Καινούριο φωτογραφικό υλικό έστειλε το διαστημικό αεροσκάφος της NASA, InSight, που κλείνει σχεδόν δύο βδομάδες στην επιφάνεια του Άρη έπειτα από την ιστορική προσεδάφισή του στον κόκκινο πλανήτη στις 26 Νοεμβρίου 2018.

Τις φωτογραφίες τράβηξε ο ρομποτικός βραχίονας του InSight μήκους 2 μέτρων, προκειμένου να δώσει στους επιστήμονες μια εικόνα του εδάφους στο οποίο έχει προσγειωθεί.

«Σήμερα βλέπουμε τις πρώτες εικόνες του χώρου εργασίας μας. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δούμε περισσότερες λεπτομέρειες ώστε να σχηματίσουμε ένα πλήρες μωσαϊκό του χώρου», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας της αποστολής, Bruce Banerdt.

Οι εικόνες αυτές είναι απαραίτητες στους ειδικούς της NASA προκειμένου να αποφασίσουν πού θα τοποθετήσουν τα επιστημονικά όργανα που μεταφέρει το InSight. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να πάρει 2-3 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί.

Video: Το InSight της NASA πάτησε στον Άρη και έγραψε ιστορία

Ανάμεσα στις φωτογραφίες βρίσκεται και μια που «ανήρτησε» το InSight στο λογαριασμό του στο Twitter και στην οποία επικεντρώνεται σε δύο μικρά τσιπ στα οποία αναγράφονται τα ονόματα των 2,4 εκατομμυρίων ανθρώπων που υπέγραψαν ένα κείμενο για να «πετάξουν» μέσα στο διάστημα.

«Είμαστε στον Άρη φίλοι μου. Είστε όλοι επίτιμοι Αρειανοί» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Διαβάστε επίσης