TECH

Στα 7 δισ. ημερησίως οι συζητήσεις στο Messenger!

Στα 7 δισ. ημερησίως οι συζητήσεις στο Messenger!
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/SASCHA STEINBACH

Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα για τον αριθμό των μηνυμάτων που στέλνουν καθημερινά μέσω του Messenger οι 1,3 δισ. άνθρωποι που είναι συνδεδεμένοι από ολόκληρο τον κόσμο στη δημοφιλή πλατφόρμα επικοινωνίας του Facebook.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Facebook και αφορούν το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2017, κατά μέσο όρο κάθε ημέρα λαμβάνουν χώρα περί τα 7 δισ. συζητήσεις παγκοσμίως, ενώ ημερησίως δημιουργούνται 260 εκατ. νέα threads συζητήσεων! Οι πιο δημοφιλείς ημέρες είναι η Πρωτοχρονιά, η Γιορτή της Μητέρας και η εορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Οι χρήστες του Messenger αρέσκονται στις ομαδικές συζητήσεις. Κάθε ημέρα δημιουργία 2,5 εκατ. νέες ομάδες και κατά μέσο όρο μία ομάδα περιλαμβάνει 10 άτομα!

web messenger video call button

Επίσης, η απεικόνιση των συναισθημάτων είναι εξαιρετικά δημοφιλής και είναι εντυπωσιακό ότι τους 11 μήνες του 2017 τα emojis που «πόσταραν» οι χρήστες του Messenger ξεπέρασαν τα 500 δισ., ήτοι 1,7 δισ. σε καθημερινή βάση. Εξαιρετικά δημοφιλή είναι και τα GIFs, καθώς το 2017 έφθασαν στα 18 δισ. ο αριθμός που «πόσταραν» οι χρήστες του δημοφιλέστατου μέσου επικοινωνίας.

Επίσης, ανοδική πορεία έχει και το κομμάτι των video chats, καθώς το 2017 πραγματοποιήθηκαν 17 δισ. video chats σε παγκόσμιο επίπεδο, αριθμός που είναι διπλάσιος σε σχέση με το 2016. Και, σύμφωνα με το Facebook, εξαιρετικά δημοφιλής αποδεικνύεται και το ομαδικό video chat που έγινε διαθέσιμο πριν περίπου ένα χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ