TECH

Το Honor 8X είναι ένα smartphone που θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στη μεσαία κατηγορία

Το Honor 8X είναι ένα smartphone που θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στη μεσαία κατηγορία

Για πολλούς κατασκευαστές smartphones η αποκαλούμενη «μεσαία» κατηγορία (τιμή πώλησης 200 – 500 ευρώ) έχει τη δική της σημασία καθώς είναι εκεί που δείχνουν μοντέλα που προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις χωρίς να χρειάζεται ο καταναλωτής να δαπανήσει υψηλά ποσά. Στη συγκεκριμένη κατηγορία θέλει να επενδύσει η κινεζική Honor, ένα από τα πιο «φρέσκα» brands που έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην ευρωπαϊκή αλλά και στην ελληνική αγορά, με το Honor 8X, το νέο της «μεσαίο» smartphone που παρουσιάστηκε πριν από λίγο στην Πράγα και το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να ενισχύσει τις πωλήσεις αλλά και την αναγνωρισιμότητα της.

Το Honor 8X αποτελεί ένα βασικό κομμάτι της στρατηγικής διαφοροποίησης της Honor σε σχέση με τον ανταγωνισμό, δίνοντας έμφαση στον σχεδιασμό και απευθυνόμενη σε ένα περισσότερο νεανικό κοινό. Όπως ανέφερε ο George Zhao, πρόεδρος της Honor, ο στόχος είναι να υπάρχει μία γκάμα 7-8 συσκευών, κάτι που σημαίνει ότι θα δούμε αρκετά νέα μοντέλα τους επόμενους μήνες και στην Ελλάδα. Η έμφαση στο νεανικό κοινό είναι και ο λόγος που η Honor προχώρησε σε συνεργασία με τη Red Bull, ενώ έχει αντίστοιχες συμφωνίες με την Adidas και την Audi και θα υπάρξουν και άλλες ανάλογες κινήσεις.

Πάντως, όπως επεσήμαναν διαρκώς τα στελέχη, το λανσάρισμα συσκευών αλλά και νέων κατηγοριών προϊόντων, όπως tablets και υπολογιστές, θα εξαρτάται και από το πόσο υπάρχουν οι σωστές προϋποθέσεις στη συγκεκριμένη αγορά προκειμένου να επεκτείνουν τη γκάμα των διαθέσιμων προϊόντων.

Όσον αφορά, το Honor 8X είναι μία αρκετά όμορφη συσκευή, η οποία με τιμή πώλησης στα 299 ευρώ αποτελεί μία από τις καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία της. Το Honor 8Χ έρχεται με οθόνη 6,5 ιντσών, τεχνολογίας IPS LCD και ανάλυση Full HD+ (1080 x 2340pixels), ενώ η αναλογία είναι στο 19.5:9 προκειμένου να κάνει τις διαστάσεις της συσκευής πιο εύκολα διαχειρίσμες, με το κράτημα της συσκευής να είναι σχετικά εύκολο. Επιπλέον, τα περιθώρια περιμετρικά της οθόνης έχουν περιορισθεί σημαντικά με αποτέλεσμα η οθόνη να καλύπτει το 91% της εμπρόσθιας επιφάνειας.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο κομμάτι της κάμερας. Στην πίσω πλευρά υπάρχει μία διπλή κάμερα με αισθητήρες στα 20 megapixels (F/1.8) και 2 megapixels. Ο δεύτερος αισθητήρας χρησιμοποιείται μόνο για bokeh λήψεις. Η Honor προωθεί με το 8X και λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) κατά τη λήψη φωτογραφιών όπου γίνεται αυτόματη αναγνώριση σκηνών, με τονισμό κυρίως των χρωμάτων στο τελικό αποτέλεσμα. Η εμπρόσθια κάμερα έχει και αυτή υψηλή ανάλυση στα 16 megapixels με διάφραγμα F/2.0.

Η Honor αποτελεί το «δεύτερο» brand της Huawei και γι’ αυτό το Honor 8X χρησιμοποιεί ως επεξεργαστή τον οκταπύρηνο Kirin 710 του κινεζικού κολοσσού που προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις, καθώς την τελευταία έκδοση του EMUI περιβάλλοντος που έχει αναπτύξει η Huawei. Σημειωτέον πως το λειτουργικό σύστημα είναι το Android 8.1. Υπάρχει η δυνατότητα για χρήση δύο καρτών, η μνήμη είναι στα 4 GB, ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος στα 64 GB, επεκτάσιμος μέσω κάρτας microSD, ενώ υπάρχει ραδιοφωνικός δέκτης όπως και υποστήριξη της τεχνολογίας NFC.

Ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος είναι στην πίσω πλευρά, υπάρχει «κανονική» θύρα ακουστικών, ενώ η φόρτιση γίνεται μέσω θύρας micro USB. Υποστηρίζεται γρήγορη φόρτιση, ενώ η μπαταρία είναι στα 3750 mAh, ικανή, σύμφωνα με την Honor, να προσφέρει μία ημέρα έντονης χρήσης χωρίς να χρειαστεί να ψάχνετε φορτιστή ή power bank.

Το Honor 8X αναμένεται στην ελληνική αγορά στο τέλος Οκτωβρίου, με τη διάθεσή του να γίνεται αποκλειστικά από το δίκτυο καταστημάτων Γερμανός και Cosmote.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ