TECH

Τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς υπολογιστών αλλάζει η Asus

Τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς υπολογιστών αλλάζει η Asus

Κόντρα στο ρεύμα που θέλει τις πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών στην ελληνική αγορά να κινούνται πτωτικά, κινείται η Asus, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ειδών πληροφορικής παγκοσμίως. «Η Ελλάδα είναι μία αρκετά δύσκολη αγορά» τονίζει στο CNN Greece ο Αλεξάντερ Στογιάνοβιτς, γενικός διευθυντής της Asus για την περιοχή των δυτικών Βαλκανίων, όπου περιλαμβάνεται και η χώρα μας, σπεύδοντας να προσθέσει ότι είναι μία αγορά με ιδιαίτερα έντονο ανταγωνισμό.

Παρά τον ανταγωνισμό, η Asus παρουσιάζει ιδιαίτερα ανοδική πορεία, κερδίζοντας τόσο μερίδια αγοράς όσο και αυξάνοντας τις πωλήσεις της. «Το μερίδιο μας στους προσωπικούς υπολογιστές που απευθύνονται σε οικιακούς καταναλωτές όπου και κινούμαστε αποκλειστικά έφθασε το 2017 στο 10% από μόλις 3% που ήταν πέρσι» τονίζει ο κ. Στογιάνοβιτς, προσθέτοντας πως οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 70%. «Ένας τομέας που πήγαμε επίσης πολύ καλά ήταν αυτός της αναγνωρισιμότητας του brand της Asus, όπως και στη διεύρυνση των καναλιών διανομής μας» σημειώνει το στέλεχος της ταϊβανέζικης εταιρείας, οι προσωπικοί υπολογιστές της οποίας διανέμονται στην Ελλάδα από τη Westnet.

Ένας λόγος που η Asus κερδίζει έδαφος είναι ότι τα ισχυρά ατού της είναι κατ’ αρχήν η πολύ δυνατή παρουσία της στο χώρο των μηχανημάτων για video games αλλά και το ότι οι φορητοί υπολογιστές της χαρακτηρίζονται από ισχυρές επιδόσεις και εξαιρετικά όμορφο και λεπτό σχεδιασμό. Και οι δύο κατηγορίες που κινούνται ανοδικά σε παγκόσμιο επίπεδο είναι οι φορητοί υπολογιστές με όμορφο και λεπτό σχεδιασμό, όπως και τα συστήματα για gaming. «Είναι στο DNA της Asus να σχεδιάζει μηχανήματα που αρέσουν στους καταναλωτές» τονίζει ο κ. Στογιάνοβιτς, σύμφωνα με τον οποίο τους επόμενους μήνες αναμένεται να δούμε πολλά περισσότερα από την ταϊβανέζικη εταιρεία όσον αφορά τον σχεδιασμό αλλά και τις δυνατότητες των υπολογιστών της. Για παράδειγμα, η Asus ετοιμάζεται να λανσάρει και στην Ελλάδα τον πρώτο φορητό υπολογιστή με Windows που χρησιμοποιεί επεξεργαστή με αρχιτεκτονική ARM (σ.σ. αντίστοιχο με εκείνους που έχουν τα κορυφαία smartphones), κάτι που σημαίνει ότι το μηχάνημα θα έχει πολύ μεγαλύτερη «αντοχή» (περίπου 20 ώρες!) αλλά και θα ανοίγει αστραπιαία. «Σκοπεύουμε να βελτιώσουμε σημαντικά την εμπειρία του χρήστη» επισημαίνει ακόμη ο κ. Στογιάνοβιτς, σύμφωνα με τον οποίο, πρόκειται επίσης να δούμε αρκετά στον τομέα της αξιοποίησης των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.

Atina

Αλεξάντερ Στογιάνοβιτς, γενικός διευθυντής της Asus για την περιοχή των δυτικών Βαλκανίων

Η Asus εμπιστεύεται απόλυτα την ποιότητα των προϊόντων της και δεν είναι τυχαίο ότι τον Φεβρουάριο ξεκίνησε το Zenbook Money Back warranty, η οποία καλύπτει όλα τα laptops της σειράς Zenbook μέσα από το εξουσιοδοτημένο δίκτυο συνεργατών της. Έτσι, στην περίπτωση που ο χρήστης δεν μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση του Zenbook του, μπορεί να το επιστρέψει, και να λάβει πίσω το 100% της αξίας του. Μέχρι τώρα, ουσιαστικά δεν έχει γίνει κάποια επιστροφή!

Η Asus έχει λανσάρει και τη δική της σειρά από smartphones, επιδιώκονται να προσφέρει συσκευές με κορυφαία χαρακτηριστικά σε προσιτές τιμές. «Είναι μία κατηγορία την οποία προσπαθούμε να προσεγγίσουμε με διαφορετικό τρόπο και έχουμε κάποια σχέδια που θα δείτε στο μέλλον να υλοποιούνται» σημειώνει ο κ. Στογιάνοβιτς, ο οποίος έδειξε να περιμένει το ZenPhone 5, την επόμενη «ναυαρχίδα» της Asus που θα αξιοποιεί εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ