Η Γερμανία δίνει το «ελεύθερο» στην χρήση ναζιστικών συμβόλων σε video games
«Η Γερμανία δίνει το "ελεύθερο" στα ναζιστικά σύμβολα στα ηλεκτρονικά παιχνίδια», τιτλοφορεί σήμερα άρθρο της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
Η εφημερίδα εξηγεί ότι «στην Γερμανία, στο εξής, θα μπορούν να περιλαμβάνονται ναζιστικά σύμβολα στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, υπό τον όρο να μην γίνονται αντικείμενο προπαγάνδας».
Η La Repubblica προσθέτει ότι η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου στην Γερμανία, Usk, αποφάσισε ότι θα αλλάξει τον κανονισμό που σχετίζεται με τα σύμβολα «που είναι αντίθετα στο Σύνταγμα». Στο εξής, αγκυλωτοί σταυροί, η νεκροκεφαλή των SS, σβάστικες, «θα μπορούν να παρουσιάζονται, αν χρησιμεύουν στην τέχνη και στην επιστήμη για την παρουσίαση συγκεκριμένων ιστορικών εξελίξεων, και την κατανόηση γεγονότων της επικαιρότητας».
Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί σε ποια, ακριβώς, ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα σύμβολα αυτά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Μέχρι τώρα, λόγω της ισχύουσας απαγόρευσης, στο γνωστό γερμανικό ηλεκτρονικό παιχνίδι Wolfenstein, με θέμα τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι σβάστικες είχαν αντικατασταθεί με τρίγωνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
H υπηρεσία ελέγχου Usk έκανε γνωστό ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που θα περιέχουν ναζιστικά σύμβολα θα μπορεί να φέρουν ένδειξη με απαιτούμενο όριο κατώτατης ηλικίας, για την χρήση τους από τους πολίτες.
Ουκρανία: Πέντε νεκροί και 19 τραυματίες από επιδρομή ρωσικού drone κατά αγοράς στη Νικόπολη
13:08
Δούκας: «Με αλληλεγγύη μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά» - 450 γεύματα σε άστεγους από τον Δήμο Αθηναίων
12:59
Μπουκώρος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η εμπλοκή μου αφορά ζευγάρι νέων αγροτών που αποκλείστηκε από τις πληρωμές
12:49
Μπορεί το νέο Renault Twingo να κάνει τα μικρά αυτοκίνητα και πάλι ελκυστικά;
12:43