TECH

Το Ίντερνετ των Πραγμάτων η επόμενη Βιομηχανική Επανάσταση

Το Ίντερνετ των Πραγμάτων η επόμενη Βιομηχανική Επανάσταση
Chung Sung-Jun/Getty Images/Ideal Image

Το Ίντερνετ των Πραγμάτων (IoT) έχει χαρακτηριστεί ως η επόμενη Βιομηχανική Επανάσταση και θα αλλάξει καθοριστικά τον τρόπο με τον οποίο δομούνται και λειτουργούν οι επιχειρήσεις, οι κυβερνήσεις, καθώς επίσης και τη συμπεριφορά των καταναλωτών.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Business Inisider Intelligence, προβλέπεται ότι μέχρι το 2020 34 δισεκατομμύρια συσκευές θα είναι διασυνδεδεμένες. Σήμερα, οι συσκευές που είναι online αγγίζουν τα 10 δισεκατομμύρια. Από τα 34 δισεκατομμύρια, τα 24 θα είναι διασυνδεδεμένα αντικείμενα , ενώ τα 10 δισεκατομμύρια θα αποτελούνται από υπολογιστικές συσκευές (κινητά, tablets, smartwatches, κτλ).

Τα επόμενα πέντε χρόνια, η έρευνα προβλέπει ότι θα επενδυθούν 6 τρισεκατομμύρια δολάρια στο Ίντερνετ των Πραγμάτων. Οι εταιρείες, μέσα από την υιοθέτηση τέτοιων πρωτοπόρων τεχνολογιών θα επιχειρήσουν να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη και να αυξήσουν την παραγωγικότητα.

Αντίστοιχα, κυβερνήσεις και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης αναμένεται να αξιοποιήσουν εφαρμογές IoT στην προσπάθειά τους να μειώσουν το κόστος λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών αλλά και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν στους πολίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ