TECH

«Μην επεμβαίνετε στις εκλογές των ΗΠΑ»: Μαζική κυβερνοεπίθεση στο Ιράν

«Μην επεμβαίνετε στις εκλογές των ΗΠΑ»: Μαζική κυβερνοεπίθεση στο Ιράν
REUTERS/Kacper Pempel

Μαζική επίθεση από κακόβουλους χάκερ δέχτηκαν τα δίκτυα πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων και το Ιράν, όπου οι εισβολείς μάλιστα άφησαν μήνυμα: Μία αμερικανική σημαία και την προειδοποίση «μην επεμβαίνετε στις εκλογές μας».

«Η επίθεση υπολογίζεται πως επηρέασε 200.000 δίκτυα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 3.500 διακομιστών στη χώρα μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Επικοινωνιών και Τεχνολογίας του Ιράν.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη πως η διαδικτυακή επίθεση έπληξε τους παρόχους υπηρεσιών του διαδικτύου και απέκοψε την πρόσβαση στο ίντερνετ. Επιπλέον, επλήγησαν και επιχειρήσεις που δεν είχαν κάνει αναβάθμιση στα συστήματά τους.

Ο υπουργός Επικοινωνιών και Τεχνολογίας του Ιράν, Mohammad Javad Azari-Jahromi, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Τwitter την εικόνα με την αμερικανική σημαία και το μήνυμα των κακόβουλων χάκερς, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζουν για την ώρα ποιος πραγματοποίησε την κυβερνοεπίθεση.

iran

Ο ίδιος δήλωσε πως αυτή επηρέασε κυρίως την Ευρώπη, την Ινδία και τις ΗΠΑ.

Οι Αρχές του Ιράν υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να σταματήσουν την επίθεση εντός λίγων ωρών, χωρίς να υποκλαπούν ή να χαθούν δεδομένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ