TECH

Το Facebook επιτρέπει την σύνθετη αναζήτηση για να ξέρετε για ποιο θέμα μιλούν όλοι

Το Facebook επιτρέπει την σύνθετη αναζήτηση για να ξέρετε για ποιο θέμα μιλούν όλοι
O Mark Zuckerberg σε ομιλία του στα κεντρικά της εταιρίας Facebook, στην Καλιφόρνια REUTERS/Stephen Lam

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο που υπάρχει αυτή τη στιγμή επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν και να βρίσκουν νέες ιστορίες, σχόλια από άτομα που δεν περιλαμβάνονται στους φίλους τους, αλλά και τις συζητήσεις πίσω από τα δημοφιλή θέματα.

Την προσεχή Πέμπτη το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο θα αποκαλύψει μια λειτουργία που θα επιτρέπει μια σύνθεση αναζήτηση, στα πρότυπα της Google, και θα επιτρέπει στους χρήστες να ψάχνουν ανάμεσα σε 2 τρισεκατομμύρια αναρτήσεις που γίνονται κάθε μήνα. Οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη λειτουργία αυτή μέσω ενός πεδίου αναζήτησης που θα υπάρχει στο website και στην εφαρμογή για κινητά.

Αν, για παράδειγμα, πληκτρολογήσετε τη λέξη "νερό" στο πεδίο αναζήτησης, το Facebook θα προτείνει αυτόματα τις πιο δημοφιλείς λέξεις και φράσεις, όπως "νερό στον Άρη". Αν ο χρήστης ζητήσει περισσότερα αποτελέσματα, θα εμφανιστεί μια λίστα με άρθρα, φράσεις, video και σχετικές αναρτήσεις από φίλους τους, ομάδες και άλλους χρήστες.

Η νέα λειτουργία επεκτείνει τις δυνατότητες αναζήτησης του Facebook, οι οποίες προηγουμένως ήταν περιορισμένες, στα πράγματα που αρέσουν στους φίλους, στις ομάδες και στις τοποθεσίες του χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι οι 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες του κοινωνικού δικτύου, μπορούσαν εύκολα να βρουν ποιος από τους φίλους τους έχει κάνει like στην σελίδα του συγκροτήματος Nickelback, αλλά όχι τι λένε άλλοι χρήστες για το συγκρότημα.

Φυσικά, το Facebook δίνει κίνητρα για να συνεχίσει κάποιος να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του. Ήδη οι χρήστες του διαδικτύου ξοδεύουν πάνω από 46 λεπτά την ημέρα σερφάροντας στο Facebook, στο chat του ή στο Instagram. Όσοι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook, τόσο περισσότερα παράθυρα θα ανοίγονται στην διαφήμιση και στην αύξηση των εσόδων του.

Η νέα λειτουργία του Facebook θα είναι αρχικά διαθέσιμη στους χρήστες που έχουν τις ρυθμίσεις τους στα αγγλικά, από την Πέμπτη.
Η εταιρία ξεκαθαρίζει ότι η νέα λειτουργία δεν πρόκειται να επηρεάσει τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ