διαθέτει τη λειτουργία “Airbnb Experiences” την οποία χειρίζονται ειδικοί και κάτοικοι του τόπου που θα ταξιδέψετε.

Σε αυτή, σας προτείνονται τα πάντα: από βόλτες με ποδήλατα έως και μαθήματα μαγειρικής σε τοπικά εστιατόρια. Σε μερικές πόλεις μάλιστα, η εφαρμογή σας επιτρέπει να κάνετε κράτηση σε μαγαζιά εστίασης.

Uber

uber

Ακόμη κι αν στην Ελλάδα δεν είμαστε εξοικειωμένοι με το Uber και ίσως να μην χρειάζεται, στο εξωτερικό ίσως φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο.

Παρά την «προβληματική» του φήμη στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλα μέρη, το Uber είναι η καλύτερη εφαρμογή τέτοιου είδους. Ακόμη και σε μέρη που δεν μπορείτε να μιλήσετε τη γλώσσα τους, έχει τη δυνατότητα να πληκτρολογήσει το πού θέλετε να πάτε ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανή παρεξήγηση με τον οδηγό.

Citymapper

citymapper

Οι ψηφιακοί χάρτες σε άλλο επίπεδο. Η εφαρμογή σας βοηθά να μετακινηθείτε σε μία τεράστια πόλη, καθώς προσφέρει χάρτες προσαρμοσμένους στην ώρα άφιξής σας καθώς και σε κίνηση ή κλειστούς δρόμους. Οδηγίες για ποδηλάτες και πεζούς είναι επίσης διαθέσιμες.

Επιπλέον, το Citymapper, όσον αφορά το τρένο, σας προτείνει το σωστό αναλόγως με το προς τα πού θέλετε να πάτε και τη σωστή έξοδο όταν φτάσετε!

RunGo

rungo

Για αυτούς που δεν θέλουν να διακόψουν τη γυμναστική τους και να επηρεάσουν τη φυσική τους κατάσταση, η άσκηση στο ταξίδι ήταν πάντα μία δύσκολη υπόθεση.

Με το RunGo η υπόθεση γίνεται πιο εύκολη καθώς σας προτείνονται ιδανικά και ασφαλή δρομολόγια σύμφωνα με την τοποθεσία σας και η εφαρμογή σας δίνει φωνητικές οδηγίες. Μάλιστα, ειδοποιεί κάθε φορά που πλησιάζετε σε πεζοδρόμια όχι τόσο ασφαλή.

Τα δρομολόγια είναι περισσότερα από 900.000 και μπορείτε να τα κατεβάσετε ώστε να τα ακούτε όταν δεν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Detour

detour

Εάν ανήκετε στην ομάδα όσων μισούν να έχουν πρόγραμμα ακόμη και στα ταξίδια τους αλλά θέλουν να μάθουν και μερικά πράγματα για την περιοχή, η εφαρμογή αυτή θα βοηθήσει.

Το Detour είναι επίσης με φωνητικές εντολές και προσφέρει περιορισμένου αριθμού ξεναγήσεις, τις οποίες έχουν γράψει ντόπιοι, χαρίζοντας μία εικόνα της πόλης όπως την βλέπουν οι ίδιοι.

XE Currency

xecurrency

Η εφαρμογή προσφέρει γρήγορες και έγκυρες συναλλαγματικές ισοτιμίες για τα νομίσματα σε όλο τον κόσμο, με ανανεωμένες τιμές ανά λεπτό.

Επίσης, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα δέκα νομίσματα που σας ενδιαφέρουν και να ενημερωθείτε άμεσα εάν αλλάξει η αξία τους.

Mobile Passport

mobilepassport

Εάν δεν έχετε Global Entry (πρόγραμμα Τελωνειακής και Συνοριακής Προστασίας), τότε το Mobile Passport είναι η λύση.

Συμπληρώνετε τις ίδιες πληροφορίες που θα γράφατε και στο χαρτί και σας δίνεται ένας κωδικός QR, ο οποίος θα σκαναριστεί μαζί με το διαβατήριό σας.

AirHelp

airhelp

Όταν μία πτήση ακυρώνεται ή καθυστερεί, συχνά υπάρχει δυνατότητα αποζημίωσης. Όμως, σχεδόν κανείς δεν τη ζητά.

Τέλος σε αυτό ήρθε να βάλει η εφαρμογή AirHelp στην οποία εισάγετε τα στοιχεία του εισιτηρίου και αυτό συμπληρώνει μία απαίτηση αποζημίωσης και τη στέλνει στην εν λόγω εταιρεία. Εάν γίνει αποδεκτή, τα χρήματα μεταφέρονται αυτόματα στο λογαριασμό σας.

Πληροφορίες από CNNi / 15 best travel apps for your next trip

ΔΗΜΟΦΙΛΗ