TECH

Για τη Huawei το P20 Pro είναι μόνο η αρχή

Για τη Huawei το P20 Pro είναι μόνο η αρχή

Μετά το αρκετά πετυχημένο από εμπορικής απόψεως Ρ10, πολλοί περίμεναν ότι ο «διάδοχος» του θα ονομαζόταν Ρ11. Όμως, η Huawei είχε διαφορετική άποψη για το πώς θα ονομάζεται η νέα της «ναυαρχίδα» στο χώρο των smartphones. «Προτιμήσαμε το Ρ20 γιατί υπήρχαν πάρα πολλές βελτιώσεις σε σχέση με το Ρ10 και θέλαμε να δείξουμε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά» ήταν το σχόλιο του Jim Xu, προέδρου του τομέα πωλήσεων και μάρκετινγκ του κλάδου καταναλωτικών προϊόντων της Huawei, τον οποίο συναντήσαμε στο περιθώριο της παρουσίασης του P20 και του P20 Pro πριν από μερικές εβδομάδες στο Παρίσι. «Και επειδή το Ρ20 ακούγεται καλύτερα από το Ρ11» ήταν το δικό μας σχόλιο με τον κ. Xu να μειδιά, δείχνοντας να συμφωνεί και με αυτή την άποψη.

Σε κάθε περίπτωση, μετά από σχεδόν 3 εβδομάδες που είχαμε στα χέρια μας το P20 Pro, η άποψη των ανθρώπων της Huawei ότι έχουν παρουσιάσει ένα πραγματικά κορυφαίο smartphone δείχνει να έχει βάση. Η κινεζική εταιρεία δεν έχει κρύψει την πρόθεση της να αποτελέσει έναν επί ίσοις όροις ανταγωνιστή της Samsung και της Apple στο χώρο των smartphones και συσκευές όπως το P20 Pro είναι ένας πολύ καλός λόγος για να πει κανείς ότι είναι σε θέση να πετύχει αυτό το στόχο.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στο CNN Greece ο κ. Xu, τα μοντέλα της σειράς Ρ δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο lifestyle, όταν εκείνα της σειράς Mate απευθύνονται περισσότερο σε χρήστες για τους οποίους το smartphone αποτελεί εργαλείο δουλειάς. «Ετοιμαστείτε για πολύ ενδιαφέρουσες προσθήκες στο επόμενο μοντέλο της σειράς Mate» σημειώνει ο κ. Xu, χωρίς, όμως, να μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, πέραν του ότι το επόμενο Mate, το οποίο μάλλον θα ονομάζεται Mate 20, θα έχει τον νέο επεξεργαστή της Huawei που θα εκμεταλλεύεται περαιτέρω τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης. Και πιθανότατα θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του 2018.

HUAWEI P20 Pro Group Shot NEW smaller

Ο κορυφαίος επεξεργαστής που έχει στη γκάμα της η Huawei, ο Kirin 970, είναι αυτός που χρησιμοποιεί τόσο το Mate 10 Pro όσο και τα P20 και P20 Pro. Και στην περίπτωση του τελευταίου προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και πολύ μεγάλη ταχύτητα σε συνδυασμό με τα 6 GB μνήμης και τα 128 GB του αποθηκευτικού χώρου. Αν προσθέσει κανείς ότι το P20 Pro είναι αρκετά όμορφο με μία οθόνη στις 6,1 ίντσες αλλά ταυτόχρονα χωράει στην παλάμη του χεριού μας και είναι διαθέσιμο σε αρκετά όμορφα χρώματα, τότε είναι προφανές γιατί οι άνθρωποι της Huawei αισθάνονταν άνετα όταν συνέκριναν τη συγκεκριμένη συσκευή με smartphones όπως το Apple iPhone X και το Samsung Galaxy S9+.

Huawei P20 Pro Twilight

To P20 Pro είναι όμορφο, γρήγορο και η μπαταρία του αντέχει πάνω από 1 ημέρα ακόμη και στα χέρια ενός χρήστη που κάνει πολύ «βαριά» χρήση όπως ο υπογράφων. Όμως, το μεγάλο ατού του δεν είναι άλλο από τις εντυπωσιακές δυνατότητες του όσον αφορά στη λήψη φωτογραφιών και video. Όπου χάρη στη συνεργασία με τη Leica, η Huawei δείχνει να έχει φθάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Η τριπλή κάμερα που υπάρχει στην πίσω πλευρά του P20 Pro είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Η μονοχρωματική κάμερα έχει ανάλυση 20 megapixel και διάφραγμα f1.6, η δεύτερη ανεβαίνει στα 40 megapixel (με διάφραγμα f1.8) και η τρίτη, η οποία αξιοποιείται στο zoom, είναι στα 8 megapixel. Επίσης, το P20 Pro έρχεται με ένα υβριδικό σύστημα για zoom έως 5x, προσφέρει αργή κίνηση έως 960 fps όσον αφορά τη λήψη video. Από εκεί και πέρα, οι μηχανικοί της Huawei και της Leica έχουν προσθέσει ουκ ολίγα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς ιδίως τη νύχτα οι λήψεις με το P20 Pro, ακόμη και σε πολύ άσχημες συνθήκες, είναι εξαιρετικές και αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν οι φωτογραφίες να είναι τόσο καλές. Είναι μάλιστα εξαιρετικά πρακτικό ότι η συσκευή προσφέρει σταθεροποίηση εικόνας για λήψεις με μακριά έκθεση έως 4 δευτερόλεπτα. Αυτό βοηθά στις νυχτερινές λήψεις, καθώς η συσκευή καταφέρνει να προσφέρει μια πιο καθαρή λήψη, τραβώντας επαναλαμβανόμενες φωτογραφίες, αντιλαμβάνεται σχήματα και αντικείμενα που εμφανίζονται στο κάδρο και τελικά προσφέρει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα!

Σε κάθε περίπτωση, το P20 Pro είναι ένα smartphone με το οποίο η Huawei δείχνει ότι έχει βρεθεί πλέον στην κορυφή και οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να το συνειδητοποιούν. «Κάτι τέτοιο χρειάζεται χρόνο για να το πετύχεις, αλλά αν έχεις καλό προϊόν, τότε είναι εφικτό» επισημαίνει ο κ. Xu.

Jim Xu

O Jim Xu, πρόεδρος του τομέα πωλήσεων και μάρκετινγκ του κλάδου καταναλωτικών προϊόντων της Huawei

ΔΗΜΟΦΙΛΗ