Mononofu: Το ρομπότ - γίγας της Ιαπωνίας που εμπνεύστηκε από σειρά κινουμένων σχεδίων
Ένα νέο ιαπωνικό δίποδο ανθρωποειδές ρομπότ προκαλεί δέος με την εμφάνισή του, καθώς έχει ύψος 8,5 μέτρα και ζυγίζει πάνω από επτά τόνους.
Λέγεται LW-Mononofu και αποτελεί δημιούργημα της εταιρείας γεωργικών μηχανημάτων Sakakibara Kikai και του μηχανικού της Μασαάκι Ναγκούμο, ο οποίος εμπνεύσθηκε από την ιαπωνική σειρά κινούμενων σχεδίων "Gundam".
Το ρομπότ διαθέτει ένα υπερυψωμένο «κόκπιτ» με οθόνες και μοχλούς για τον πιλότο που ελέγχει τα ρομποτικά άκρα του.
Η ίδια εταιρεία έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα διάφορα άλλα μεγάλα ρομπότ, όπως το ύψους 3,4 μέτρων Landwalker, τα οποία συνήθως ενοικιάζει για ψυχαγωγικούς σκοπούς (ακόμη και για παιδικά πάρτι), αλλά κανένα δεν ξεπερνά το θηριώδες Mononofu.
Το ρομπότ μπορεί να κινήσει τα δάχτυλά του, να στρίψει το πάνω μέρος του σώματός του και να περπατήσει μπρος-πίσω, αν και με ταχύτητα μικρότερη του ενός χιλιομέτρου την ώρα.
Διαθέτει επίσης στο δεξί χέρι του ένα αεροβόλο όπλο σαν μπαζούκα, που εκτοξεύει σφουγγαρένιες μπάλες με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.
Υπάρχει όμως ένα προβληματάκι. Το ρομπότ δεν μπορεί να φύγει από το εργοστάσιο κατασκευής του χωρίς να αποσυναρμολογηθεί, επειδή είναι ψηλότερο από την πύλη του εργοστασίου!
Θεσσαλονικη: Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών στον κόμβο των «Πράσινων Φαναριών»
13:56
Πλημμύρες στην Ινδονησία: Ενισχύεται η ανθρωπιστική βοήθεια - Πάνω από 800 νεκροί (pics)
13:55
Byron: Οκτώ περιοχές στο πέρασμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Πότε υποχωρεί (pics - vids)
13:55
Τριπλή διεθνής διάκριση για την καμπάνια «Μάθε να το κάνεις σωστά» της Περιφέρειας Αττικής στα PR Awards της Νέας Υόρκης
13:50