TECH

Με δύο νέα μοντέλα η Asus θέλει να ενισχύσει τη θέση της στην ελληνική αγορά

Με δύο νέα μοντέλα η Asus θέλει να ενισχύσει τη θέση της στην ελληνική αγορά

Τη θέση της και τα μερίδια της στην ελληνική αγορά επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω η Asus, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας, με δύο νέα μοντέλα φορητών υπολογιστών που ξεκινά να διαθέτει στη χώρα μας μέσω του δικτύου καταστημάτων Public, τα οποία, όπως αναφέρθηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αποτελούν τον μεγαλύτερο μεταπωλητή της ταϊβανέζικης εταιρείας.

Τα νέα μοντέλα απευθύνονται επίσης στις δύο κατηγορίες φορητών υπολογιστών που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη άνοδο τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά και είναι η premium κατηγορία όπου κινείται το Zenbook 14 και αυτή των gaming υπολογιστών όπου απευθύνονται τα FX505 και FX705.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Asus παρουσιάζει σημαντική ενίσχυση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά. Όπως αναφέρθηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, το μερίδιο της Asus στην αγορά των φορητών υπολογιστών για το 9μηνο του 2018 έχει φθάσει πλέον στο 12% από 7% που ήταν στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017. Εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο είναι η άνοδος που έχει το μερίδιο της Asus στους τρεις μήνες του γ’ τριμήνου: 13,2% τον Ιούλιο, 13,9% τον Αύγουστο και 17,1% τον Σεπτέμβριο. Διόλου άσχημα θα λέγαμε.

Ακόμη καλύτερα είναι τα νούμερα στα gaming laptops όπου η Asus είναι στην κορυφή με μερίδιο αγοράς 27,1% στο 9μηνο του 2018 (από 22%). Και εδώ έχουμε άνοδο στους 3 μήνες του γ’ τριμήνου: 27,8% τον Ιούλιο, 33,1% τον Αύγουστο και 31,1% τον Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά τα νέα μοντέλα, το Zenbook 14 διαθέτει μία οθόνη 14 ιντσών, η οποία έρχεται με υπερ-λεπτά περιθώρια και στις τέσσερις πλευρές που την κάνουν να καταλαμβάνει επιφάνεια που αγγίζει το 95% του σώματος του μηχανήματος, καθιστώντας το τον μικρότερο φορητό υπολογιστή 14ων ιντσών στον κόσμο. Το ZenBook 14 διαθέτει επίσης το νέο NumberPad, μία ακόμη καινοτομία της ASUS η οποία έρχεται για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης, προσφέροντας ένα φωτιζόμενο, πλήρες αριθμητικό πληκτρολόγιο επάνω στο touch pad του φορητού υπολογιστή. Επίσης, διαθέτει μέχρι τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i7 8ης γενεάς, κάρτα γραφικών μέχρι NVIDIA GeForce MX150, έως 16GB RAM, και δίσκο SSD. Τέλος, το ZenBook 14 αντέχει και στις πιο δύσκολες καταστάσεις αφού έχει πιστοποίηση ανθεκτικότητας στρατιωτικής κλάσης (MIL-STD-810G).

Σημειωτέον πως εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένονται στην ελληνική αγορά τα Zenbook 13 και Zenbook 15 με οθόνες 13,3 και 15,6 ιντσών αντίστοιχα.

Όσον αφορά τα FX505 και FX705 πρόκειται για δύο νέα, προσιτά gaming laptops με οθόνες 15,6 και 17,3 ιντσών αντίστοιχα, τα οποία φέρνουν όλα τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά για να «σηκώνουν» και τα πιο απαιτητικά videogames, σε προσιτές τιμές.

Έτσι, τα νέα FX505 και FX705 έρχονται με τεχνικά χαρακτηριστικά που φτάνουν μέχρι 8ης γενεάς εξαπύρηνους επεξεργαστές Intel Core i7-8750H, κάρτα γραφικών έως NVIDIA GeForce GTX 1060, μέχρι 32GB μνήμη, δίσκο 512GB SSD, καθώς και ακόμη έναν υβριδικό, solid-state δίσκο 1TB.

Επίσης, διαθέτουν ανθεκτικό πληκτρολόγιο και πολύ αποδοτικό σύστημα ψύξης, με ξεχωριστές ψύκτρες και ανεμιστηράκια για τη CPU και τη GPU, αλλά και ανθεκτικούς στη σκόνη αεραγωγούς, για ακόμη καλύτερη ψύξη και υπολογιστική απόδοση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ