TECH

Windows 10: Τα καλύτερα Windows που δημιουργήθηκαν ποτέ

Windows 10: Τα καλύτερα Windows που δημιουργήθηκαν ποτέ
O κ. Άρης Μάρκου, Business Group Lead, Windows με την κ. Μαργαρίτα Αρεταίου, Business Group Lead, Office 365 CNN Greece

Μια νέα εποχή ανατέλλει με τα καινούργια Windows που κυκλοφόρησαν από τη Microsoft και ήρθαν να ανατρέψουν όσα γνώριζε ο χρήστης για ευκολία και παραγωγικότητα.

Αν μέχρι πρότινος ο χρήστης δεν ήξερε ποια Windows είναι εγκαταστημένα στον υπολογιστή που χρησιμοποιεί και εάν οι συσκευές του μπορούν να «επικοινωνήσουν» μεταξύ τους, όλα λύνονται ως εκ τεχνολογικού... θαύματος, αφού όλες μιλάνε την ίδια «γλώσσα» και λειτουργούν στο ίδιο περιβάλλον.

Τα Windows, όπως τα γνωρίσαμε, δεν υπάρχουν πλέον, αφού έφτασαν τα πιο εύκολα Windows που είχαμε ποτέ. Με τα Windows 10 καταργούνται οι εκδόσεις ή αλλιώς versions, όπως τις γνωρίζαμε, και περνάμε στην εποχή απλώς των... Windows, με ένα ολοκαίνουργιο λογισμικό, που διατίθεται δωρεάν για όσους διαθέτουν Windows 7 SP1 ή Windows 8/8.1. Η μετάβαση από τα Windows 8 στα Windows 10 έγινε απευθείας, διότι δεν γύρισε απλώς μία σελίδα, αλλά ξεκίνησε να γράφεται ένα νέο βιβλίο!


Πηγή: CNN Greece. O κ.Άρης Μάρκου, Business Group Lead των Windows

Στόχος της Microsoft ήταν να ανοίξει παράθυρο σε μια πιο εύκολη πραγματικότητα: Αυτή που διέπει την καθημερινότητά μας στο γραφείο, το δρόμο και το σπίτι. Με τη νέα της υπηρεσία διευκολύνει το χρήστη, είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε επαγγελματικό, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί πιο αποτελεσματικά τις συσκευές του.

Η ιδέα είναι μία και σημαντική εξηγεί ο κ. Άρης Μάρκου, Business Group Lead, Windows: «Με τα νέα Windows, o χρήστης θα γνωρίζει ότι έχει πάντοτε την τελευταία έκδοση, με τα πιο πρόσφατα features συνεχώς και θα μπορεί να κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται και ποια συσκευή θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει ή θα έχει στη διάθεσή του εκείνη τη στιγμή».

Ο υπολογιστής τώρα «πετάει»

Τα Windows είναι τα πιο ελαφριά που «συναντήσαμε» ποτέ, συνεπώς και τα πιο γρήγορα, ενώ όλες οι συσκευές λειτουργούν με την ίδια έκδοση, κάνοντας τη ζωή των χρηστών ακόμη πιο εύκολη. Προσαρμόζονται ανάλογα με τη συσκευή με την οποία κάνει log in και η εμπειρία χρήσης αλλάζει και προσωποποιείται. Έτσι, όταν κάποιος φεύγει από το γραφείο αλλά η εργασία δεν έχει τελειώσει, μπαίνει από οποιαδήποτε άλλη συσκευή επιθυμεί και συνεχίζει. Οτιδήποτε κι αν έκανε, μπορεί να το συνεχίσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπου κι αν βρίσκεται.

Start button, παλιό και αγαπημένο

«Το γνώριμο και... αγαπημένο start button επανέρχεται με μία διαφορά: Ενώ υπάρχει όλη η λίστα με τις εφαρμογές, ταυτόχρονα υφίστανται και τα live tiles και ο χρήστης μπορεί να τα διαμορφώσει όπως αυτός θέλει» σημειώνει ο κ. Άρης Μάρκου. Με λίγα λόγια, το περιβάλλον μοιάζει με εκείνο τον Windows 7, ενσωματώνοντας όλες τις καινοτομίες των Windows 8.

Έφτασε ο Edge και ο Explorer μας χαιρετά...

Δεν είναι ακριβώς έτσι, αφού ο Internet Explorer παραμένει, ωστόσο ο νέος browser μάς συστήνεται και υπόσχεται πως θα μας αποζημιώσει για τις υπηρεσίες του.

Edge ο «γρήγορος», λοιπόν, και το interaction με το διαδίκτυο αυξάνεται. Δεν πρόκειται απλώς για έναν browser, αλλά μπορούμε να «γράφουμε» πάνω στις σελίδες του διαδικτύου και να τις μοιραζόμαστε.

Ασφάλεια: Προτεραιότητα όλων

Η Microsoft άλλαξε τελείως τον τρόπο που τα Windows διαχειρίζονταν την ασφάλεια του χρήστη και των δεδομένων και πλέον η πρόσβαση στον υπολογιστή ή στο tablet μας καθώς και όλες οι πληροφορίες και τα δεδομένα μας προστατεύονται όπως ποτέ άλλοτε. «Πλέον η ασφάλεια προστατεύει το ίδιο το κομμάτι της πληροφορίας» υπογραμμίζει ο κ. Μάρκου, προσθέτοντας: «Έχουμε τη δυνατότητα ό,τι κι αν «φεύγει» από τον προσωπικό μας υπολογιστή ή της εταιρείας που εργαζόμαστε, να μπορεί να τον ανοίξει μόνο αυτός τον οποίο επιλέγουμε».

«Cool» νέες εφαρμογές στο λειτουργικό

Multiple desktops για όλους όσοι θέλουν να εργάζονται παράλληλα σε διάφορα project και η ευκολία στη διαχείριση των ανοιχτών εφαρμογών και της επιφάνειας εργασίας έφτασε.

Όταν ένα desktop απενεργοποιείται, όλα τα προγράμματα που ήταν ανοιχτά, μεταφέρονται αυτόματα στο αμέσως προηγούμενο που είναι ενεργό.

Η χρηστική μπάρα των notifications που βλέπουμε στο κινητό, τώρα λανσάρεται και στο περιβάλλον του υπολογιστή. Στα δεξιά της επιφάνειας εργασίας εμφανίζονται οι ενημερώσεις των εφαρμογών που ο χρήστης επιλέγει, όπως και τα βασικά settings που θέλει να έχει άμεσα πρόσβαση.

Η νέα υπηρεσία «Hello» είναι ήδη διαθέσιμη και... όλα γίνονται για την ασφάλειά μας. Όταν το κινητό είναι κλειδωμένο, θα πρέπει να διαβάσει την ίριδα του ματιού για να ξεκλειδώσει, ενώ πλέον δεν υπάρχει password, παρά το αγαπημένο και πολύ πιο ασφαλές pin.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και στους νέους υπολογιστές, τα laptop και τα tablet, χωρίς να υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο παραβίασης της ασφάλειας!

Store και μόνο μία φορά στο ταμείο

Αν μέχρι σήμερα απαιτούνταν άλλη εφαρμογή για το κινητό και άλλη για το tablet, τώρα οι εφαρμογές ενοποιούνται και το κυριότερο, δεν τις αγοράζουμε για κάθε διαφορετικό device που χρησιμοποιούμε και οι developers δημιουργούν μόνο μια εφαρμογή που «παίζει» παντού.

Τα «χέρια» των επιχειρήσεων λύνονται

Μέχρι σήμερα οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω της ύπαρξης στο δίκτυο τους διαφορετικών εκδόσεων Windows.


«Με τα νέα Windows θα είναι όλοι up to date συνεχώς» τονίζει ο κ. Μάρκου.

Υπάρχει, λοιπόν, ομογενές περιβάλλον μέσα στην εταιρεία και η διαχείριση εντός είναι πανεύκολη. Τα Windows 10 είναι πλέον πάντα επίκαιρα, αφού όλα τα νέα features φτάνουν στο χρήστη με ένα απλό update. Θα τα έχει στο κινητό, το laptop, το pc και το tablet το ίδιο εύκολο περιβάλλον παντού, καλύτερα χρηστικό και λειτουργικό.

Και το σημαντικότερο: Μέχρι 29 Ιουλίου 2016, η αναβάθμιση από τα Windows 7 και πάνω, είναι δωρεάν, εφ’ όρου ζωής της συσκευής.

Επιμέλεια Κειμένου: Σοφία Μαυρατζά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ