TECH

Sony Xperia XZ3: Το smartphone που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις σου

Sony Xperia XZ3: Το smartphone που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις σου

Ο ανταγωνισμός στο χώρο των smartphones είναι πλέον πιο έντονος από ποτέ, ειδικά στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς και προκειμένου μία συσκευή να ξεχωρίσει θα πρέπει να κάνει τον καταναλωτή να αισθανθεί ότι του προσφέρει κάτι παραπάνω από τα υπόλοιπα μοντέλα. Αυτός ήταν και ο στόχος των μηχανικών της Sony Mobile όταν κλήθηκαν να δημιουργήσουν το Xperia XZ3, τη νέα «ναυαρχίδα» της ιαπωνικής εταιρείας στην κατηγορία των smartphones, η οποία παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της IFA 2018, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών.

Η στρατηγική της Sony όσον αφορά στα νέα προϊόντα της βασίζεται στο τρίπτυχο «see more, hear more, feel more», δηλαδή η συσκευή να προσφέρει την καλύτερη δυνατή οθόνη, την καλύτερη ακουστική εμπειρία και ο καταναλωτής να αισθάνεται περισσότερα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο στόχος είναι η καλύτερη δυνατή εμπειρία και αυτό είναι κάτι που επιδιώκει να προσφέρει το Sony Xperia XZ3, όπου έχουν ενσωματωθεί αρκετές από τις καινοτόμες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει ο ιαπωνικός όμιλος.

Το νέο κορυφαίο smartphone της Sony διαθέτει μία εντυπωσιακή οθόνη QHD+HDR OLED 6-ιντσών με αναλογία 18:9, βασισμένη στις βραβευμένες τεχνολογίες BRAVIA OLED TV της Sony, και προσφέρει βαθύτερες μαύρες αποχρώσεις, υψηλότερο colour contrast καθώς και μεγαλύτερη ευκρίνεια με ακόμη πιο ζωντανά χρώματα για να απολαμβάνετε τις αγαπημένες σας ταινίες και κάθε είδους περιεχόμενο. Επιπλέον, η προηγμένη τεχνολογία X-Reality για κινητές συσκευές μετατρέπει και αναβαθμίζει το περιεχόμενο SDR, ώστε να αγγίζει σχεδόν το επίπεδο HDR (High Dynamic Range), επιτρέποντας στον χρήστη να απολαμβάνει υψηλής ποιότητας περιεχόμενο σε υψηλότερη ανάλυση, με ευρύτερη γκάμα χρωμάτων και βελτιωμένο contrast.

Ο χρήστης του Xperia XZ3 μπορεί να ακούσει περισσότερα χάρη στα ηχεία S-Force Front Surround Sound τα οποία προσφέρουν 20% υψηλότερη ένταση σε σχέση με το ΧΖ2. Η τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας ήχου Hi-Res Audio επιτρέπει να ακούγεται η μουσική με την ίδια ποιότητα που ο καλλιτέχνης την δημιούργησε, ενώ το DSEE HX αναβαθμίζει τη συμπιεσμένη μουσική, ώστε να φθάνει σχεδόν σε επίπεδα ήχου υψηλής ευκρίνειας. Εκτός αυτού, η τεχνολογία LDAC εξασφαλίζει εξαιρετική ασύρματη ακρόαση. Επιπλέον, το Dynamic Vibration System δημιουργεί μια συναρπαστική εμπειρία αφής που ενισχύει τη μουσική, τις ταινίες και τα παιχνίδια, μεταφέροντας όλη τη δράση στα χέρια του χρήστη, καθώς δίνει ζωή στο περιεχόμενο με έναν μοναδικό τρόπο.

Η διαφορά της τεχνητής νοημοσύνης

Ένα σημαντικό στοιχείο διαφοροποίησης που προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία χρήσης είναι η αξιοποίηση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης. Το Xperia XZ3 «μαθαίνει» από τον χρήστη του και αρκεί ένα διπλό «ταπ» σε κάποια από τις πλευρές για να εμφανιστεί ένα μενού με τις 8 εφαρμογές που χρησιμοποιεί περισσότερο ο χρήστης. Ποιες είναι οι εφαρμογές που εμφανίζονται εξαρτάται από το χρονικό σημείο της ημέρας, ενώ η συσκευή μπορεί να καταλάβει και που βρίσκεται ο χρήστης και να λάβει υπόψη και αυτόν τον παράγοντα υπόψην πέραν φυσικά της χρήσης που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες!

Μία άλλη χρήση εφαρμογών ΑΙ είναι το αποκαλούμενο smart launch. Αν ο χρήστης σηκώσει τη συσκευή οριζόντια τότε ενεργοποιείται αυτόματα η κάμερα και η συσκευή είναι έτοιμη για τη λήψη φωτογραφίας ή video!

Η συσκευή έχει δύο κάμερες: η οπίσθια με ανάλυση 19 megapixels ενσωματώνει την τεχνολογία Motion Eye και το Xperia XZ3 είναι το μόνο smartphone που προσφέρει τη δυνατότητα λήψης video 4K HDR, καθώς και Full HD 960fps Super slow motion για ακόμη πιο συναρπαστικές λήψεις. Η εμπρόσθια κάμερα των 13 megapixels είναι ιδανική για selfies, ενώ στο Xperia XZ3 έχουν υπάρξει αρκετές βελτιώσεις ώστε η συσκευή να διορθώνει λάθη στις λήψεις που κάνει ο χρήστης.

Ο επεξεργαστής είναι ο Qualcomm Snapdragon 845, η μνήμη είναι στα 4 GB και ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος στα 64GB, με αποτέλεσμα η συσκευή να είναι ιδιαίτερα γρήγορη, ενώ θα είναι από τις πρώτες που θα κυκλοφορήσουν και θα διαθέτουν την πιο πρόσφατη έκδοση του Android, ήτοι το Android 9 Pie.

Τέλος, το Xperia XZ3 έρχεται με νέο σχεδιασμό με καμπυλωτές άκρες, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι έχει σχεδιαστεί προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άνεση τόσο από δεξιόχειρες όσο και από αριστερόχειρες. Η συσκευή είναι αρκετά λεπτή και αντέχει στο νερό, ενώ θα είναι διαθέσιμη σε 4 χρώματα (μαύρο, λευκό ασημί, βαθύ πράσινο και μπορντό) από τον Οκτώβριο.