TECH

Γυμνοί στο δρόμο ή χωρίς κινητό; Η απάντηση θα σας εκπλήξει…

Γυμνοί στο δρόμο ή χωρίς κινητό; Η απάντηση θα σας εκπλήξει…
REUTERS/FRED THORNHILL

Πόσο «στενά» συνδεδεμένοι είμαστε με τις ψηφιακές τεχνολογίες; Και πόσο εξαρτημένοι είμαστε από αυτές; Τόσο ώστε να προτιμάμε να γίνουμε δημόσιος …περίγελος παρά να μην έχουμε το smartphone μαζί μας.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από μία πρόσφατη έρευνα της Kaspersky Lab, σύμφωνα με την οποία το 23% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα προτιμούσε να εμφανιστεί δημόσια γυμνό από το να μην έχει μαζί του τη συνδεδεμένη συσκευή του! Το ποσοστό μπορεί να μην είναι εντυπωσιακά μεγάλο αλλά σίγουρα είναι εξαιρετικά υψηλό.

Σύμφωνα με την Kaspersky Lab, η σωστή φροντίδα των συσκευών μας και η εξασφάλιση σταθερής σύνδεσης όπου κι αν είμαστε, ό, τι κι αν κάνουμε, είναι επομένως πιο σημαντικά από ποτέ. Σκεφτείτε μια κανονική ημέρα στη ζωή σας. Πόσο βασίζεστε σε μια ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να περάσετε μια μέρα χωρίς να συνδεθείτε καθόλου στο Διαδίκτυο; Εάν η απάντησή σας είναι «όχι», δεν είστε ο μόνος.

Η συνεχής σύνδεση στο Διαδίκτυο είναι πλέον «ζήτημα ζωής και θανάτου» για πολλούς χρήστες, ειδικά όταν είναι εν κινήσει. Ως εκ τούτου, πάνω από το ένα πέμπτο (22%) των ερωτηθέντων σε μια πρόσφατη έρευνα της Kaspersky Lab δήλωσε ότι η σύνδεση είναι εξίσου σημαντική για τους ίδιους με το να έχουν εύκολη πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό και στέγη.

Η εξάρτησή μας από τις συσκευές και η συνδεσιμότητα που προσφέρουν είναι πλέον τόσο ισχυρή ώστε η απώλεια ενός smartphone ή tablet μπορεί να είναι πιο αγχωτική από πολλές άλλες τραυματικές καταστάσεις. Σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες (90%) δήλωσαν ότι θα αισθάνονταν άγχος αν η συσκευή τους είχε χαθεί ή κλαπεί, ποσοστό υψηλότερο από το να χάσουν το πλοίο ή το αεροπλάνο (88%), να εμπλακούν σε ένα μικροατύχημα με αυτοκίνητο (88%), ή να αρρωστήσουν (80%).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ