TECH

O Κωνσταντίνος Λάσκαρης μιλάει για το ερευνητικό κέντρο της Tesla στην Ελλάδα

O Κωνσταντίνος Λάσκαρης μιλάει για το ερευνητικό κέντρο της Tesla στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά, η Tesla μιλάει μέσω του Κωνσταντίνου Λάσκαρη, Επικεφαλής Σχεδιασμού Κινητήρων για το Ερευνητικό Κέντρο της αμερικανικής εταιρείας στη χώρα μας, μέσα από την καμπάνια #makingithappen.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική ενέργεια που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας Ελλάδας και Αμερικής και αποδεικνύει ότι η σύμπραξη των δύο χωρών μπορεί να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στον τομέα της Επιστήμης. Μέσα από αυτήν τη συνέργεια, Έλληνες και Αμερικανοί επιστήμονες ξεπερνούν τα γεωγραφικά όρια και τα εμπόδια, έρχονται πιο κοντά, μοιράζονται ιδέες, καινοτομούν, σχεδιάζουν και δημιουργούν ένα καλύτερο «αύριο».

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης στο βίντεο παρακάτω, το ερευνητικό Κέντρο της Tesla στην Ελλάδα, θα αποτελέσει έναν χώρο στον οποίο θα μπορούν να εργαστούν Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να επαναπατριστούν με μια πολύ καλή ευκαιρία καριέρας. Άλλωστε, και ο ίδιος αποτελεί έναν άνθρωπο με μεγάλη διαδρομή, που έχει διαπρέψει στον τομέα που δραστηριοποιείται. Μοιράζεται την προσωπική του ιστορία, μιλάει για την επαγγελματική του πορεία στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ και αναφέρει τι κέρδισε μέσα από την εμπειρία του και τη σχέση του με την Αμερική. Τι θα φέρει μαζί του δημιουργώντας και επενδύοντας στην Ελλάδα;

Έλληνες και Αμερικανοί διαπρέπουν στις Επιστήμες μαζί

«Το Ερευνητικό Κέντρο της Tesla στην Ελλάδα είναι μια τεράστια ευκαιρία που μας δίνεται για να αποδείξουμε την αξία μας. Μέσα από μία τέτοια κίνηση εμπιστοσύνης, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε πολλές νέες και αξιόλογες θέσεις εργασίας στη χώρα μας, προσελκύοντας έμπειρο επιστημονικό προσωπικό να επιστρέψει στην Ελλάδα» σχολιάζει ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης.

Ο ισχυρός άνδρας της δημοφιλούς εταιρείας, εκφράζει την αισιοδοξία του σχετικά με το μεγάλο αυτό βήμα, αναφέροντας πως η Επιστήμη είναι ο κατεξοχήν τομέας που επωφελείται από την εξωστρέφεια. «Όταν δεν υπάρχουν στερεότυπα και αγκαλιάζουμε τους επιστήμονες από όπου και αν προέρχονται, φτιάχνουμε τον χώρο για δημιουργία. Προάγουμε την εξέλιξη» τονίζει.

Έτσι, το Ερευνητικό Κέντρο της Tesla στη χώρα μας μπορεί να προσφέρει λύσεις, που δεν δεσμεύονται από όρια, προσωπικά ή γεωγραφικά. Με αυτόν τον τρόπο, δίνει τη δυνατότητα στους επιστήμονες να επικεντρωθούν σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης, να προχωρήσουν σε μοναδικές καινοτομίες και να αναζητήσουν λύσεις που θα συνεισφέρουν στην εξέλιξη του τομέα τους.

INSIDE

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, το συλλογικό αυτό έργο και η συνεργασία Ελλάδας και Αμερικής, δεν περιορίζεται μόνο στον κλάδο της Επιστήμης, αλλά επεκτείνεται σε πολλούς ακόμη κομβικούς τομείς που διαμορφώνουν και εξελίσσουν τον κόσμο μας, όπως η Επιχειρηματικότητα, οι Τέχνες και ο Πολιτισμός, η Τεχνολογία, και η Καινοτομία.

Κάπως έτσι, αυτή η σύμπραξη, αναδεικνύει τη δύναμη της συνεργασίας και της δημιουργικότητας που μπορούν να έχουν θεαματικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας τον κόσμο μας. Παράλληλα όμως, αποτυπώνει και τις αξίες που συνδέουν τους δύο λαούς, Ελλάδα και Η.Π.Α., υπογραμμίζοντας πως η συνεργασία δεν γνωρίζει σύνορα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

https://www.facebook.com/makingithappengr