TECH

Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για τη Huawei το 2017

Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για τη Huawei το 2017

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινήθηκε και το 2017 η Huawei με τον κινεζικό κολοσσό στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών να παρουσιάζει διψήφια ποσοστά αύξησης τόσο των εσόδων της όσο και των κερδών της, βασιζόμενη σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο που παρουσίασαν οι πωλήσεις των smartphones της στην παγκόσμια αγορά.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, το 2017 έκλεισε με τα συνολικά ετήσια έσοδα να ανέρχονται σε 603,6 δισ. γουόν ή 92,5 δισ. δολάρια με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, αυξημένα κατά 15,7% έναντι του 2016. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 7,3 δισ. δολάρια αυξημένα κατά 28,1% σε ετήσια βάση. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017, η ετήσια επένδυση της Huawei σε έρευνα και ανάπτυξη (R&D) ανήλθε στα 13,8 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 17,4% σε σύγκριση με το 2016. Η συνολική δαπάνη για έρευνα και ανάπτυξη κατά την τελευταία δεκαετία υπερέβη τα 60,4 δισ. δολάρια, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όλοι οι τομείς της Huawei κινήθηκαν ανοδικά. Η μονάδα εξοπλισμού για τηλεπικοινωνιακούς παρόχους (carrier) παρουσίασε έσοδα 45,7 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 2,5% σε ετήσια βάση, υποστηρίζοντας τηλεπικοινωνιακούς παρόχους προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες των υφιστάμενων υποδομών του δικτύου τους και να εκμεταλλευτούν νέες ευκαιρίες στους τομείς του video, Internet of Things (IoT) και του cloud.

Η μονάδα με λύσεις για επιχειρήσεις (Enterprise) της Huawei αύξησε τα έσοδα της κατά 35,1% στα 8,4 δισ. δολάρια δίνοντας έμφαση σε τομείς όπως είναι το cloud, τα big data, τα campus networks, τα κέντρα δεδομένων (data centers), το IoT αλλά και σε άλλους τεχνολογικούς τομείς, ενώ παράλληλα προώθησε σημαντικά την υιοθέτηση των προϊόντων και των λύσεων της σε πολλές κάθετες βιομηχανίες.

Η επιχειρηματική μονάδα καταναλωτικών προϊόντων (Consumer), η οποία περιλαμβάνει τα brands Huawei και Honor, παρουσίασε επίσης μεγάλη ανάπτυξη καθώς το 2017 η Huawei παρήγαγε συνολικά 153 εκατομμύρια smartphones (συμπεριλαμβανομένων και των συσκευών με το εμπορικό σήμα Honor) και τα ετήσια έσοδά της ανήλθαν στα 36,4 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 31,9% σε ετήσια βάση.

Η Huawei θέλει να αλλάξει τα δεδομένα με το νέο Ρ20

Ακόμη, το 2017 η Huawei δημιούργησε επιχειρηματική μονάδα για το cloud, η οποία παρουσίασε 99 σχετικές υπηρεσίες σε 14 κατηγορίες και διαθέτει 50 και πλέον λύσεις. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης την πλατφόρμα Enterprise Intelligence (EI) και συνεργάστηκε με περισσότερους από 2.000 συνεργάτες όσον αφορά στις υπηρεσίες cloud.

«Ξεκινήσαμε ένα νέο ταξίδι», δήλωσε ο Ken Hu, ο εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei. «Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις ξεπροβάλουν πιο γρήγορα από ποτέ και η αέναη καινοτομία είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να είμαστε πρωτοπόροι. Τα επόμενα 10 χρόνια η Huawei θα συνεχίσει την αυξητική πορεία των επενδύσεών της σε τεχνολογικές καινοτομίες επενδύοντας περισσότερα από $10 δισ. δολάρια ΗΠΑ κάθε χρόνο στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης. Θα επιδιώξουμε συνεργασίες, θα προσελκύσουμε κορυφαία ταλέντα και θα εντείνουμε τις προσπάθειες διερευνητικής έρευνας. Θέλουμε να επιτρέψουμε σε όλους τους κλάδους να έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν σε ψηφιακές και έξυπνες τεχνολογίες».

Ο κ. Hu πρόσθεσε: «Προβλέπουμε ότι το 2018, οι τεχνολογίες όπως το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΙoΤ), το cloud computing, η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογία 5G σύντομα θα εφαρμοστούν σε μεγάλη κλίμακα. Η Huawei θα παραμείνει πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας και του μετασχηματισμού του επιχειρείν στην ψηφιακή εποχή. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στις πρακτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας καθώς μεταβαίνουν σε ψηφιακές τεχνολογίες. Η δουλειά μας είναι να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις και να επιτύχουν επιχειρηματικά. Εν τέλει, στοχεύουμε να φέρουμε την ψηφιακή τεχνολογία σε κάθε πολίτη, σπίτι και επιχείρηση για έναν πλήρως συνδεδεμένο, έξυπνο κόσμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ