TECH

Facebook Community: Οι όροι χρήσης και οι αλλαγές στα reports

Facebook Community: Οι όροι χρήσης και οι αλλαγές στα reports

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το Facebook μοιράζεται με το ευρύ κοινό περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στην Κοινότητα (Community) και τους Όρους αυτής, καθώς και τις αλλαγές που σχεδιάζει στην πολιτική του που αφορούν στις αναφορές (reports).

Καθώς, μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας έχει να κάνει με τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το περιεχόμενο που επιτρέπεται ή απαγορεύεται να βρίσκεται στο Facebook, αποφάσισαν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο και να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για την εν λόγω διαδικασία, ώστε να διασφαλίζεται ότι το Facebook αποτελεί τόσο ένα τόσο ασφαλή τόπο όσο και έναν τόπο όπου συζητούνται ελεύθερα διαφορετικές απόψεις. Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αποκάλυψε στο CNN Greece η Siobhan Cummiskey, Public Policy Manager, Content - EMEA στο Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, εδώ και αρκετά χρόνια, το Facebook διαθέτει συγκεκριμένους όρους για τις διαδικτυακές κοινότητες, οι οποίοι εφαρμόζονται παγκοσμίως και ενθαρρύνουν την ελεύθερη έκφραση, μειώνοντας όμως παράλληλα τους πιθανούς κινδύνους. Τι ισχύει, όμως, σχετικά με τα reports που γίνονται από τους χρήστες σε ορισμένες δημοσιεύσεις;

2

Όταν το Facebook λαμβάνει αναφορές σχετικά με περιεχόμενο που παραβιάζει τους Όρους της Community ακολουθούνται συγκεκριμένες διαδικασίες. Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες που ελέγχουν το περιεχόμενο συμβουλεύονται τις εσωτερικές οδηγίες προκειμένου να λάβουν αποφάσεις, ακολουθώντας ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές.

appeal screenshot copy

Πλέον, όμως το Facebook εισάγει έναν νέο τρόπο για να εμφανίζει τις αποφάσεις που λαμβάνει σχετικά με το περιεχόμενο, δίνοντας μας την ευκαιρία να εκφράσουμε την άποψή μας σε περίπτωση που θεωρούμε ότι έχει ληφθεί λάθος απόφαση σχετικά με κάποια αναφορά.

Τι ίσχυε μέχρι σήμερα για τους Όρους της Κοινότητας

Η ομάδα που ασχολείται με την ορθή πολιτική χρήσης των Community είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των όρων. Τα μέλη της βρίσκονται 11 σε γραφεία σε ολόκληρο τον κόσμο και απαρτίζεται από ειδικούς πάνω σε θέματα που αφορούν στην τρομοκρατία, τη ρητορική μίσους και την ασφάλεια των παιδιών. Κάθε βδομάδα νάμεσα στα καθήκοντά τους είναι να αναζητούν εμπειρογνώμονες και οργανισμούς που τους βοηθούν να κατανοούν καλύτερα τον αντίκτυπο της πολιτικής τους.

Με βάση τις παρατήσεις, καθώς και τις αλλαγές στους κανόνες της κοινωνικής ζωής και στη γλώσσα , η ομάδα του Facebook εξελίσσει τους όρους με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί, ενώ θα πραγματοποιηθούν και μελλοντικές ενημερώσεις και βελτιώσεις στους όρους. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που δεν έχει -και δεν πρόκειται- να αλλάξει είναι οι βασικές αρχές ασφαλείας πάνω στις οποίες στηρίζονται οι όροι.

Η ομάδα του Facebook αναφέρει σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί, πώς μπορεί να μην είναι πάντα τέλεια και να γίνονται λάθη, καθώς η διαδικασία περιλαμβάνει ανθρώπους και οι άνθρωποι δεν είναι αλάνθαστοι. Για αυτό το λόγο το Facebook διενεργεί συνεχείς ελέγχους των διαδικασιών ελέγχου περιεχομένου, ώστε να διασφαλίσει ότι η εφαρμογή είναι όσο το δυνατόν πιο συνεπής και δίκαιη., Σσύμφωνα με την Siobhan Cummiskey, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο δεσμεύεται ότι εργάζεται για να βελτιώσει τον τρόπο που εφαρμόζει την πολιτική του.

Τα «όπλα» του; Χρησιμοποιεί την τεχνολογία και τις αναφορές για να εντοπίσει περιεχόμενο που παραβιάζει τους Όρους της Κοινότητας. Χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό τεχνητής νοημοσύνης και αναφορών από χρήστες προκειμένου να εντοπίζει δημοσιεύσεις, φωτογραφίες ή άλλο είδος περιεχομένου που ενδέχεται να παραβιάζει τους όρους της ΚοινότηταςΟι αναφορές που γίνονται ελέγχονται από τα μέλη της Community Operations Team που εργάζονται 24/7, προκειμένου να ελέγξουν το περιεχόμενο σε πάνω από 40 γλώσσες. Μέχρι το τέλος του 2018, θα απασχολεί 7.500 αναθεωρητές περιεχομένου, 40% περισσότερους από όσους απασχολούσε την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τι ισχύει για τις ενστάσεις στις αναφορές;

Επιπλέον, απαντώντας στα αιτήματα της Community, θα δοθεί στους χρήστες η ευκαιρία να ασκούν ενστάσεις για τις αποφάσεις που λαμβάνονται από το Facebook σε επίπεδο περιεχομένου. Μέχρι τώρα, οι ενστάσεις ήταν μόνο δυνατές σε ανθρώπους που τα προφίλ τους, οι σελίδες ή τα γκρουπ τους είχαν «κατέβει», καθώς δεν ήταν δυνατό να εφαρμοστεί αυτή η διαδικασία σε επίπεδο περιεχομένου. Στο εξής όμως, το Facebook δίνει τη δυνατότητα ένστασης για περιεχόμενο που αφαιρέθηκε για κατηγορίες όπως γυμνό, ρητορική μίσους, βία και σκληρό περιεχόμενο.

Ποια θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθείται στο εξής;

Αν μία φωτογραφία, ένα βίντεο ή μία δημοσίευση είχαν αφαιρεθεί, καθώς παραβίαζαν τους Όρους της Κοινότητας, θα δίνεται η δυνατότητα να ζητηθεί αναθεώρηση. Οι ενστάσεις θα ελέγχονται από τις ομάδες του Facebook μέσα σε 24 ώρες και αν έχει γίνει κάποιο λάθος, το περιεχόμενο θα αποκαθίσταται και εκείνος που ζήτησε την αναθεώρησή του θα ειδοποιείται.

Τέλος, τον Μάιο το Facebook θα διοργανώσει μια σειρά δημοσίων εκδηλώσεων, υπό τον τίτλο «Facebook Forums: Community Standards», στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία, την Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες όπου θα λαμβάνει απευθείας τις παρατηρήσεις τον χρηστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ