TECH

Ζάκερμπεργκ: Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον

Ζάκερμπεργκ: Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον
REUTERS/Stephen Lam

«Είμαστε όλοι εδώ επειδή είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον». Αυτό είπε ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατά τη διάρκεια της πρώτης δημόσιας ομιλίας του, μετά από την κατάθεσή του στο Κογκρέσο.

Μιλώντας ενώπιον προγραμματιστών και ειδικών του χώρου της τεχνολογίας στο συνέδριο «F8 Developers Conference», ο διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού παραδέχτηκε για άλλη μια φορά ότι το κοινωνικό δίκτυο πρέπει να αντιμετωπίσει «σοβαρές προκλήσεις».

Ισχυρίστηκε, ωστόσο, ότι το Facebook πρέπει να διατηρήσει την αισιοδοξία του. «Αυτό που έμαθα κατά τη διάρκεια της χρονιάς είναι ότι πρέπει να έχουμε ευρύτερη αντίληψη της ευθύνης μας» είπε ο Ζάκερμπεργκ.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται περίπου ένα μήνα μετά από το σκάνδαλο Cambridge Analytica, μια εταιρεία που φέρεται να έχει σχέση με την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ και υπέκλεψε τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που λίγο πριν την ομιλία του Ζάκερμπεργκ, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα ασφαλείας που θα επιτρέπει στους χρήστες να διαγράψουν το ιστορικό τους στο Facebook.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ