TECH

Luca Rossi:Τα PCs θα παραμείνουν η βασική υπολογιστική συσκευή

Luca Rossi:Τα PCs θα παραμείνουν η βασική υπολογιστική συσκευή

«Τα smartphones δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τους προσωπικούς υπολογιστές ως κύρια υπολογιστική συσκευή, τουλάχιστον όσον αφορά όλους εκείνους που χρειάζονται ένα υπολογιστικό σύστημα για την εργασία τους». Αυτό υποστηρίζει, μιλώντας στο CNN Greece, o Luca Rossi, ανώτερος αντιπρόεδρος της Lenovo με περιοχή ευθύνης την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Σύμφωνα με τον κ. Rossi, η παγκόσμια αγορά των προσωπικών υπολογιστών πέρασε μία κρίση αλλά πλέον τα στοιχεία των πωλήσεων δείχνουν ότι υπάρχει μία σταθερότητα και περιοχές όπως αυτή της Ευρώπης, μάλιστα, παρουσιάζουν αύξηση. Ο λόγος είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους καταναλωτές για μηχανήματα που είναι εξαιρετικά λεπτά και διαθέτουν όμορφο σχεδιασμό, ενώ επιπλέον απαιτούν ελάχιστα δευτερόλεπτα για να τεθούν σε λειτουργία και είναι συνεχώς συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο. Και πιστεύει ότι αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί.

«Στα επόμενα χρόνια, ιδίως και με την έλευση των δικτύων 5G, θα δούμε τους φορητούς υπολογιστές να κινούνται προς την κατεύθυνση της συνεχούς λειτουργίας και διασύνδεσης» σημειώνει το υψηλόβαθμο στέλεχος της Lenovo, η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής προσωπικών υπολογιστών παγκοσμίως.

Από εκεί και πέρα, μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για μηχανήματα που απευθύνονται σε όσους αγαπούν τα video games («είμαστε καλά τοποθετημένοι σε αυτή την αγορά, κατέχοντας τη 2η θέση» τονίζει ο κ. Rossi), ενώ στο χώρο των επιχειρήσεων επίσης υπάρχει υψηλή ζήτηση.

Από την άλλη πλευρά, τα tablets είναι μία κατηγορία που δείχνει να βρίσκεται σε πτώση και αυτό αποδίδεται και στο ενισχυμένο ενδιαφέρον που υπάρχει για τους εξαιρετικά λεπτούς φορητούς υπολογιστές. Σύμφωνα, πάντως, με την άποψη του κ. Rossi, τα tablets δεν πρόκειται να εξαφανιστούν, όπως, επίσης, δεν θα πρέπει να περιμένουμε και μεγάλη ανάπτυξη για την υποκατηγορία των «υβριδικών» μηχανημάτων, όπου η οθόνη μπορεί να αποσυνδεθεί από το πληκτρολόγιο προκειμένου το μηχάνημα να λειτουργήσει ως ένα κλασικό tablet.

Luca Rossi 3

Ο Luca Rossi, ανώτερος αντιπρόεδρος της Lenovo

Όσον αφορά τη φετινή χρονιά, ο στόχος της Lenovo, όπως επισημαίνει ο κ. Rossi είναι να συνεχίσει να προσφέρει καινοτομία που να έχει νόημα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να αναμένουμε και κάτι καινούριο όσον αφορά τον σχεδιασμό των υπολογιστικών συσκευών. «Με τη σειρά Yoga αλλάξαμε τα δεδομένα και θα το ξανακάνουμε» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Lenovo, σύμφωνα με τον οποίο το μεγάλο πλεονέκτημα της εταιρείας είναι η ολοκληρωμένη γκάμα στον τομέα του hardware. «Είμαστε ο μόνος κατασκευαστής που έχει και υπολογιστές και tablets και smartphones και servers» επισημαίνει ο κ. Rossi, προσθέτοντας ότι αυτός είναι και ένας από τους λόγους που «είμαστε καλύτερα τοποθετημένοι όσον αφορά την επερχόμενη εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και θα δείτε αρκετά σε αυτόν τον τομέα μέσα στη χρονιά». Επιπλέον, η Lenovo, σύμφωνα με τον κ. Rossi, είναι ιδιαίτερα καινοτόμα καθώς «όλη η έρευνα και η ανάπτυξη γίνεται εσωτερικά στην εταιρεία».

Ο κ. Rossi βρέθηκε στην Αθήνα μαζί με εκατοντάδες από τα κορυφαία στελέχη της Lenovo προκειμένου να συμμετάσχει στη ετήσια συγκέντρωση της εταιρείας, η οποία ξεκίνησε από την Κίνα αλλά πλέον είναι ένας πολυεθνικός κολοσσός. «Η έδρα της εταιρείας είναι στην Κίνα, η μετοχή διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και είμαστε περήφανοι για την ιστορία της εταιρείας. Πλέον, όμως, η κουλτούρα που υπάρχει είναι αυτής ενός πολυεθνικού ομίλου» τονίζει ο κ. Rossi, ο οποίος είναι Ιταλός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ