TECH

Σε 2 χρόνια θα δούμε πολλές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης

Σε 2 χρόνια θα δούμε πολλές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης

Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, όμως, η πραγματικότητα είναι πως ακόμη δεν έχουμε δει να χρησιμοποιείται εκτενώς. Όμως, αυτό πρόκειται να αλλάξει μέσα στα δύο επόμενα χρόνια καθώς θα αρχίσουμε να βλέπουμε την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης σε πρακτικές εφαρμογές.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει, μιλώντας στο CNN Greece, ο Michael Koons, ανώτερος αντιπρόεδρος της Cisco, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και ειδικότερα στον τομέα των δικτύων. «Η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι πλέον οι επιχειρήσεις έχουν συγκεντρώσει το πλήθος των δεδομένων που είναι απαραίτητο προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιηθούν οι απαραίτητοι αλγόριθμοι» σημειώνει το υψηλόβαθμο στέλεχος της Cisco, η περιοχή ευθύνης του οποίου περιλαμβάνει τις λύσεις που σχετίζονται και με την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Cisco έχει υιοθετήσει μία νέα στρατηγική, η οποία δίνει έμφαση μεν στη στρατηγική και την ανάλυση των δεδομένων, όμως ένα από τα βασικά στοιχεία της είναι η δημιουργία ενός πιο έξυπνου δικτύου, το οποίο είναι πολύ πιο απλό στη χρήση του και σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένο. «Το δίκτυο είναι πλέον μία πλατφόρμα και μπορεί να προγραμματίσεις στο δίκτυο» τονίζει ο κ. Koons, σπεύδοντας να επισημάνει ότι αυτή είναι η νέα προσέγγιση οδηγεί σε πολλές αλλαγές, όπως για παράδειγμα ότι οι μηχανικοί θα πρέπει να είναι σε θέση και να προγραμματίζουν και να δημιουργούν εφαρμογές όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

«Έχουμε δημιουργήσει μία κοινότητα δημιουργών εφαρμογών και προσπαθούμε μέσα από εκδηλώσεις να προωθήσουμε τη νέα μας προσέγγιση, με την οποία επιταχύνεται η ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Cisco, σύμφωνα με τον οποίο αυτή η νέα στρατηγική μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική για το χώρο των επιχειρήσεων. «Αν πάρουμε ως παράδειγμα την Ελλάδα, μία επιχείρηση οποιουδήποτε μεγέθους θα είναι σε θέση να «ελευθερώσει» πόρους προκειμένου να επικεντρωθεί στον βασικό πυρήνα των δραστηριοτήτων της» τονίζει ο κ. Koons. «Το ζητούμενο είναι να μπορείς να κάνεις περισσότερα με λιγότερους πόρους» επισημαίνει το στέλεχος της Cisco, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στη χώρα μας.

url

Η νέα προσέγγιση βοηθά επίσης, σύμφωνα με τον κ. Koons, και στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός εξαρτάται από τις δραστηριότητες κάθε πελάτη. Όμως, πλέον έχουμε τα δεδομένα για να μπορέσει μία επιχείρηση να λειτουργήσει καλύτερα, όπως επίσης και την εμπειρία που χρειάζεται ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να συνεργάζονται περισσότερο αποδοτικά» τονίζει ο αντιπρόεδρος της Cisco.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ