TECH

Το ξενοδοχείο της Nissan στην Ιαπωνία φέρνει την αυτοματοποίηση σε νέο επίπεδο

Το ξενοδοχείο της Nissan στην Ιαπωνία φέρνει την αυτοματοποίηση σε νέο επίπεδο
CNNi/Nissan

Ένα νέο «στοίχημα» έχει βάλει η αυτοκινητοβιομηχανία Nissan, η οποία ήθελε να δημιουργήσει το πλέον αυτοποιημένο ξενοδοχείοκαι το αποτέλεσμα φαίνεται να την δικαιώνει. Με βάση την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για το αυτόνομο παρκάρισα, ο κολοσσός κατάφερε να εξοπλίσει το νέο του ξενοδοχείο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Αυτά που ξεχωρίζουν είναι οι παντόφλες που… κινούνται μόνες τους και τα έπιπλα που λειτουργούν με αυτόματο σύστημα καθαρισμού.

Δυστυχώς, το ξενοδοχείο ProPILOT Park Ryokan, το οποίο έχει χτιστεί στην ορεινή πόλη Χακόνε, νοτιοδυτικά του Τόκιο, θα παραμείνει ανοιχτό για μία και μόνη νύχτα – της 24ης Μαρτίου – και επισκέπτες του θα είναι οι νικητές ενός διαγωνισμού στα social media.

Η ζωή σε έναν παραδοσιακό ιαπωνικό ξενώνα είναι ονειρική. Τα ξύλινα σπίτια, οι παραδεισένιοι κήποι και ο «αέρας» της ανατολής, είναι στοιχεία που λειτουργούν καταλυτικά στην ψυχολογία των επισκεπτών.

Το ProPILOT Park Ryokan παρέχει μερικούς ακόμη λόγους για να μετατραπεί η φιλοξενία σε έναν τέτοιο χώρο σε μία μοναδική εμπειρία.

Στην είσοδο του ξενώνα υπάρχουν παρατεταγμένες παντόφλες – είναι παράδοση να βγάζεις τα παπούτσια σου πριν μπεις σε ένα ιαπωνικό σπίτι ή σε έναν ναό – οι οποίες οργανώνονται μόνες τους, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Υπάρχουν και άλλες εκπλήξεις όμως. Στα δωμάτια υπάρχουν έπιπλα, μαξιλάρες και διάφορες συσκευές που έχουν αυτόματο σύστημα καθαρισμού.

Η κίνηση των παραπάνω μπορεί να φαντάζει μαγική, αλλά όλα είναι εξοπλισμένα με την τελευταία τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Nissan στο σύστημα αυτόνομου παρκαρίσματος των οχημάτων της.

«Για τα αυτοκίνητα, η τεχνολογία απαιτεί ένα σωρό διαδικαστικά: Συνολικά, χρειάζονται τέσσερις βιντεοκάμερες υψηλής ανάλυσης, οι οποίες να μπορούν να επεξεργάζονται σε πραγματικό χρόνο την εικόνα και 12 αισθητήρες σόναρ που να έχουν επαφή με το περιβάλλον του αυτοκινήτου», ανέφερε ο Nick Maxfield, εκπρόσωπος Τύπου της Nissan στο CNNi.

«Ύστερα από την ανάλυση των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν, το σύστημα μπορεί να παρκάρει το όχημα με ασφάλεια, ελέγχοντας το γκάζι, τα φρένα, το τιμόνι».

Φυσικά, η χρήση της εν λόγω τεχνολογίας σε παντόφλες και μερικά μαξιλάρια είναι πολύ ευκολότερη δουλειά. Ουσιαστικά, κάθε αντικείμενο έχει στη βάση δεδομένων του ένα σημείο εκκίνησης που ενεργοποιείται με ένα πάτημα κουμπιού. Έτσι όπου και να βρίσκεται επιστρέφει σε αυτό το σημείο.

«Υπάρχουν επίσης κάμερες στο ταβάνι της υποδοχής και στα δωμάτια», είπε ο Maxfield. «Οι κάμερες εντοπίζουν αντικείμενα στο πάτωμα, χρησιμοποιώντας τεχνολογία ανάλυσης εικόνας, και το σύστημα χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να ορίσει την πορεία των αντικειμένων με ένα τηλεχειριστήριο».

Στην περίπτωση των αυτόματων παντοφλών, κάθε μία έχει δύο μικρές ρόδες στο κάτω μέρος. Αυτές οι ρόδες όχι μόνο την βοηθούν να κινηθεί πίσω στην θέση που ‘παρκάρει’, αλλά επίσης εξαφανίζονται κάτω από τη σόλα όταν φοριούνται».

Nissan's new Japan hotel takes automation to a new level, by Kate Springer, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ