TECH

Ποια κινητά τηλέφωνα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το WhatsApp

Ποια κινητά τηλέφωνα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το WhatsApp
Pixabay

Προβλήματα σε εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp να σταματήσει να υποστηρίζει παλαιότερα iPhones και ξεπερασμένες εκδόσεις του Android.

Από την 1η Φεβρουαρίου 2020, τα κινητά με παλαιότερα λειτουργικά συστήματα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα με την εφαρμογή ενώ κάποια στιγμή αναμένεται δεν θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν καθόλου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την απόφασή της αυτή μέσω ανάρτησης στο επίσημο blog της. Την ίδια ώρα, δημοσιοποίησε και τη λίστα με τα κινητά που δεν θα λειτουργούν πια.

Ανάμεσα σε αυτά, τα «έξυπνα» κινητά που έχουν λειτουργικό παλαιότερο από το Android 2.3.7, τα Nokia S40 αλλά και τα iPhones με iOS 7 ή και παλαιότερο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google, το 0,3% του συνόλου των Android συσκευών (κινητά και τάμπλετ) συνεχίζουν να φέρουν τα λειτουργικά αυτά. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου έξι εκατομμύρια συσκευές ανά τον κόσμο.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των συσκευών δεν θα μπορούν πλέον να δημιουργούν νέους λογαριασμούς στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων αλλά όσοι έχουν ήδη εγγραφεί έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την εφαρμογή μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2020.

Όπως εξηγεί η ανάρτηση της εταιρείας, επειδή το προσωπικό δεν θα αναπτύσσει πλέον το λογισμικό για αυτά τα λειτουργικά συστήματα, ορισμένα χαρακτηριστικά μπορεί ξαφνικά μην είναι διαθέσιμα για τους χρήστες.

Το WhatsApp, που ανήκει στον κολοσσό κοινωνικής δικτύωσης Facebook, έχει περί το μισό δισεκατομμύριο χρήστες ανά τον κόσμο.

Παραμένει ασαφές, όμως, πόσοι ακριβώς θα επηρεαστούν από την εν λόγω απόφαση της εταιρείας.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, η WhatApp είχε προαναγγείλει ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει τα Windows Phone 8.0 ή και τα παλαιότερα μοντέλα, τα Nokia Symbian S60, καθώς και τα Blackberry OS και 10.

Η λίστα με τις συσκευές που δεν θα υποστηρίζονται πλέον

ΔΗΜΟΦΙΛΗ