TECH

Χρηματοδότηση 250 εκατ. δολαρίων για τη Revolut

Χρηματοδότηση 250 εκατ. δολαρίων για τη Revolut

Σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας στην Ευρώπη εξελίσσεται η βρετανική Revolut, η οποία ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης της έκλεισε στα 250 εκατ. δολάρια με αποτέλεσμα η αποτίμηση της να έχει φθάσει πλέον στα 1,7 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία, η οποία προσφέρει μία εναλλακτική λύση ψηφιακών τραπεζικών υπηρεσιών, ξεκίνησε πριν από μόλις 3 χρόνια, αλλά δείχνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη τόσο των καταναλωτών στην Ευρώπη όσο και των επενδυτών, καθώς η συνολική χρηματοδότηση που έχει λάβει μέχρι στιγμής ανέρχεται στα 340 εκατ. δολάρια, ενώ μέσα σε ένα μόλις χρόνο η αποτίμηση της πενταπλασιάστηκε.

Στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, κύριος επενδυτής είναι η DST Global, η οποία έχει έδρα το Χονγκ Κονγκ, μαζί με μία ομάδα νέων αλλά και υφιστάμενων επενδυτών όπου περιλαμβάνονται γνωστά funds όπως η Index Ventures και η Ribbit Capital.

Ο αριθμός των χρηστών της Revolut έχει ήδη ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια καθώς οι νέοι πελάτες κυμαίνονται μεταξύ 6 και 8 χιλιάδων ημερησίως, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα, όπου πρόσφατα ανακοίνωσε τη δημιουργία τοπικού γραφείου, οι χρήστες της συγκεκριμένης fintech startup ανέρχονται στις 65 χιλιάδες. Σε ετήσια βάση, η Revolut επεξεργάζεται συναλλαγές ύψους 1,8 δισ. δολαρίων.

Ο στόχος της Revolut είναι να φθάσει στα 100 εκατ. πελάτες μέσα στην επόμενη πενταετία. Προκειμένου να τον πετύχει η εταιρεία θα αξιοποιήσει τη χρηματοδότηση που έλαβε προκειμένου να επεκταθεί εκτός Ευρώπης και μέσα στο 2018 αναμένεται να ξεκινήσει την παροχή υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και την Αυστραλία. Επίσης, σχεδιάζει να αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της από 350 σε περίπου 800 εργαζόμενους μέχρι το τέλος του έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ