TECH

Sony Electronics: Οι τρεις πυλώνες που επικεντρώνεται ο ιαπωνικός κολοσσός

Sony Electronics: Οι τρεις πυλώνες που επικεντρώνεται ο ιαπωνικός κολοσσός

Σε τρεις πυλώνες δείχνει να έχει επικεντρώσει τη στρατηγική της η Sony Electronics με τον ιαπωνικό κολοσσό να προσπαθεί να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της σε τομείς όπως είναι οι αισθητήρες για φωτογραφικές μηχανές αλλά και των ασύρματων συσκευών αναπαραγωγής ήχου.

Οι τρεις πυλώνες είναι αυτοί της εικόνας (βλ. τηλεόραση), της αναπαραγωγής ήχου (ακουστικά και ηχεία κατά κύριο λόγο) και των φωτογραφικών μηχανών. Και δεν ήταν τυχαίο ότι σε αυτές τις τρεις προϊοντικές κατηγορίες επικεντρώθηκαν οι παρουσιάσεις που έγιναν πριν από μερικές ημέρες στη Βιέννη σε ειδική εκδήλωση για εκπροσώπους ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης.

Τα στελέχη της Sony Electronics αναφέρθηκαν εκτενώς και σε έναν άλλο τομέα όπου θεωρούν πως η εταιρεία τους έχει σημαντικό προβάδισμα: τον συνδυασμό τέχνης με τεχνολογία. Η Sony προσπαθεί να έχει προϊόντα που να είναι δυνατά τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών. Και ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο χώρος των τηλεοράσεων, όπου η ιαπωνική εταιρεία επιδιώκει πλέον να κινείται στα πιο υψηλά στρώματα της αγοράς, καθώς σχεδόν όλα τα μοντέλα της έχουν τουλάχιστον 49 ίντσες διαγώνιο. Επιπλέον, οι νέες σειρές τηλεοράσεων Bravia έχουν σχεδιαστεί ώστε να αναδεικνύουν τη διακόσμηση κάθε σαλονιού και γενικότερα να ταιριάζουν με την αισθητική του δωματίου που βρίσκονται.

Sony Vienna Event Feb 2018

Από πλευράς τεχνολογιών, η έμφαση δίνεται πλέον τόσο στο 4K όσο και στο HDR, δύο τεχνολογίες οι οποίες σε συνδυασμό με τον νέο επεξεργαστή Χ1 Extreme, προσφέρουν κορυφαία ποιότητα εικόνας. Επιπλέον, η Sony ασχολείται και με τις οθόνες OLED και δεν είναι τυχαίο ότι η νέα της «ναυαρχίδα», η AF8 έχει ανάλυση 4Κ, υποστηρίζει την αναπαραγωγή HDR περιεχόμενου και είναι OLED. Για όσους προτιμούν τις LCD τηλεοράσεις υπάρχει η νέα XF90 που επίσης είναι 4Κ και HDR. Σημαντικό ατού ακόμη η τεχνολογία Acoustic Surface που επιτρέπει την παραγωγή ήχου απευθείας από την οθόνη της τηλεόρασης.

Η έμφαση στον σχεδιασμό είναι τέτοια που ακόμη και οι τηλεοράσεις έχουν σχεδιαστεί ώστε να ταιριάζουν με αυτές οι ηχομπάρες (soundbars) που διαθέτει η Sony, όπως είναι η HT-XF9000, η οποία υποστηρίζει τα τελευταία φορμά ήχου, όπως το Dolby Atmos και DTS: X. Σημειωτέον πως η Sony δείχνει έτοιμη να στηρίξει το Dolby Atmos, έχοντας ανακοινώσει αρκετά συστήματα ήχου που υποστηρίζουν Dolby Atmos και είναι σε πιο προσιτά επίπεδα σε σχέση με το παρελθόν.

Sony Vienna Event 2 Feb 2018

Στο χώρο του ήχου, η Sony δείχνει να επενδύει σε ακουστικά και ηχεία, έχοντας αρκετά διευρυμένες γκάμες προϊόντων και στις δύο κατηγορίες. Επίσης, τα περισσότερα μοντέλα της (ακουστικά και ηχεία) είναι ασύρματα, καθώς η τάση είναι προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση όπως σημείωναν τα στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας. Ιδίως στα ακουστικά, είναι εντυπωσιακό ότι τα μοντέλα έχουν μικρύνει πολύ σε μέγεθος, ενώ προσφέρουν αρκετά μεγάλη «αντοχή» όσον αφορά στην κατανάλωση ενέργειας.

Ειδική αναφορά υπήρξε και στο κομμάτι των φωτογραφικών μηχανών, με τα στελέχη της Sony να σημειώνουν πως είναι από τους λίγους κατασκευαστές που κατασκευάζουν όλα τα βασικά τμήματα μίας κάμερας. Και αυτό έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά τις δυνατότητες και την εμπειρία με τη νέα Full Frame φωτογραφική μηχανή εναλλάξιμων φακών α7R III να αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ