TECH

Η Εθνική Ελλάδος της ψηφιακής τεχνολογίας πάει Βαρκελώνη

Η Εθνική Ελλάδος της ψηφιακής τεχνολογίας πάει Βαρκελώνη
CNN Greece

Για μια ακόμη χρονιά, η Ελλάδα θα δώσει το παρόν στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης, τη μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών εφαρμογών και τηλεπικοινωνιών στον κόσμο που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου.

Θα είναι η έκτη συμμετοχή της χώρας μας στη συγκεκριμένη έκθεση που αυτή τη φορά πάει με τη μεγαλύτερη αποστολή στην ιστορία της υπό τη αιγίδα του Enterprise Greece και του Υπουργείου ψηφιακής πολιτικής και τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης.Στο πλαίσιο αυτό έγινε και η παρουσίαση της Ελληνικής αποστολής, παρουσία του υπουργού Νίκου Παππά, και εκπροσώπων των διοργανωτών, τον Σύνδεσμο Εταιριών Κινητών Εφαρμογών (ΣΕΚΕΕ), το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), της Περιφέρειας Αττικής, της Ένωσης Εταιρικών Κινητής Τηλεφωνίας , το Corallia και των χορηγών, Eurobank και Samsung.

Η ελληνική αποστολή θα έχει μαζί της το οικοσύστημα της υψηλής τεχνολογίας της Ελλάδας με στόχο την δικτύωση και την δημιουργία συνεργασιών και όπως είπε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΚΕΕ κ. Γιάννης Κωτσής Γιανναράκης το Mobile World Congress θα γίνει αφορμή για να αναδειχθούν νέες επιχειρήσεις και να κλείσουν συμφωνίες.

Μιλώντας ο κ. Παππάς τόνισε ότι στόχος της χώρας μας θα πρέπει να είναι η αλλαγή της εικόνας της στο εξωτερικό η οποία δεν θα σχετίζεται μόνο με το τουριστικό προϊόνη της και τη γαστρονομία αλλά θα καλλιεργήσει και ένα νέο πρόσωπο που έχει να κάνει με την ψηφιακή τεχνολογία. Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών, όπως είπε ο κ. Παππάς, “βρίσκεται στην καρδιά αυτού που λέμε δίκαιη και αειφόρος ανάπτυξη της χώρας”. Η Ελλάδα είναι κόμβος ανάμεσα στην ώριμη αγορά της Ευρώπης και στην αναδυόμενη αγορά της Βορείου Αφρικής και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευθεί στο επόμενο διάστημα αλλά για να το κάνει αυτό θα πρέπει να έχει αξιόπιστα δίκτυα επικοινωνιών.”

Ο κ. Χρήστος Στάικος, πρόεδρος του Enterprise Greece, είπε ότι η χώρα μας κατέγραψε πέρυσι ρεκόρ εξαγωγών με αύξηση 13, 8% και οι ξένες επενδύσεις έφτασαν το 3,3 δισ ευρώ.
Για το 2018 το Enterprise Greece θα υποστηρίξει έξι διεθνείς δράσεις ενώ θα αυξήσει κατά 10% τους πόρους για την υποστήριξή της εξωστρέφειας.

Φέτος η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 35 εταιρίες, οι είκοσι από αυτές θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο και άλλες δε στο “4 years from now” όπου παρουσιάζεται ότι πιο καινοτόμο έχει να επιδείξει η κάθε εταιρία ή χώρα με το βλέμμα στο μέλλον.

Στην φετινή αποστολή θα έχει ιδιαίτερη παρουσία ο κάδος της ναυτιλίας, των βιντεο-παιχνιδιών και του τουρισμού. Συνολικά η έκθεση θα έχει 2.300 εκθέτες από 208 χώρες και η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τις 100.000 επισκέπτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ