TECH

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την εκχώρηση συχνοτήτων στα 1800 MHz

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την εκχώρηση συχνοτήτων στα 1800 MHz

Για "συνήθεις υπόπτους" που επενδύουν ακόμη και μέσα στην κρίση έκανε λόγο ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Δημήτρης Τσαμάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής των αδειών για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 1800 MHz.

Ο κ. Τσαμάκης αναφερόταν στους τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι προσέφεραν συνολικά 201,45 εκατ. ευρώ (Cosmote 83,15 εκατ. ευρώ, Vodafone 59,2 εκατ. ευρώ και Wind 59,1 εκατ. ευρώ) προκειμένου να ανανεώσουν τη χρήση του φάσματος συχνοτήτων που χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή στην περιοχή των 1800 MHz.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε πολύ γρήγορα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον οι άδειες και των τριών εταιρειών λήγουν την ίδια περίοδο.

Στην τελετή, τις τρεις εταιρείες εκπροσώπησαν οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι των παρόχων, ήτοι οι Μιχάλης Τσαμάζ (όμιλος ΟΤΕ), Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone Ελλάδος) και Νάσος Ζαρκαλής (Wind Ελλάς).

Στις σύντομες ομιλίες τους και οι τρεις σημείωσαν ότι πρόκειται για μία διαδικασία που θα βοηθήσει την προσπάθεια για μετάβαση της Ελλάδας στην ψηφιακή εποχή, ενώ ζήτησαν να υπάρξει ένα θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά την αδειοδότηση των κεραιών και των σταθμών βάσης που θα επιτρέψει να υπάρξουν νέες επενδύσεις στο χώρο των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, όπως είναι το 5G.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ