TECH

Μήνυση στο Facebook από πρώην εργαζόμενη για «ψυχικό τραύμα»

Μήνυση στο Facebook από πρώην εργαζόμενη για «ψυχικό τραύμα»
Pixabay

Εργαζόμενη του Facebook, η οποία ήταν υπεύθυνη για τον έλεγχο περιεχομένου στην πλατφόρμα, μηνύει την εταιρεία - κολοσσό εξαιτίας του «ψυχικού τραύματος» που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι λόγω των βίαιων και παράνομων εικόνων που αναρτώνται σε προφίλ και σελίδες χρηστών. 

Οι διαχειριστές καθημερινά βλέπουν χιλιάδες εικόνες από σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, βασανιστήρια, κτηνωδίες και αποκεφαλισμούς, όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά. Αναφέρεται επίσης πως η Facebook «αποτυγχάνει να προσφέρει έναν υγιή χώρο εργασίας».

Οι εργοδότες της απαντούν πως οι διαχειριστές της εταιρείας έχουν πλήρη πρόσβαση σε ψυχολόγους και ψυχιάτρους.

Η μήνυση υποβλήθηκε από την πρώην εργαζόμενη Selena Scola, όπως αναφέρεται στο BBC.

Εργαζόταν στα γραφεία της εταιρείας Facebook στην κωμόπολη Μένλο Πάρκ και στη Μάουντεν Βιου επί εννέα μήνες.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, υπέστη μετατραυματικό στρες λόγω της συχνής έκθεσής της σε «άκρως τοξικές και ενοχλητικές εικόνες» στον χώρο εργασίας της.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι υπάρχει δυνατότητα για μια συλλογική αγωγή από «χιλιάδες» νυν και πρώην εργαζομένους στα γραφεία της Καλιφόρνια.

Το κοινωνικό δίκτυο δέχεται αρκετά «πυρά» τους τελευταίους μήνες σχετικά με το πώς διαχειρίζεται τις ψευδείς ειδήσεις και τον εχθρικό λόγο στην πλατφόρμα του και έχει δεσμευτεί να προσλάβει περισσότερους διαχειριστές περιεχομένου.

Αυτή τη στιγμή έχει 7.500 διαχειριστές, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης και με συμβάσεις.

Χρησιμοποιεί επίσης τεχνητή νοημοσύνη και έχει δηλώσει ότι μία από τις προτεραιότητές της είναι η βελτίωση της τεχνολογίας, έτσι ώστε η δυσάρεστη εργασία παρακολούθησης των ενοχλητικών εικόνων και βίντεο να μπορεί να γίνει εξ’ ολοκλήρου από μηχανήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ